Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky,
našla jsem doma krabici cannelloni (kdyby někdo nevěděl jde o těstovinové trubičky cca 2cm v průměru) a tak přemýšlím, jak nejlíp je upravit. Na netu jsem našla jeden recept, ale chci se optat, jestli máte někdo nějaký „zaručený“, prostě ozkoušený?
a tady ten recept z netu:
http://www.radiozlin.cz/…_recepty.php?…
CANNELLONI TRICOLORA PLNĚNÉ ŠPENÁTEM
Kuchaři: Radek Bursa a Mirek Lapčík - pizzerie Bowling Pizza na Delvitě a IH Moskva ve Zlíně.
Ragů připravíme ze směsi mletého hovězího a vepřového masa, kořenové zeleniny, loupaných rajčat, česneku bazalky, petrželky a výraznějšího červeného vína. Vše důkladně provaříme a dochutíme. Necháme přes noc odpočinout.
Na pánvi opražíme italský speck nebo parmskou šunku, špenát, vejce, smetanu, dochutíme a nezapomeneme na tři stroužky česneku a parmazán. Vše promícháme a prohřejeme na pánvi. Takto připravenou směsí naplníme cannelloni. Do zapékací misky klademe vrstvy bešamelu a ragů na šířku palce. Z části do ní zanoříme caneloni a opět překryjeme vrstvami bešamelu a ragů. Zasypeme mozzarelou a necháme zapéct.
Servírujeme s lehkým červeným vínem z Toskánska.
Sandra
tak můj recept
500g zralých rajčat
50g másla
stroužek česneku
2lžíce rajského protlaku
5lžic sýru mascaprone
1/2 lžičky mletého chilli
sůl
lístky bazalky
400g těstovin
6lžic nastrouhaného parmazánu
Rajčata spařit, oloupat, zbavit semínek.
Na pánvi rozpálit máslo, přidat rozmačkaný česnek, necháme změnknout, přidat rajčata a za občasného míchání nechat změnknout.
K rajčatům přidat protlak, vařit asi 2 min. Pak přidáme sýr mascarpone, přivedeme k varu, osolíme a ochutíme chilli.
Omáčku dáme do mísy, přidáme lístky bazalky a udržujeme teplou. Uvaříme těstoviny na skus, přisypeme do mísy s omáčkou a posypeme parmezánem. trošku sýra podáváme pak každému zvlášť na talíř.
dobrou chuť
A ty těstoviny vaříš extra?
Já právě myslela, že se cannelloni vařit nemusí a stačí je dát zapéct … chtěla bych aby to vypadalo trochu jinak než normálně, tak jsem myslela spíš něco plněnýho … tohle mi přijde spíš k tzv. normálním těstovinám ale i tak dík, určitě to někdy vyzkouším, parmazán miluju ![]()
S.
jo jo zvlášť
není to z mé hlavy, opsala jsem z kuchařky, ale vaříme to