Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, je tu někdo, kdo tohle prožil podobně?
Mam za sebou 4× zamklý potrat.. pokaždé 7tt.. teď zjistili, že mám něco s ředěním krve, už si nevzpomínám na ten název
.. mela jsem se ještě objednat do genetu na potvrzení a dovyšetření.. když by se to tam potvrdilo, tak až bych otěhotněla, tak by mi dali injekce do břicha na ředění krve.. genet a mimco jsem chtěla řešit až po novém roce… bum a včera jsem zjistila, že jsem těhotná
plánované to teď nebylo vůbec.. ale když už se stalo tak, je nějaká šance, že se stihne to zachránit?? Ani nevím komu zítra volat drive, jestli na gyndu, nebo doktorce na reprodukční a nebo genet.. děkuji všem za rady.
Volala bych asi do gennetu jaký by oni doporučili postup…
neteř to měla podobně, ona ale přišla o miminka až na přelomu 1 a 2 trim. Takže ji její lékař poslal na vyšetření už po 2 nezdarech. Zjistili ji i jejímu partnerovi Leidenskou mutaci. Při dalším otěhotněni pak měla s čerstvě počítaným testem běžet na gyndu, tam provedli odběr krve a vzápětí ji dojednali konzultaci hematologem..tam pak oni určili zda bude pichat injekce, jakou dávku atd…pak se jí projevil ještě další problém..nevím jak se to jmenovalo, ale dělaly se jí boule na nohách…to taky souviselo s krví a s těhotenstvím. Při dalším těhotenství/podezření na tehotenstvi chtěli aby se nejlépe ihned hlásila na hematologii…, ani potvrzení od gynekologa by nepotrebovali…test z krve na HCG si udělali sami a hned pak nasadili léky aby minimalizovali problemy. Má dvě zdravé děti. Později budou muset obě taky na testy zda zdědili tu Leidenskou mutaci..ale protože jsou nosiči oba rodiče je to víc než pravděpodobné…
@Káča jk píše: Více
Ahoj, zavolej zítra svému gynekologovi, injekce na ředění krve ti bude schopen předepsat i on, než tě hematolog nebo v Gennetu dovyšetří.
Ahoj, zacnes redit hned ![]()
Zavolej kamkoliv, muze ti to napsat gyneolog nebo v tom gennetu