Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak tě partner podpořil v té době vyhoření? To on tě poslal na terapii? Jinak je pravda, pokud trpíš depresemi, je potřeba asi i nějaká léčba. On chce nejspíš 100% zdravou holku, ALE pozor, i ze zdravé může být nemocná, zejména v době těhotenství a po porodu (poporodní deprese, kamarádka měla a hnus na Ntou)…
Neposlal, všechno jsem si řešila sama, abych byla v pohodě. Mam i hodně náročnou práci na hlavu.
Jinak na deprese netrpím, bylo to moje horší období spíše jednorázové
@Anonymní píše: Více
A on tehdy nevěděl, co prožíváš? Nebo proč tě posílá pro prášky a na psychiatrii teď? Jinak za mě jsou tohle přesně ty situace, kde se ukáže charakter partnera - krize, ve které je potřeba potdržet, podpořit, pochopit. A taky tvůj: pokud jsi mu své problémy zamlčela, nejspíš jsi měla důvod, proč mu nevěříš.
Tak každý nemá na to, aby žil s někým, kdo má nějaké psychické problémy. A zároveň každý nechce žít s člověkem, který ho neoodpoří v těžkém období. My tady nikdo nevíme, co se přesně stalo, jak dlouho to trvalo, jak jste se k sobě chovali a nechovali. Tohle si musíte vykomunikovat doma vy dva.
Tak třeba partner funguje trochu jinak. Neřeší a nezabývá se tím, co bylo, nehrabe se v minulosti. A žije tím, co je teď. Proto taková reakce.
Psala? Takže spolu nežijete a asi se dost málo vídáte? Nevím, v takové situaci bych očekávala, že se o skutečného životního partnera mohou opřít, ne, že se mě bude ptát „jak ti dnes je?“ po messengeru ![]()
No a viděl/věděl, že máš horší období nebo se tě stranil? Asi spolu nebydlíte, že? Kolik vám je let?
Ono v těchto situacích se i docela ukáže, jak to bude v budoucnu - jestli ti třeba bude ochotný uvařit čaj a dojít pro léky, když budeš mít chřipku apod.
A zcela upřímně, psychické problémy by pro mě osobně byly překážkou vážnému vztahu. Nevím, co přesně ti bylo, ale tyto věci jsou často dědičné - ať už sklony k depresím, úzkosti, panické ataky atd. a já bych vědomě dítě s někým takovým nechtěla.. ![]()
Je to smutne, ale vyjadril se docela jasne. Zeptala bych se, jestli s tebou teda chce byt.
@unuděná píše: Více
Mam to podobne. Dite chci taky s nekym, na koho se muzu spolehnout, ze to zvladne. Ne ze se budu bat, aby se z toho partner nesesypal. Rodicovstvi je psychicky tezke i pro “zdrave” lidi.
@unuděná píše: Více
Myslím, že si za tento příspěvek schytáš spousty hejtů, ale já s tebou 100% souhlasím. I pro mě by tohle bylo naprosté no-go.
Stejně jako kuřák, malej chlap, hnusný zuby, okousaná nehty, vada řeči, zvíře doma… No, je toho kopa. ![]()
@Fee-bee píše: Více
Určitě, souhlas. Prostě znám svojí hodnotu a vím, co od života chci, není důvod dělat kompromisy v takových důležitých věcech, jako je výběr otce dítěte přece (tady navíc matky!, ta by prostě měla být psychicky ok). Já si kousala nehty i kvůli manželově astmatu, naštěstí to klaplo a děti to nepodědily
.
Příspěvek upraven 07.04.25 v 08:20