Recidiva anorexie

Anonymní
25.3.21 10:06

Recidiva anorexie

Zdravím. Písu nejspiš z důvodu se vypovídat a také s prosbou o radu.
Je mi 28 let a v roce 2017-2019 jsem si prošla anorexii, kterou jsme s mojim psychologem a zdárně zahnali do kouta. Jenže mé poctity o mé nedokonalosti jsou naprosto šilené a uz si nevim rady. Opět mám pocity viny po jidle nebo kdyz toho snim o malicko vic. V tom nejhořšim obdobi nemoci jsem vážila 45kg ze 75 (165cm) a po zdravotní stránce jsem přišla o žlučník, který musel ven. A závislou na projimadle, ktere jsem si davala misto obědu. To me probralo a já chtela být zdravá. Jenže to ve me odstartovalo nejspiš přejidání a já přibrala k dnešnimu dni na 64kg. Coz je pro me naprostá šilenost ma mou výšku. Nevim si s tim rady. Citim se naprosto vyčerpaná, tlustá, a hnusná! Chci být zas hubená a mozek mě řika čindál tím více nežer, nežer. Jenže já se bojím, že pokud podlehnu dietám budu si ve finále zase postuplně vsechny potraviny zakazovat az zůstanu pouze u jedné. Stala jsem se naproto závislou na čokoladě a na sladkém. 8o jelikoz jsem si to v te době zakazovala, ted bych to jedla po kilách!!! Nevim zda nekontaktovat svého psychologa nebo jit za výžovovým poradcem :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36034
25.3.21 10:21

Oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.3.21 10:27

Ahojky, úplně vím o čem mluvíš, byla jsem a stále jsem v tomto koloběhu. Taky mě před rokem dostalo záchvatové přejídání což je vlastně úplně normální, tělo bylo vyhladovělé a tyhle potraviny co jsem si zakazovala strašně chtělo. Dostala jsem se až do nadváhy na mojí výšku 180cm. Samozřejmě moje první myšlenky- nebudu jist.
Začala jsem se hýbat, byla jsem totiž v depresích a nic jsem nedělala. Což mi hodně pomohlo, začala jsem vařit zdravé recepty. Koupila jsem si smart hodinky konkrétně Apple Watch. Různě tě chválí a když vím jak jim a do toho se hýbu, hubnu. Už jsem zhubla 10kg a nemusim se bát jojo afektu a zároveň vracení přejídání. Ale ten hlásek tak pořad je, už asi nikdy nezmizí. Musí se pravidelně utlumovat.
Určitě zavolej psychologovi, určitě ti poradí co a jak. A pak eventuálně výživového poradce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.3.21 10:36

S PPP jsem se potýkala od svých 14 do asi 23 let, ted jsem necelé 3 roky „v pohodě“..V nejhorším období jsem zvracela i několikrát denně a defacto jsem přestala úplně fungovat, mně psycholog nepomohl (nebo spíš já si nenechala pomoci), necítila jsem u něj pochopení. Za sebe mohu doporučit vyhledat pomoc někde, kde se zabývají přímo poruchami přijmu potravy, zkus se obrátit na centrum Anabell :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.3.21 10:53

No bohužel při horších časech se sebenenávist vrací a taky se vrací cesta jak se projevovala.

Jak se jí zbavit - ozvat se znovu svému psychologovi.

A přpadně zvážit i antidepresiva na kratší dobu - ne, nepřibírá se po nich - naopak, pokud jídlo je tvůj mechanismus jak zvládat stres, tak pokud snížíš léky to co se běhá v mozku a vede to k potřebě většího jídla, bude jednodušší zvádnout rozumný režim.

Na výživového poradce teď kašli - potřebuješ se odpoutat od otho, že jídlo či nejedení něco řeší - klíčová je psychika.

Když ji srovnáš, tak pak bude výrazně jednodušší najít takový režim, kdy se dostaneš do rozumného režimu jak s jídlem tak s pohybem.

V okamžiku kdy se srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.21 12:17

Nejsi tlusta, mas normalni vahu, co ja bych dala za to mit jako ty, mam na tvou vysku pres 80…

• Citovat
  • Upravit
9211
25.3.21 14:02
@Anonymní píše:
Zdravím. Písu nejspiš z důvodu se vypovídat a také s prosbou o radu.
Je mi 28 let a v roce 2017-2019 jsem si prošla anorexii, kterou jsme s mojim psychologem a zdárně zahnali do kouta. Jenže mé poctity o mé nedokonalosti jsou naprosto šilené a uz si nevim rady. Opět mám pocity viny po jidle nebo kdyz toho snim o malicko vic. V tom nejhořšim obdobi nemoci jsem vážila 45kg ze 75 (165cm) a po zdravotní stránce jsem přišla o žlučník, který musel ven. A závislou na projimadle, ktere jsem si davala misto obědu. To me probralo a já chtela být zdravá. Jenže to ve me odstartovalo nejspiš přejidání a já přibrala k dnešnimu dni na 64kg. Coz je pro me naprostá šilenost ma mou výšku. Nevim si s tim rady. Citim se naprosto vyčerpaná, tlustá, a hnusná! Chci být zas hubená a mozek mě řika čindál tím více nežer, nežer. Jenže já se bojím, že pokud podlehnu dietám budu si ve finále zase postuplně vsechny potraviny zakazovat az zůstanu pouze u jedné. Stala jsem se naproto závislou na čokoladě a na sladkém. 8o jelikoz jsem si to v te době zakazovala, ted bych to jedla po kilách!!! Nevim zda nekontaktovat svého psychologa nebo jit za výžovovým poradcem :think:

Ahoj, úplně ti rozumím, také jsem měla anorexii ve 14ti letech (44 kg na 171 cm) a pak ve 24 letech (46 kg na 171 cm). Poprvé mě léčila jen gynekoložka, cpala do mě hormony, aby se mi vrátila MS. Podruhé jsem se léčila i s jinými diagnózami už a byla jsem v tu dobu v Bohnicích. Když jsem přibrala po jejich léčbě, tak jsem začala zvracet a vydrželo mi to několik let. Výsledek je, že mám úplně zničené zuby. Teď je mi přes 30 a mám nadváhu a nejde mi s tím nic moc dělat. Mám neustále šílené chutě na sladké. Nenávidím svoje tělo a sama sebe. Ale na hubnutí nemám energii. Hrozně bych si přála mít zpátky třeba 49 kg, ale vím, že to už se mi nepovede, tělo se po všech těch dietách už brání.
Ale co mi třeba pomohli na zvracení bylo právě sdružení Anabell (tehdy svépomocné skupiny tam), jak tu někdo zmiňuje. Sídlí v Praze, Brně a Ostravě, nevím, odkud jsi. Mají tam právě psychology, nutriční terapeuty… mrkni tady: http://www.anabell.cz/
Určitě bych na tvém místě vyhledala psychologa, pokud už máš dobré zkušenosti s tím tvým, tak bych se na něj obrátila a řešila to. Nebo se můžeš obrátit na Anabell.
Nebo na PPP jsou dobré i stránky: https://www.idealni.cz/ dají se tam najít různé typy na léčbu, následky PPP atd.
Nebo pokud jsi z Prahy, ve VFN je kromě možnosti hospitalizace na oddělení pro PPP i denní stacionář.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast