Reflux a spatne polykani

Anonymní
18.7.22 17:43

reflux a spatne polykani

Setkal jste se nekdo s refluxem a spatnem polykani a upravou leku omeprszol potize ustoupili! :dance:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24735
18.7.22 19:24

Ano, brala jsem Omeprazol léta a potíže ustoupily. Ale teď jsem začala kašlat a nevědělo se z čeho, tak jsem místo Ortanolu 20 vyfasovala Nolpazu 40, ta je silnější, a jako zázrakem kašel opravdu ustal. Ale potíže s pálením žáhy jsem neměla, jen ten kašel. V srpnu jdu na gastro, zda se tam neděje ještě něco jiného kromě refluxu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 20:34

@lucad77 dekuji, trapila me bolest v krku a spatne polykani dle ORL mam popleny hrdlo, poslala me na hadicku, ale byla jsem gam pred 2,5 rokama s tim ze jsem pk omeprazol nebrala a byla jsem bez potizi, ted se to zhorsilo, zas mi to nasadil obvidni, alw s tim ze na hadicku zatim pockame tak ted nevim ale je mi 23 let, nekourim a tak, nebo zda trvat znovu na hadicce ja nevim :roll: hlvne se bojim i jinych nemoci ktere by s tim polykanim mohli byt spojene treba rotrousena skleroza a podobne…. to polykani je opravdu psycho a jeste jak nad tim premyslim tak je to jeste horsi, co vam prosim vadilo? mw vadi tuha strava, dekuji

• Citovat
  • Upravit
24735
18.7.22 22:40
@Anonymní píše:
@lucad77 dekuji, trapila me bolest v krku a spatne polykani dle ORL mam popleny hrdlo, poslala me na hadicku, ale byla jsem gam pred 2,5 rokama s tim ze jsem pk omeprazol nebrala a byla jsem bez potizi, ted se to zhorsilo, zas mi to nasadil obvidni, alw s tim ze na hadicku zatim pockame tak ted nevim ale je mi 23 let, nekourim a tak, nebo zda trvat znovu na hadicce ja nevim :roll: hlvne se bojim i jinych nemoci ktere by s tim polykanim mohli byt spojene treba rotrousena skleroza a podobne…. to polykani je opravdu psycho a jeste jak nad tim premyslim tak je to jeste horsi, co vam prosim vadilo? mw vadi tuha strava, dekuji

Mně už pak vadilo cokoliv jsem snědla, nejdřív jen sladké, kořeněné, pak mi šly šťávy nahoru i po kousku rohlíku. :roll: Neměla jsem teda zrovna problém s polykáním, ale s pálením žáhy a od toho bolestí na hrudi. Nejprve jsem to řešila nějakými volně prodejnými přípravky, ale jak jsem začala pít Gaviscon pomalu po třech sklenicích týdně, řekla jsem to konečně u praktika a dostala ten Ortanol, a to se mi ulevilo téměř okamžitě a problémy se vrátily jen po vyloženě nějaké velké dietní chybě - že jsem se třeba napila víc alkoholu, nebo najedla moc pozdě na noc, splácala páté přes deváté na nějaké oslavě a tak, pak většinou pomohlo dát si trochu jedlé sody a bylo zase dobře. Až teď, po asi 10 letech, najednou začalo to kašlání, tak uvidíme. Jinak my máme reflux v rodině, takže jsem to asi zdědila. Navíc beru spoustu léků, ty tomu žaludku taky moc dobře nedělají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí