Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Oči bych nemalovala po celou dobu zánětu. Je to velmi infekční nemoc a oči se nemají zbytečně dráždit. Mě se zánět spojivek léčil celkem špatně a dvakrát se mi vrátil, a to si oči nemaluju vubec. A po vyléčení bych řasenku vyhodila a koupila novou a zbytek oční kosmetiky desinfikovala.
Mně se to taky právě vrací a vždy jsem řasenku cca za dva dny použila a to byla chyba
@Anonymní píše: Více
To určitě byla. Tohle je první, co oční doktor říká. Nepoužívat řasenku a po vyléčení koupit novou. Ta bakterie se ti v řasence množí, proto se ti ten zánět pořád vrací.
Tak na tu teď zapomeň, určitě po celou dobu zánětu a pak ještě chvíli vydrz. A jak píše @Brbra koupila bych novou ![]()
Během léčení bych vůbec oči nelíčila. Chápu, že pak člověk sám sobě připadá vyblitý, když ani tu řasenku nemůže. I tahle drobnost udělá dost. Ale co se dá dělat? Vydrž.
Určitě nepoužívat do vyléčení zánětu. A jak bylo psáno výše, řasenku vyhodit a koupit novou, jinak se to bude vracet.
Já na zánět spojivek jednu dobu fakt trpěla a řasenku jsem vyhodila a po dobu cca dvou týdnů nepoužívala. Po zánětu jsem si koupila novou - bylo mi řečeno, že když bych používala tu starou, zánět by se mohl vrátit.
Ahoj, od včerejška mám zánět spojivek. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho bych neměla používat řasenku? Já bez ní vypadám strašně a zapomněla jsem se doktorky na to zeptat