Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, Daneček byl včera na 3. dávce očkování, po 3 hodinách měl zvýšenou teplotu a evidentně ho nožička bolela a tento stav trvá ještě teď. Teplotka se pohybuje mezi 37-38 a na nožičku si téměř nenechá sáhnout. Takovou silnou reakci neměl ani u jedné z předchozích dávek. Je to normální? Neměla bych radši zajít k dr.?
Anina
Ahoj,
nás čeká 3-tí dávka tento pátek, tak jsem taky moc zvědavá, jak to zvládneme. Protože se mi zdá, že má malý trošku rýmu a občas zakašle. Když jsme byli na té druhé, tak měl malý taky trošku zvýšenou teplotu, ale přešlo to do 12-ti hodin od píchnutí injekce. Byla jsem z toho jak jinak vyplašená, tak jsem raději hned volala doktorce a ona mi řekla, ať dávám Paralen čípky dle návodu a že po tomhle očkování má nárok mít teplotu až 48 hodin. Nohu ale červenou neměl, teplota mu v noci vylezla až na 38,5 (měřena v prdelce a to se prý musí odečíst půl stupně, takže vlastně 38 C). Kdyby to prý neklesalo, tak ať hned přijdu.
Možná bych zkusila dr. zavolat a říct jí to, možná poradí jak dál. Každopádně o tom bude vědět a poradí ti, jestli tam nezajet.
Držim pěsti, ať jste brzy bez teploty. ![]()
L.
Já myslím že je to celkem normální. Na nohu mu dávej studený obklad a horečku srážej a ještě počkej…
Ahoj, ta nožička po očkování takto bolet může (může to vypadat,
jako že bolí úplně celá, nebo mít malinko omezenou hybnost), a teplotku
už jsme taky takto měli. Trvalo to myslím nejdéle tři dny, ale pokud budeš
mít pochybnosti, můžeš k doktorovi zatím jen zavolat.
My jsme vždycky volali, když nám nebylo něco jasné, a sestřička nás většinou uklidnila, že to je normál.
tak přeju ať jste brzy zase v pořádku
Taky jsme po třetí dávce měli teplotu, ale jenom noc po očkování. Ještě bych s návštěvou dr. počkala, zatím mu teplotu srážej a uvidíš.
ja bych davala paralen, a studene obklady. Abys mu nemokrila furt kuzi, tak jde dat led do pytliku a chladit. Absolvovala jsem to u obou deti. Pokud se teplota do zitra nestahne, tak bych zasla nebo zavolala doktorce
Ahoj Anino,
řekla bych, že je to reakce na očkování - Anička měla Hexavakcínu, po prvních dávkách měla jen v noci teplotu (ani jsem ji neměřila, protože spala), ale teď byla na 4. dávce a dr. mě výslovně upozornila, že po 4. dávce bývá reakce dost silná - že se mám připravit na noc a den s horečkou. A taky že jo - trvalo to přesně noc a den, po další noci se už probudila bez teplot. Laicky bych řekla, že je to pochopitelné - po dvou (a pak třech) dávkách vakcíny už má tělo nějaké ty protilátky, takže se prostě výrazněji brání. V každém případě, pokud by teplota trvala déle jak 2 dny, tak bych dr. alespoň zavolala.
Světlana
U nás byla reakce na třetí očkování taky nejsilnější, u obou dětí. Syn (7 let) měl přesně to, co popisuješ - oteklou a bolavou nožičku a teplotu, malá měla horečku a zvracela. Jak už tu někdo psal přede mnou, chce to ten panadol/paralen a chladit a kdyby se to nezlepšilo, tak k doktorce. Ale neboj, zlepší se to ![]()
My jsme sice zatím absolvovali všechny 3 očkování bez reakce, ale doktorka nám pro případ reakce radila paralen. čípky a studené obklady na bolavou nožičku ![]()
Přeju, ať to máte brzy za sebou ![]()
Holky díky za rady a uklidnění, dneska už je všechno v pořádku, večer si ještě dost poplakal, ale to už taky mohlo mít jiný důvod.
Díky Anina