Hnědé skvrny na nohou

Anonymní
18.7.22 08:27

Hnědé skvrny na nohou

Zdravím, nesetkali jste se někdo s tím, že se vám zničehonic udělala skvrna na kůži? Jeden den se mi najednou udělal flek, myslela jsem že to mám z otlačení, ale nezmizelo to a vlastně už ho mám měsíc, je to trochu tmavší než kůže, nepravidelného tvaru, nesvědí, nevystupuje nad kůži, nebolí, nic. Je velký asi 5 cm. Na druhé noze mám skvrnku velikosti pětikoruny. Je možné že to je jen nějaká hyperpigmentace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
18.7.22 09:03

Po slunění? Mě to přijde jako typická pigmentová skvrna, syn má taky na rameni, je vidět jen v létě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 09:08
@unuděná píše:
Po slunění? Mě to přijde jako typická pigmentová skvrna, syn má taky na rameni, je vidět jen v létě :mavam:

Já nevím, v sukni, kraťasech chodím od chvíle, co je teplo. Mám pokožku, co se nespálí (samozřejmě za předpokladu, že nebudu záměrně 4 hodiny přes největší žár na slunci), nikdy jsem žádné pigmentové skvrny neměla. Ale taky je mi už 35 let, tak asi už i to hraje roli co? :)

• Citovat
  • Upravit
21655
18.7.22 11:34

S přibývajícím věkem se objevují pigmentové skvrny víc a víc. Tohle mi trochu připomíná skvrnu „caffe au lait“. Objednej se výhledově na kontrolu na kožní. To by se mělo udělat pokaždé, když se na kůži objeví nová pigmentace. Jo a negoogli tu skvrnu, ať zbytečně nepanikaříš ;) Moje děti ji mají obě od malička, doktorka to pouze sleduje. Ale já googlila a pak byla do kontroly na kožním v pěkných nervech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 12:31
@nozu píše:
S přibývajícím věkem se objevují pigmentové skvrny víc a víc. Tohle mi trochu připomíná skvrnu „caffe au lait“. Objednej se výhledově na kontrolu na kožní. To by se mělo udělat pokaždé, když se na kůži objeví nová pigmentace. Jo a negoogli tu skvrnu, ať zbytečně nepanikaříš ;) Moje děti ji mají obě od malička, doktorka to pouze sleduje. Ale já googlila a pak byla do kontroly na kožním v pěkných nervech…

Samozřejmě jsem googlila. No já si furt říkám, jestli právě jít k doktorovi, nebo ne. Ať tam jak blbka nejdu jen s nějakou hyperpigmentací a budu za hysterku..

• Citovat
  • Upravit
21655
18.7.22 13:32

A já bych klidně šla i s hyperpigmentací. Proč mají pořád lidi pocit, že ty doktory obtěžují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 16:17
@nozu píše:
A já bych klidně šla i s hyperpigmentací. Proč mají pořád lidi pocit, že ty doktory obtěžují?

Já nevím, protože mají hodně práce a já tam přijdu s banalitou..ale už jsem objednaná na příští pondělí, pro jistotu..

• Citovat
  • Upravit
21655
18.7.22 17:29
@Anonymní píše:
Já nevím, protože mají hodně práce a já tam přijdu s banalitou..ale už jsem objednaná na příští pondělí, pro jistotu..

No ale dokud se na to doktor nepodívá, tak s jistotou nevíš, zda to banalita je nebo není. Takto uvažujících lidí hodně umřelo na rakovinu kůže - přece nepůjdou s nějakou banální pihou k doktorovi… Já třeba chodím pravidelně každý rok na kontrolu znamínek. Taky by to mohla být banalita, protože se mi nemění. Letos jsem tam měla pár vystouplých útvarů, ze kterých se nakonec banalita vyklubala. No a před dvěma lety doktorka posílala takové jedno malé nenápadné na rozbory, které dopadly dobře. V případě kůže a změn pigmentace není člověk nikdy dost opatrný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.8.22 16:22
@Anonymní píše:

Ahoj, jak si dopadla? Co ti na to řekl doktor? Udělalo se mi něco podobného, tmavý pigmentový flek na nártu. Už jsem se objedala, ale má volný termín až za měsíc a půl, tak googlím, jestli s tím nemá někdo zkušenosti :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.4.24 13:09
@Anonymní píše: Více

Ahoj, můžu se zeptat, jak to tehdy dopadlo, co řekl kožní? Mám skoro stejnou skvrnu, tak by mě to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí