Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
mám takový intimní dotaz. Měly jste po porodu problémy se sexem ?
Mě přijde, že mě příliš sešili. Za odměnu jsem měla šestinedělí 10 týdnů a když už konečně skončilo … tak jsme to s manželem zkusili cca 2× a pro mě docela hrůza !!! Zdá se mi, že mě příliš zašili!!!
Máte někdo zkušenosti ??? Jak dloho s tím můžeme bojovat ???
Děkuji předem za info !!! ![]()
Petas, vydrz......taky mi ze zacatku prislo, ze je tam min mista, ale asi to je jen mensi pruznosti v miste jizvy a zvysenou citlivosti … za mesic to prejde, kdyz budete postupne trenovat ![]()
já myslim, že to bude spíš psychického původu,, podvědomě máš strach až je z toho křeč ---bude to dobrý
Petra
Je to způsobenou tím zjizvením…až atrofií, jak my vysvětlil můj Dr. Chce to trénovat, používa lubrikační gel apod… Asi Tě nepotěším, páč jsem teď 4 měsíce po porodu a zatím to není super…ale jisté zlepšení tam vidět je…to by se mi ale muselo chtít „trénovat“
..to je ale zase jiná kapitola
Já jsem sešitá dobře, ale prostě jsem byla šitá hodně.. a paradoxně je ten průchod spíš prý větší.. ..
A jak někdo trefně poznamenal, tak psychika v tom také hraje významnou roli.
Já byla po prvním porodu taky dost šitá,nevím kolik stehů,ale dr.mě šil asi hodinu…no a zvládli jsme už druhé mimi,takže to šlo…Teď jsme zatím nic nezkoušeli.
Ahoj, nechci strašti, mě samotnou to hrozně překvapilo, ale nedávno byla u sousedů na toto téma diskuze, a docela horor.
To jen jako že stát se to asi může, ale myslím, že to nebude tvůj případ. Chce to čas…
Už jsi byla na kontrole? Doktorka nic neříkala?
holka, VYDRŽ!!!
nic jinýho ti na to asi žádná z nás neřeknem…je fakt potřeba hodně „protahovat“…a věř, že úplně vím, co prožíváš ![]()
i když můj DR mi napsal gel, aby to prý „technicky šlo“
jmenuje se ORTHO-GYNEST…tak se třeba na to zkus zeptat…
přeji hodně sil ![]()
Ahoj Petas!
Tak já už mám za sebou dvoje šití a poprvé to bylo v pohodě a to mně šila doktorka a nastřižená jsem byla víc a podruhé mně šila porodní asistentka a byla sem střižená míň a pěkně to stáhla.
No jsem 6 měsíců po porodu a ideál to neni. gin. dr. doporučila lubrikační gel a jak už tu někdo psal trénovat.
Na což teda taky nemám často zrovna pomyšlení.
No a hlavně je to taky tou psychikou, už na začátku se totiž bojim, že to bude zase bolet a tak jsem celá sevřená.
![]()
Jednou to, ale povolit musí ne?
Hodně zdaru v tréningu. ![]()
Pa Terka
Ps: Doktorka mi doporučila lubrikační gel s tee tree olejíčkem , je zároveň desinfekční, to kdyby tam krapítek třeba něco prasklo asi.
Vydrž bude to lepší, šitá jsem byla ve vnitř i venku, první sex 3 měsíce po porodu, docela nic moc, ale nebolelo to. Pak jsem nemohla vůbec, přecitlivělý a tak…i jsem to obrečela, že už si niky neza…
Až 8. měsiců po porodu jsem si to užila a od tý doby super, jak za mladých časů ![]()
Tak u mě to trvalo skoro přes rok
Měla jsem úplně stejný pocit, jako že mě zašili moc
A to jsme měla jen 3 vnitřní stehy, víc nic. A stačilo. No ale poddalo se to, takže holt jediná rada - vyděržáj, pijaněr ![]()
ja jsem taky sesita moc a problemy s tim mam porad, lepsi se to opravdu hodne pomalu, ted uz spis vubec - ale bylo to zpusobene poporodnimi komplikacemi, presivanim v narkoze…, to neni tvuj pripad, takze budes urcite brzo ok, drzim palce! ![]()
Ahojky můžu se na něco zeptat? Četla jsem tvůj příspěvek na téma: Příliš sešitá po porodu. Píšeš, že tě k vůli komplikacím přešívali v nárkoze. Já mám stejný zážitek a asi i stejný problém. Jsem už půl roku po porodu a sex je tabu. I když to zkoušíme, tak to nejde dovnitř asi mi tam přidali steh navíc a je to prostě užší. Zpravilo se ti to a nebo ne? Dík za odpověď ![]()
Ahojky Romči,
taky jsem byla šitá v narkoze,pro „super“ doktory dokonce dvakrát, navic jsem po druhé narkoze skončila na ARU a dva dny jsem nemohla vstavat z postele… Docela hororovy zažitek…
((((,ještě ted je mi občas z toho všeho do breku. Taky se mi zdálo, že mě moc zašili. Při prvních pokusech to dost bolelo. Ted je to 6 a půl měsíce po porodu a začíná to být bez bolesti a občas už i příjemné, ale musí tam být dost vlhko. Jinak to stojí za … Takže vydržet a trénovat
))) - ostatně jak píší všechny pisatelky
))). Držím pěsti, půjde to!