Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera měla reakci tuším na 3.hexu. Měla takové velké fleky, co se přesouvaly různě po těle. Volala jsem pediatře teda okamžitě, co se to objevilo a to obvykle nejsem moc plašan.
Zarputile tvrdila, že to nemůže být po hexe, ale reakce na jídlo. Po jídle to nebylo, neměla vůbec nic neobvyklého. Brala fenistyl a poměrně rychle to zmizelo. Teplotu nebo nic takoveho k tomu. Je byla podrázděná.
Já bych pro jistotu pediatře zavolala. Třeba to jsou jen potničky, ale jistota je jistota..
@Asfi píše: Více
no je pátek večer, těžko bude volat pediatře. Teď už to musí řešit případně přes pohotovost.
V letáku je jasně uvedeno (a lékař to má říkat), že při jakékoliv neobvyklé změně do 72 hodin je nutné okamžitě řešit s lékařem
@Jazmine Doktor nám nic takového neřekl. Příbalový leták nám taky nenechal k přečtení. Jen řekl, že by neměla mít horečku a že možná bude víc plačtivá. 🫤 A to jsem se důrazně ptala na možné reakce miminka.
Tak mladší dcera se mi takhle přesně po 2. dávce osypala také. První dávka byla bez reakce.
Byla osypaná ale jen na rukách a trochu na zádech.
Já teda volala hned druhý den pediatrovi. Říkal, že se to stává málo, ale stává.
Je to imunitní reakce na očkování - postvakcinační kopřivka, nebo tak nějak.
Měla jsem hlídat, jestli není dušná, nebo nemá otoky - alergická reakce a tam už se to řeší opravdu pohotovostí…
A ptal se mě, za jak dlouho po očkování se osypala…. Kdyby hned, tak tam je to myslim ta alergická reakce a má se to řešit hned.
Ale už je to delší doba, snad si to pamatuji dobře.
Být tebou, tak si zavolam na pohotovost, jak moc vážné to je.
@eva312 píše: Více
Moc děkuji všem za odpovědi. Doktorovi se teď už asi nedovolám, tak s ní radši zajedu na pohotovost.😃
@eva312 jela bych na pohotovost, jinak příbalové letáky jsou k dispozici na internetu…
@eva312 píše: Více
a příště pro jistotu nenechávat očkování na pátek
@stinga píše: Více
Očkování proběhlo spíše včera, jestli to dobře chápu. Zakladatelka to dnes nechala akorát být no…
Ano proběhlo to včera. A podle toho jak jsem to pochopila, tak se vakcíny mají dávat s určitým rozestupem a správně to vycházelo na dnešek, nakonec jsme jeli včera. A když mi doktor neřekl jaké může mít reakce, tak jsem to nemohla tušit. Ano byla moje chyba nevzít si leták, a zjistit si informace sama, pro příště jsem aspoň poučena. A objevilo se jí to po celém tělíčku až večer. Celý den jsem měla za to, že jsou to jen potničky na tom bříšku. Někdy je má. 🤷
Včera dal pan doktor dceři druhou dávku hexavakcíny a večer jsem si všimla, že má pupínky na zátylku. Neřešila jsem to, myslela jsem si, že to má z pocení. Jenže dnes ráno je měla už i na bříšku a víc i na zádech. Teď večer už je má prakticky po celém tělíčku. Má s tím někdo zkušenosti? Myslíte, že je to možná alergická reakce právě na očkování? Teplotu nemá a jinak se zdá v pořádku.