Řasenka a zánět spojivek

Anonymní
9.9.24 06:15

Řasenka a zánět spojivek

Ahoj, od včerejška mám zánět spojivek. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho bych neměla používat řasenku? Já bez ní vypadám strašně a zapomněla jsem se doktorky na to zeptat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
115
9.9.24 06:22

Oči bych nemalovala po celou dobu zánětu. Je to velmi infekční nemoc a oči se nemají zbytečně dráždit. Mě se zánět spojivek léčil celkem špatně a dvakrát se mi vrátil, a to si oči nemaluju vubec. A po vyléčení bych řasenku vyhodila a koupila novou a zbytek oční kosmetiky desinfikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 06:27

Mně se to taky právě vrací a vždy jsem řasenku cca za dva dny použila a to byla chyba

• Citovat
  • Upravit
21531
9.9.24 06:45
@Anonymní píše: Více

To určitě byla. Tohle je první, co oční doktor říká. Nepoužívat řasenku a po vyléčení koupit novou. Ta bakterie se ti v řasence množí, proto se ti ten zánět pořád vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
9.9.24 06:53

Po celou dobu do vyléčení a pak koupit novou řasenku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
9.9.24 07:00

Tak na tu teď zapomeň, určitě po celou dobu zánětu a pak ještě chvíli vydrz. A jak píše @Brbra koupila bych novou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
9.9.24 07:08

Během léčení bych vůbec oči nelíčila. Chápu, že pak člověk sám sobě připadá vyblitý, když ani tu řasenku nemůže. I tahle drobnost udělá dost. Ale co se dá dělat? Vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
9.9.24 08:00

Určitě nepoužívat do vyléčení zánětu. A jak bylo psáno výše, řasenku vyhodit a koupit novou, jinak se to bude vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.24 17:20

Já na zánět spojivek jednu dobu fakt trpěla a řasenku jsem vyhodila a po dobu cca dvou týdnů nepoužívala. Po zánětu jsem si koupila novou - bylo mi řečeno, že když bych používala tu starou, zánět by se mohl vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí