bolest v kolenou při změně počasí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1293
1.6.08 10:53

bolest v kolenou při změně počasí

Ahoj holky,
teda - když to píšu, musím se pousmát, nerada bych byla za simulanta s důchodcovskými problémy :lol:
Ale asi od 21 let jsem trošku začala „předpovídat počasí“ svými koleny. (Můj bratránek prej zase předpovídá rameny, jeho mamka (moje teta) taky koleny… Teta už od 50 chodí k revmatologovi a má zakázáno pít i perlivou vodu. Super!)

Včera už to bylo fakt HODNĚ nepříjemný, blížila se nějaká bouřka, a mě celej den loupalo v kolenou, pak už to neloupalo ale bolelo, jako by mi to koleno chtělo vylízt ven z nohy :roll:
Byla jsem u našich, mamka mi dala dva velký Ibalginy, ale nepomohlo to. Přestalo to až když se bouřka přehnala.

Problém je v tom, že moje babička (z jejíž větve je i ten bratránek) měla ŠÍLENÝ revma, v padesáti měla obrovský klouby, v šedesáti už se skoro nemohla hejbat, takže většinu dne seděla (což bylo ještě horší).
Já jsem aktivní člověk, mám ráda pohyb (což babička jako neměla), ale prostě děsim se toho, abych takhle nějak neskončila.
K doktorovi se mi teda moc nechce, přece tam nepřijdu a neřeknu „dobrý den mně je třicet a předpovídam kolenama déšť“.

Koupila jsem si před měsícem Geladrink, jenže jsem děsná, jak mi to poleví, hned mi otrne a zapomenu to pít.
Nevíte, co by to mohlo být?? Na artrozu to si netroufam tipovat, ale že by teda to revma?? V mym věku??
Jako vim, zní to asi fakt srandovně, ale myslíte že když nebudu pecivál a budu jíst nějaký potravinový doplňky, že si do budoucna polepším? (a v padesáti nebudu, jak řiká muj muž - „Eda ztuhlá“??)
Jenom ještě dodám, že mýmu tátovi se tohle vyhnulo, ač je to tety bratr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1293
1.6.08 11:00

jo, a někdy teda předpovídam i loktem… holky ale ještě jednou píšu, že fakt nejsem hypochondr, nejsem skoro nemocná, obvoďačka ani neví, jak vypadam (když jsem tam šla minule pro potvrzení do práce, tak se mě sestra ptala, jestli jsem od té doktorky, co oni za ní dneska zaskakujou).
fakt to není že bych si chtěla stěžovat, opravdu to HODNĚ bolí. díky že se mi nebudete smát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
1.6.08 13:07

Ahoj,

smat se ti nebudu, ale pridam se do klubu :-) Ja uz asi 3 roky bojuju s koleny a kyclemi. Obcas kvuli bolesti i kulham. Zatim to teda neni tak spatne jak u tebe. Pomaha mi lecitin, vzdycky vyberu jedno baleni a na nejakou dobu to prestane a potom zase zacnou bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.6.08 15:23

lecitin?
tak to vyzkoušim, zkusim pít dohromady s Geladrinkem.
Ale jedno pozitivum to má, můj táta sportuje, a když jedou někam ven, tak vždycky říkám „dneska asi zmoknete“ a on mi teda většinou nevěří, ale bohužel kolena většinou nelžou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
1.6.08 15:27

Teď nevím, jestli v tom neudělám zmatek, ale asi jo. Taky mě bolí kolena a krční páteř, ale nevím, jestli to je závislé na počasí jako revma. Spíš na námaze nebo na konstelaci hvězd :twisted: , ale bolest strašná, píchání, celková bolesti v noci. POmáhá mi jediné - proenzi a podobný, prostě ty tři účinné látky, je jedno od jakého výrobce. Ale to je asi artróza ne?
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
1.6.08 16:25

ahoj Pitrisku, ja teda takove problemy nemam, ale moje mamka je uz nekolik let v duchodu kvuli revma. onemocnela kyz ji bylo cca 38 let a podelila to po sve babicce.....zacalo to bohuzel taky bolestma v kolenech a i jinych kloubech.....byt tebou, necham si zjistit u dr. revmatoidni faktor, mas zrejme dispozice podedit revma po babicce, mamcina revmatolozka rikala, ze tu nemoc dedi vetsinou zensky a ob jedno koleno (u nas prave mamka od sve babicky a pak maji vetsi riziko to zdedit moje deti :( ), jinak pokud se podchyti na zacatku, jde to dost dobre lecit a to tak ze nemoc se vpodstate zastavi (moji tete to takto zastavili pomoci injekci se zlatem)
tim te nechci strasit, treba to u tebe revma nebude, ale asi bych se vazne nechala vysetrit.....jinak mamka predpovida pocasi dotedka :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.6.08 17:11

Hanulko,
no , tak to by bohužel odpovídalo… tátovi se to očividně vyhlo.
tak já asi časem někam zajdu. Já si jen říkala, jestli tam u toho revmatologa nebudu vypadat jako blázen…
Ale když píšeš, že mamka ve 38… ách jo no, možná to bude i ta artróza, ale teda dopadnout jako chudák moje babička to fakticky nechci!!!
A vím, že jí tehdy doktor říkal, že to chce chodit, chodit, oni ji tehdy ve Střešovicích nějak rozhýbali, ale ona pak přijela domů a zase jen seděla a seděla, a nakonec teda jezdila venku na vozíčku (doma se někam jakž takž dobelhala, ale třeba nemohla sama vstát z postele, a to jí fakt jako nebylo moc let).
potěš pánbu. tak to snad nedopracuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.6.08 17:53

Tak já jsem další postižená meteorologickými bolestmi. Měla jsem ve 12ti letech zlomené předloktí, a od té doby mě pobolívá, když se má zhoršit počasí. Bolelo mě včera odpoledne, dneska ráno, a teď se tady pěkně zatáhlo a začíná hřmít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
1.6.08 18:34

Pitrisku u revmatologa za blazna nebudes, bohuzel tim trpi i deti :! :( ale zakladni vysetreni ti muze udelat i prakticka doktorka, pokud by v krvi ten revm.faktor nasli, odeslou te na revmatologii......radim opravdu to zacit resit brzo, mamce nez prisli na to co ji je, tak uz bylo pozde a ted vpodstate uz jen udrzuje revma na urovni, ze se normalne hybe atd. ale chodi kazdy 2 roky na operace kloubu a kazdy rokjezdi do lazni, bohuzel se do prace uz nevratila, ma plny invalidni duchod.....
ale da se to lecit, lidi s tim pomerne dobre ziji, ale musi se zacit co nejdriv :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
1.6.08 19:55

Pitrísku souhlasím s výše uvedeným, že nejlepší je si dojít k dr. ať víš na čem jsi. Odeberou krev a zjistí víc. Hlavně se nenech odbít!!! Já jsem takhle obíhala doktory skoro 4 roky než se dopracovali k závěru :roll: Mně to začlo ve 20. letech. Střídali se mi bolesti pravé a levé nohy (po nějaké větští fyzické nebo psych. námaze a taky při změně počasí) a můj praktický dr. si zjevně myslel, že simuluju. Strkal mi prášky, které nezabíraly, poslal mě k ortopedovi, který taky nic nenašel :evil: Já se dál ládovala Ibalginem, který pomalu přestávál zabírat a nevěděla jak dál. „Naštěstí“ náhoda tomu chtěla, že jsem dostala zánět duhovky,což může být jedním z projevů " Bechtěrevovi choroby neboli ankylózující spondylartritidy ":http://www.zdravcentra.cz/…26_2746.html . Pak už to bylo rychlé. Oční mne poslala na revmatologii a tam zjistili přesnou diagnózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
1.6.08 21:35

Sinead - mám za sebou šestkrát během čtyř let zánět duhovky a dr. právě řeší, k jakému onemocnění by se to mohlo vázat.

Takže jsem už byla ně několika krevních odběrech a čekám na výsledky.

A na otázku svého praktika, jestli mám nějaké revmatické bolesti jsem jen vtipně odpověděla - ne, jen mě bolí při změně počasí kolena a lokty:-)))

Hodně zdraví přeje Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.6.08 22:59

uaaa ježiši 8O
Hanulko a dále - díky, já si zrovna včera říkala (když jsem jak Kelišová lezla do schodů - bydlíme ve 2. patře - „no páni, jenom abych ty schody za pár let vůbec vylezla“ …

No, takže budu muset na přeočkování tetanu (to jsem taky mírně prošvihla, nějak…) - takže rovnou řeknu doktorce, jestli by mi nevzala teda tu krev. ách jo. bože já a doktoři, to je pro mě fakt za trest.
ale lepší než skončit s nohama trvale do pravýho úhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
2.6.08 08:49
Eterka píše:
Sinead - mám za sebou šestkrát během čtyř let zánět duhovky a dr. právě řeší, k jakému onemocnění by se to mohlo vázat.

To tě moc lituju, to si musíš užívat :( Já ho měla jen 2×, ale poprvé, když jsem si myslela, že mi jen něco spadlo do oka a že ho mám podrážděné jsem to nechala zajít hodně daleko. Takže pak jsem rovnou od oční mazala do nemocnice na injekce :roll: :( Od té doby jakmile se mi oči nezdají hned letím k oční!
Bechtěra ti potvrdí z krve. Odeberou a zjistlí jestli tam je antigen HLA-B27.Ikdyž né každý, kdo má tento antigen v krvi musí mít bechtěra, ale vzhledem k tomu, že máš ty bolesti tak je to asi jasné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
2.6.08 12:24

Jo, jsem na očním v nemocnici jako doma… Poprvé jsem taky netušila o co go, začalo to v pátek a k očnímu se dostala až v pondělí, takže dneska říkám, že neléčený zánět duhovky je stokrát horší než porod… Teď už mám léky preventivně doma a taky to poznám ještě než se to rozjede.

Hezký den. Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
3.6.08 21:15

holky přiznám se, že o zánětu duhovky slyším poprvé…
to se mi snad vyhne, asi je to pěkný „humáč“, jak to čtu.
U doktorky jsem ještě nebyla (ale půjdu tam, radši) - ale objevila jsem na netu nějaký přírodní přípravek
konkrétně teda tohle
 http://www.patentnimedicina.cz/…diagnozy.php?…

pochopitelně na samoléčbě to nenechám, ale snad by to pomohlo, nějak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí