RD a práce na smlouvu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
RD a práce na smlouvu
Holky jak je to? Můžupracovat normálně na smlouvu,abych nepřišla o rodičák? A jak je to s jesličkama? Nějak se v těch změnách nevyznám. Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pracovat můžeš mez omezení.
Do jesliček smí dítko při staré variantě max 5 dní v měsíci do 3 let, při nové variantě max 46 hodin měsíčně do 2 let, pak bez omezení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže když mám teď podanou žádost na zkrácení RD,která mi poběží až do prosince,ale do zaměstnaní nastoupím už v září a malá bude každý den v jeslích(už bude mít přes dva roky),tak na ty 3měsíce o rodičák nepřijdu,jestli tomu dobře rozumím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ale jen v pripade, ze mas RP podle novych podminek, tj. letosnich. Jinak o nej prijdes, pokud neprejdes na novou variantu. Musela bys o zmenu pozadat na UP, odkud ti RP posilaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mroe píše:žádala jsem o něj teď na sociálce,takže mi to asi vyjde dle nových podmínek. Moc děkuju za info
Ano, ale jen v pripade, ze mas RP podle novych podminek, tj. letosnich. Jinak o nej prijdes, pokud neprejdes na novou variantu. Musela bys o zmenu pozadat na UP, odkud ti RP posilaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
… jen poznámka, pracovat můžeš bez omezení, to zní skvěle… ale dej bacha na to, že kdybys měla třeba 1/2 úvazku a pak otěhotněla a šla na neschopenku, bude dávka v nemoci z peněz z té 1/2 úvazku!! Zda by mateřská (PPM) byla z té poloviny nebo stejná jako u prvního dítěte, to nevím, ale o té neschopence to vím zcela určitě. Kámoška měla neschopenku z 1/3 úvazku a nebylo to nic moc, být za ty prachy doma půl roku… Takže zvaž, zda není lepší jít na Dohodu nebo na živnost (samozřejmě obojí v takové výši, aby to nezakládalo vznik ZP a SP a neplatit si dobrovolný příspěvek na nemoc, myslím u té živnosti).
Je super mít jesle a pracovat, ale toto je třeba taky promyslet, pokud třeba plánuješ druhé dítě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská by se do 4 let věku dítěte počítala z toho platu před první mateřskou, pokud se člověk vrací do původního zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Druhé dítě zatím neplánujeme a asi to tak delší dobu bude
. Tak to je opravdu super,jen to asi moc nepromysleli. Berou porodné a tohle podle mě opravdu moc domyšlené nemají. Tím líp pro mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč nedomysleli? Podle mě je to naopak úmyslné, protože kdyby člověk při nástupu do práce přišel o rodičák, tak by se to skoro nikomu nevyplatilo a raději by byl doma celou dobu. Takhle kdo začne pracovat již při rodičáku (klidně na částečný úvazek) tak je velká šance, že si ho zaměstnavatel nechá i dál. A stát tím ušetří jednak tím, že nemusí za takového člověka platit zdravotní a dávat mu podporu a jednak ještě ten člověk platí sociální a daně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je sice pravda, ale RP je dle mého od toho, že je rodič doma s dítětem, tudíš minimum pro matku a dítě a kompenzace toho,že rodič nemůže být v práci. Ale jak říkám,pro nás jen výhoda. Důchodci si taky můžou přivydělávat k důchodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem z toho jelen-takže prosím ještě jednou…já mám RD po staru do února 2014, do práce budu nastupovat teď 21.1., protože se prostě uvolnilo místo, tak toho chci využít. RP bych si samozřejmě chtěla nechat, malá bude mít dva roky teď v únoru. Od září by šla do školky. Co teda můžu?? Můžu dělat a nechat si rodičák a dát pak tu malou už normálně do školky i při té staré variantě?? To už bude mít dva a půl roku. No zítra jdu na sociálku, tak se tam na to asi budu muset poptat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé to jsi mi udělala radost
holky mi přeposílaly i článek z Ministerstva, ale nebylo tam právě uvedeno, jestli se to týká jen nové varianty nebo už všeobecně obou variant nebo jak…no jsem zvědavá, co mi tam zítra řeknou taky. a může normálně teda na plno, ne jen na těch 5dní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit