Tekutiny

Iko
20
28.11.06 20:23

Tekutiny

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je potřeba po najetí na zeleninové příkrmy začít prckům podávat nějaké tekutiny (vodu, čaje) anebo stačí kojení. Iko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
196
28.11.06 21:57

Pokud ti bude chtit po jidle jeste prso, preferovala bych kojeni. Hlavne ted v zime. My jsme zacali prikrmovat v lete, tak jsme to delali tak, ze jsem dala prikrm, pak prso a mezi jidlama jsem davala vodu nebo slabounky caj. Taky jsem to resila i tak, ze jsem delala ty prikrmy spis vodove. Ne polivky, ale takovy ridsi kase. Nebo jsem hodne pouzivala treba cuketu a podobnou zeleninu, ktera ma hodne tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
28.11.06 22:10

Ahojky,

my jsme s příkrmama začínali loni taky na zimu a jiné tekutiny jsme dlouho nedávali. Zpočátku to bylo z příkrmu jen pár lžiček + kójo, pak tak půl na půl a až když si malá zvykla na zeleninku, byl hlavní chod zeleninový a na zapití stále kójo. Čajík a šťávy jsme začali dávat až o dost později. Pokud prcek prsem nepohrdne, myslím, že bys čajík nemusela dávat. Zeleninka obsahuje vody dost.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iko
20
29.11.06 08:20

Děkuji, to jsem ráda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
29.11.06 08:32

A holky, jak dlouho jste k zelenince pridavaly mliko a od kdy pak uz deti bastily jen tu zeleninku, treba k obedu? Ja davam prikrmy asi 3 tydny a porad vyzaduje jeste mleko, ikdyz sni treba tu sklenicku 150 ml zeleniny… Maso zatim davat nemuzu, dvakrat jsem to zkusila, moc ji to chutnalo, ale pak celej den blinkala… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
29.11.06 10:11

Dotaz k tématu - jak naučit dítko pít z láhve, když nechce dudlík? Když ji dám lahev nebo hrníček od Aventu, nechápe, že má sát.
A kolik toho má půlroční dítě sníst, aby už nepotřebovalo mlíko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
29.11.06 14:40

Ahoj holky,

79Simona - abych pravdu řekla, tak si přesně nepamatuju, jak dlouho jsem k zelenince ještě kojila. Ale určitě několik týdnů, možná měsíců. Přece jen do té doby byla moje dcera plně kojená. Zkrátka jsem jí prso nabízela i po příkrmu. Pokud kojit chceš i nadále, nech malou u prsa po zelenině uklidnit. V momentě, kdy se malá nají zeleniny dosyta, nebude už mlíko těsně po krmení chtít. V tom momentě bych asi pomalu začala dávat na zpaití čajík. Taky záleží na tom, jak často kojíte, zdali má mlíka = tekutin dostatek. ad maso - nenuť jí ho, zpočátku ho mít určo nemusí, klidně začni později a pak hodně rozmixuj.

Markéta 182 - neboj, ona na to sání z lahvičky přijde. Já jsem zpočátku malou nechala dudlík na lahvičce jen tak žužlat, pak zjistí, že z toho něco kápne a dojde jí to. Třeba to bude týden dva trvat. Zpočátku nevypila ani 20ml :-)). S tím množstvím jídla, to je hrozně individuální. Moje dcera v roce snědla třeba 3 lžičky, někdy ani to ne. To poznáš, jestli je ještě hladová, a pokud kojíš, vždycky ji můžeš dokrmit.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky