Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jestli můžu poradit, zbavila jsem se refluxu pomocí čínských hub - Lví hříva. Reishi je super na podporu imunity. Jinak reflux způsobuje i blokace žeber…to lékaři také neberou v potaz, ale u mě to tak opravdu také byla jedna z příčin. Refluxu jsem se zbavila, ale když se mi blokne páteř a bolí žebra, šaludeční šťávy se mi občas vrátí. Ale už úplně minimálně:-). Na posílení bránice jsou cviky, také jde řešit. Sama jsem myslela, že tohle budu mít do smrti ( dusila jsem se kyselým kašlem), dnes je reflux pryč a mohu jíst všechno, pochopitelně nejlépe zdravě a střídmě:-)Krásný den. Denisa
@Dendula81
Psala jsem Vám zprávu, ale napíši to i sem.
Dobrý den, četla jsem váš komentář a chtěla bych se zeptat, kde jste tyto houby koupila? A popřípadě i jaké cviky jste cvičila? Jelikož se s tím trápím půl roku. Nejdříve se mi to dělo občasně, takže se to dalo, i když to bylo dost omezující skrze práci. Ale teď to mám nonstop a jsem skoro dva měsíce doma. Bojím se že přijdu o práci, doma už mi to leze na hlavu. Hlavně mě to omezuje v soukromým životě. Nevydržím dlouho na procházce, v krámě, kdekoliv venku, mezi lidmi protože je mi furt špatně. Jim omeprazol, jedla jsem i Itoprid, jenže z toho jsem měla závratě, dostala jsem i antidepresiva, který mi ale též nedělají dobře. Jsem zoufalá, strašně. Nic mi nedělá radost, nemám ani díky tomu chuť do života. Přežívám. Je mi 26 a přijde mi jak když mi skončil díky tomu život.
@Lenka654 Nejsi v tom sama… I já s tim už nějakou dobu bojuji a mám hrozný pocit že uz to nikdy nebude jako dříve… není to můj jediný zdravotní problém a drtí mě to jako kámen… netuším co se stalo proč jsem najednou začala mít tento problém, nekourim, nepiji alkohol, nejím pálivé ani dráždivé jídlo, nemám nadvahu jim hodně zeleniny… ![]()
@Alinois Takže ti též nic nepomohlo? Já jsem už zoufalá. Už jsem myslela na ty nejhorší věci. Jelikož si nedokážu představit, že bych tyhle stavy měla mít už do konce života. Protože mě to strašně omezuje. Byli jsme na dovolené, já z ní nic neměla. Byla jsem každej den na hotelu, protože mi bylo věčně na zvracení. Byli jsme na jídle, já musela uprostřed chodů odejít a nechat tam přítele. Strašně mě to omezuje v soukromým životě. Ale i co se týče práce. Nedokážu si představit, že v tehle stavech bych se měla vrátit do práce, nedala bych to tam. Též nekouřím, nepiju, nejím pálivé, nemám nadváhu, nic…
@Lenka654 píše:
@Alinois Takže ti též nic nepomohlo? Já jsem už zoufalá. Už jsem myslela na ty nejhorší věci. Jelikož si nedokážu představit, že bych tyhle stavy měla mít už do konce života. Protože mě to strašně omezuje. Byli jsme na dovolené, já z ní nic neměla. Byla jsem každej den na hotelu, protože mi bylo věčně na zvracení. Byli jsme na jídle, já musela uprostřed chodů odejít a nechat tam přítele. Strašně mě to omezuje v soukromým životě. Ale i co se týče práce. Nedokážu si představit, že v tehle stavech bych se měla vrátit do práce, nedala bych to tam. Též nekouřím, nepiju, nejím pálivé, nemám nadváhu, nic…
Zacala jsem uzivat helicid, asi je to po něm trošku lepší ale trávení je pořád na nic, trvá mi dlouho než stravim a citim se nafouklá jako sud. Zjistila jsem že mi vadí jakekoliv kyselé jidlo a to včetně kyseliny citronové treba ve šťávě takže vzít si třeba pomeranč vůbec nepřipadá v úvahu…nejak nevim co jist takže dietu úplně nedodržují ![]()
Achjo
, takže vidina za lepším se mi pomalu a jistě vytrácí:(. No já kyselé najím vůbec, to jsem si vyhledala že nesmím, ani rajčata třeba…
@Lenka654 píše:
Achjo, takže vidina za lepším se mi pomalu a jistě vytrácí:(. No já kyselé najím vůbec, to jsem si vyhledala že nesmím, ani rajčata třeba…
Ale to ne, to se určitě zlepší. Reflux má hrozně moc lidí a nekdo reaguje na lecbu hned a někomu to trvá dlouho. Jsou i lidé kteří ten omeprazol užívají dlouhodobě a mohou díky tomu fungovat. Nesmíme se tomu moc poddávat jednou to určitě přejde. Já tomu věřím. Hlavně to chce i zmírnit stres…ten to zhoršuje. Ale je to těžký. Člověk je ve stresu hlavně kvůli tomu. Já teda diky tomu cítím veliký stres a to je špatně. Snažím se to nějak zvládnout, musím ![]()
@Lenka654 já mám reflux taky. Vše začalo ve 33 letech. Počátky byly hrozné, jen jsem brečela a nedovedla si s tímto představit život. Byla jsem na dně, ale totálně. Brala jsem emaneru 2× denně půl roku. Zlepšování nastalo až cca tři měsíce po braní dvakrát denně. Ale stejně to nebylo dobré. Nechali mi toto dávkování dál. Měla jsem pocit ať držím či nedržím dietu, tak že je to jedno. Obcházela jsem pracoviště a chtěla operaci. U mě šlo o mimojícnový, zahlenění, bolest krku, uší… Nedalo mi to, prostě jsem hledala všude a až narazila na kliniku, kde byli ochotní. Udělali vyšetření a dle výsledku nabídli operaci. Po operaci chvíli trvalo, ale pak se všecko upravilo do stavu, kdy jsem byla šťastná, jedla skoro vše (krom ostrého, česneku, cibule a takových zbytečných provokací). Fakt to byla velká úleva, užívala jsem si jídlo, hodně se zlepšila psychika. Teď jsem ale otěhotněla, potíže se ozývají. Dle chirurgů normální stav, že toto v těhotenství může být, ale pak se zase srovná. Určitě tu jsou možnosti - operativní. Jen se člověk nesmí nechat odbýt, hledat… spousta pracovišť mě odmítla s tím, že je lepší jíst doživotně léky a držet drastické diety. Ale co by to bylo za život? To mi nedalo a řekla jsem ne, já si to prostě vydobiju. Chce to odhodlání, věřit a jít si za svým. Protože spoustu doktorů nezajímáte, jste jen jedna v řadě… ale vy s tím přece nechcete žít. Držte se, mě se osvědčilo vždy velké zhoršení příznaků při psychické zátěži. Z osobní zkušenosti bych vám operaci doporučila. Ikdyby mi v těhotenství plastika povolila, budu usilovat o reoperaci. Nabízí se také metoda Linx, ta zatím jše jen v zahraničí, mám pocit nejblíže v Německu a Vídeň tam byla taky myslím.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 15 let. Poslední dobou mě trápí neustále pálení záhy. Ze začátku - asi tak měsíc to bylo vpohode, pálení záhy obcas, ale nic víc. Teď se to zhoršuje. Mám pocit, jakobych měla v krku knedlík, vykaslavam hleny, mám neuvěřitelně nepříjemný pocit na hrudi. Měla jsem i žlutý jazyk, jakoby na konci. Už nevim, co mám dělat, jsem z toho na prášky. Pila jsem zázvor, dokonce zkoušela Rennie ale nic nepomáhá. Strašně se bojím na vyšetření - gastro - takze radsi snažím léčit doma ale proste nic nepomáhá. To už jako bude tahle napořád? Nebo se to zase zlepší a budu si moct dat kafe nebo něco sladkého?
K obvodní a ta pošle na gastroskopii. Ať se ví jaký je nález.
Byla jsem už dvakrát.
Od porodu mám reflux. Vyšetření opravdu není příjemné, ale dá se zvládnout když fakt dobře dýcháš. Potom nasadí léky. Bez toho to nejde.
Časem vypozoruješ co ti fakt vadí, ja třeba umírám po vařený paprice. Hnus. ![]()
Jsou dny kdy je to pohoda, dny kdy vadí jen voda a člověku je prostě zle. Léky na zklidnění žáhy a žaludku nesmí doma chybět.
Já třeba funguje už normálně. Když vím že chci s jídlem prasečit tak mám léky na pomoc při trávení a je to dobré.
Dlouhodobě mám omeprazol, teď jsem dostala jiný na žal. kyselost či co.
Ale nález stále stejný. Jde to. Neboj.
Já třeba mám typické příznaky na reflux a i gastroenterolog mi řekl že ho mám před vyšetřením na gastru- tam se nic neukázalo.
@Pejskarkaa Třeba ten nález není viditelný a úpravou stravy a živ. stylu máš šanci na úplné vymizení. Buď ráda.
@Dandie22 Nevím jestli mohu být ráda a úpravu jídelníčku mi nepomohla zatím.
@Dandie22 u mě na gastru také vůbec nebyl vidět. Ani brániční kýla. Poté jsem absolvovala 24h ph metrii s impedancí a byla jsem přijatá na operaci. I když dle gastra vše ok. Tam neviděný a na sondě prokazatelný, dokonce silný. A ani brániční kýlu neviděli a na operaci ano.
Dobrý den, v říjnu jsem prodělala operaci abscesu v krku.Byl hodně velký a hluboký a zákrok dost velký. Po operaci se krk začal různě jizvit.Byly vánoce, tak jsem hřesila se sladkým a i s kávou a měla jsem pocit že mi zase v krku něco roste.Byla jsem na ORL, kde mi sondou zjistili nateklou sliznici jícnu, prý reflux. Dostala jsem omeprazol, ale účinek žádný. V pondělí jdu k lékaři. Hodně v tom hraje i stres, co mi najdou. 😒měli jste to někdo podobně, že nic nezabírá. Mám kyselo v puse, zahlenění, knedlík v krku…