Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte maminky, mám menší problém. V posledních dvou dnech nevím co se sebou dělat.
Zřejmě půjde o alergii jen si nejsem jistá zda mne na alergologii příjmou ikdyž je sezona.
V posledním cca týdnu mě již při probuzení šíleně svědí pálejí a řežou oči do toho mi děsně teče z nosu a ne aby to přestalo. Nikdy jsem podobný problém neměla. ke všemu když jdu s malým jen na obyčejnou vycházku a cítím sečenou trávu špatně se mi dýchá.
Nemá některá z vás s tím zkušenost? Každý mě v okolí odrazuje že mne na alergologii nepříjmou jelikož mě nemohou vyšetřit tak nevím jak dál. Vyhýbám se procházkám a nejvíc mne na tom trápí že díky tomu strádá i mé dítě.
Děkuji za rady Lucka
Ahoj, tak zřejmě to alergie bude. Manžel je alergik, má v tuhle dobu úplně stejný příznaky, po probuzení mu teče z očí a z nosu, když se přes den ocitne v blízkosti nějakého kvetoucího stromu, ze kterého něco lítá, nebo u sečené trávy, kýchá, smrká, kašle. Ráno bere Claritine, přes den Beclomet do nosu. Nevím, proč by tě neměli vzít na alergologii. Určitě tam zajdi, ale nejdřív se zeptej, jestli potřebuješ doporučení od praktika. Jestli ještě kojíš, tak to bude asi s lékama složitější, ale myslím,že maminek alergiček je víc a alergolog by si s tím měl poradit.
To bude alergie. Mám něco podobného. Alergologii bych zkusila, nebo praktického lékaře, ten by ti taky mohl napsat nějaká antihistaminika. Já beru zodac.
jojo, to je jasna alergie, objednej se co nejdriv, urcite budou mit hodne plno, ale mohli by te uprednostnit, kdyz narozdil od uz lecenych alergiku nemas jeste zadny lek, co by ti aspon na chvili pomohl. Ja jsem teda ted cekala mesic a pul od objednani, ale proto, ze jsem potrebovala jit az po 16te hodine, aby mi manzel mohl pohlidat malou ![]()
ahoj, urcite se zkus objednat!
ja jsem loni byla ve stejne situaci - nechteli me ale objednat driv nez v zari!
tak jsem zasla za obvodackou a ta mi lek predepsala…
je ale fakt, ze ja uz jsem vedela, co jsem roky pred tim brala…
hodne stesti, je to blbost, ale desne neprijemna ![]()
ahoj, jo jo, občas, byť jsem v životě alergii neměla mě něco podobnéhopřepadne, naposled to bylo v loni … děsně mi pomohl studený obklad přes oči, aspoň to tak nepálilo. A v lékárně jsem si pořídila Analergin a přešlo to celkem rychle.
Zodac se volně neprodává, leda by ti daroval nějaký alergik … tak zkus ten analergin, popř si zajdi k mudře.
Holky jsem velmi ráda za vaše rady a zítra se zajdu skusit objednat a uvidím jak pochodím.
A co se týče toho ANALERGINU jsou to tablety či kapky.Potřebovala bych něco i do nosu i na oči
Ahoj, je to určitě alergie. Na alergo Ti dají léky (zodac, zyrtec, claritine, loratidine.....), ale může Ti je napsat i obvoďák. Na alergo je nejlepší jít na podzim, kdy Tě zřejmě problémy netrápí, a v tu dobu Ti mohou i udělat testy. Teď by to nebylo vhodné. Markéta
Dobré jsou kapky Sanorin-Analergin - jsou vhodné do očí i nosu a můžou se i v těhotenství a při kojení. Teď jsem si koupila oční kapky Livostin, existuje i Livostin sprej do nosu, jsou volně prodejné. Zodac je taky volně prodejný. Než bych šla k alergologovi, radši si zajdu přímo do lékárny. Pylovou alergií trpím už asi deset let a vím, co mi zabírá. Tak než se dostaneš k alergologovi, tak si něco pořiď, ať netrpíš. V lékárně poradí.
jestli chceš zkusit, zda to je fakt alergie (mně připadá že jo), tak v lékárně mají volně prodejný Zyrtec, menší balení.
Zyrtec obsahuje stejnou účinnou látku jako Zodac, ale je dražší. To jen tak pro informaci. Je na každém, kolik chce dát za stejný lék peněz.