Reakce miminka na hexavakcínu, co s tím?

eva312
15.5.26 18:24

reakce miminka na hexavakcínu

Včera dal pan doktor dceři druhou dávku hexavakcíny a večer jsem si všimla, že má pupínky na zátylku. Neřešila jsem to, myslela jsem si, že to má z pocení. Jenže dnes ráno je měla už i na bříšku a víc i na zádech. Teď večer už je má prakticky po celém tělíčku. Má s tím někdo zkušenosti? Myslíte, že je to možná alergická reakce právě na očkování? Teplotu nemá a jinak se zdá v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4095
15.5.26 18:41

Netusim, ale uz bych volala doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.5.26 18:49

Dcera měla reakci tuším na 3.hexu. Měla takové velké fleky, co se přesouvaly různě po těle. Volala jsem pediatře teda okamžitě, co se to objevilo a to obvykle nejsem moc plašan.
Zarputile tvrdila, že to nemůže být po hexe, ale reakce na jídlo. Po jídle to nebylo, neměla vůbec nic neobvyklého. Brala fenistyl a poměrně rychle to zmizelo. Teplotu nebo nic takoveho k tomu. Je byla podrázděná.
Já bych pro jistotu pediatře zavolala. Třeba to jsou jen potničky, ale jistota je jistota..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
15.5.26 18:54
@Asfi píše: Více

no je pátek večer, těžko bude volat pediatře. Teď už to musí řešit případně přes pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
15.5.26 18:57

Jela bych na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
15.5.26 19:01

V letáku je jasně uvedeno (a lékař to má říkat), že při jakékoliv neobvyklé změně do 72 hodin je nutné okamžitě řešit s lékařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva312
15.5.26 19:05

@Jazmine Doktor nám nic takového neřekl. Příbalový leták nám taky nenechal k přečtení. Jen řekl, že by neměla mít horečku a že možná bude víc plačtivá. 🫤 A to jsem se důrazně ptala na možné reakce miminka.

• Citovat
  • Upravit
6004
15.5.26 19:06

Tak mladší dcera se mi takhle přesně po 2. dávce osypala také. První dávka byla bez reakce.
Byla osypaná ale jen na rukách a trochu na zádech.

Já teda volala hned druhý den pediatrovi. Říkal, že se to stává málo, ale stává.
Je to imunitní reakce na očkování - postvakcinační kopřivka, nebo tak nějak.
Měla jsem hlídat, jestli není dušná, nebo nemá otoky - alergická reakce a tam už se to řeší opravdu pohotovostí…

A ptal se mě, za jak dlouho po očkování se osypala…. Kdyby hned, tak tam je to myslim ta alergická reakce a má se to řešit hned.

Ale už je to delší doba, snad si to pamatuji dobře.
Být tebou, tak si zavolam na pohotovost, jak moc vážné to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
15.5.26 19:08
@eva312 píše: Více
:zed: :zed:
Jela bych. Čekat než začne být dušná a půjde o čas fakt nechceš.
Provděpodobně to bude ok, ale může to být i alergická reakce opravdu závažného rázu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva312
15.5.26 19:12

Moc děkuji všem za odpovědi. Doktorovi se teď už asi nedovolám, tak s ní radši zajedu na pohotovost.😃

• Citovat
  • Upravit
11844
15.5.26 19:14

@eva312 jela bych na pohotovost, jinak příbalové letáky jsou k dispozici na internetu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
15.5.26 19:17
@eva312 píše: Více

a příště pro jistotu nenechávat očkování na pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
15.5.26 19:27
@stinga píše: Více

Očkování proběhlo spíše včera, jestli to dobře chápu. Zakladatelka to dnes nechala akorát být no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
15.5.26 19:37
@Markéta188 píše: Více
á jo, máš pravdu, bl. bě čtu :oops:
no tak to opravdu měla volat už dnes
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva312
15.5.26 19:52

Ano proběhlo to včera. A podle toho jak jsem to pochopila, tak se vakcíny mají dávat s určitým rozestupem a správně to vycházelo na dnešek, nakonec jsme jeli včera. A když mi doktor neřekl jaké může mít reakce, tak jsem to nemohla tušit. Ano byla moje chyba nevzít si leták, a zjistit si informace sama, pro příště jsem aspoň poučena. A objevilo se jí to po celém tělíčku až večer. Celý den jsem měla za to, že jsou to jen potničky na tom bříšku. Někdy je má. 🤷

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek