Reflux močových cest - léčení, jídelníček dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8940
21.11.11 12:55

Reflux močových cest - léčení, jídelníček dětí

Ahoj maminky,
chtěla bych založit téma, později snad i skupinu, pro maminky, jejiž dětí mají reflux močových cest. Dcera má jeden rok a po komplikovaném zánětu ledvin jí byl diagnostikován právě reflux a oboustranný VUR II. Bere dlouhodobě Sumetrolim, chodíme jednou měsíčně na testy moči, ale osobně se cítím hodně málo informovaná. Máme jít po novém roce na další vyšetření, takže po lékařské stránce je snad o ni dobře postaráno, ale třeba vůbec nevím, jak mám postupovat v jídelníčku. Vařím jí pořád všechno zvlášť bez soli, ze slaných věcí dostává pouze pečivo, dál ale nevím. Někdo mi zakazuje kaše, někdo mléčné výrobky, mám v tom dost zmatek.
Zajímaly by mě vaše zkušnosti s léčbou, vyšetřeními, jídlem apod. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4631
21.11.11 13:11

Ahoj
mam doma 3 letyho caparta, na jedny ledvine ma reflux tusim ze 4 stupne :think: ledvina se mu nevyviji a nikdy uz se asi nevyvine. brali jsme tez sumetrolim, na ten se nesmi kysely a na slunicko, a minuly leto jsme brali nejaky cipky, zacla jsem protestovat jak mam 2 lety dite udrzet v lete bez slunicka 8-o a od zari lonskyho roku tj. od 2 let nebereme nic.
jednou za rok chodime do nefrologicky porady, meli by jsme jednou za 2 mesice nosit moc, ale nejak nam to posledni dobou nevychazi :oops: ale mame vzdy vse ok… a pri horeckach. pro jistotu.

s jidelnickem, neporadim. nas jedl vse. ze zacatku min soli, ale ted uz to neresime vubec. udajne by nemel cca do 4 let moc mlika. pry to zatezuje ledviny, ale kazdej rika neco jinyho.malyho neomezuju v nicem, moc je od zanetu ledvin po 6 nedeli vzdy ok. hlidala bych to pokud by neco bylo spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.11.11 14:11

Ahoj, naše malá má zdvojenou ledvinu a ureterokelu a podle posledního vyšetření už bez refluxu, předtím měla také VUR II. Bere na střídačku Sumetrolim s furantoinem, ale po odplenkování by ho prý mohli vysadit. K jídelníčku se moc nevyjadřovali, mléčné výrobky ani kaši nezakazovali, ani v nemocnici neměla dietu… tak nevím. Zánět ledvin měla v 3.5 měsících, to jí prořízli ureterokelu a od té doby se čekalo, co jí ta ledvina udělá… u nás téměř vymizel reflux, ale ledvina pracuje na 32% a teď se bude čekat, jestli zakrní, bude růst až bude růst malá, jestli začne fungovat lépe a nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
21.11.11 14:13

Holky a kdy a jak vám dělali vyšetření na funčnost těch ledvin? Protože my toto vyšetření nemáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
21.11.11 14:24

muzu se ti doma podivat k veceru.
male je narozenej cervenec, tusim ze zari zanet ledvin, pak kontrola u nas kde se dr nelibila panvicka a cca listopad vysetreni v nemocnici na reflux to vse v roce 2008. ale jista si tim uplne nejsem. nekdy taky delali na koli % ledvina funguje. ted te tu nebudu klamat juknu doma na papiry z vysetreni a k veceru dam info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.11.11 14:39
Fen-fire píše:
Holky a kdy a jak vám dělali vyšetření na funčnost těch ledvin? Protože my toto vyšetření nemáme :think:

Byli jsme na tom v ústavu nukleární medicíny VFN - kousek od Karláku - vstříkli malé do žíly nějakou raioaktivní látku, po 2 hodinách jí snímali aktivitu těch izotopů, jak protékají ledvinama (vždy 5 minut snímkovali jednu stranu, pak druhou , na zádech a na břiše…) Pak to nějak vyhodnotili podle těch fotek, kolik toho proteklo… říkají tomu scintiografie…
Dělali nám to minulý týden - kvůli dnešní návštěvě urologie a kvůli rozhodnutí, zda malé ledvinu nechat nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
21.11.11 17:43

Ha, tak na tohle vyšetření jdeme po novém roce, tak to je super :mrgreen:
Holky a není to nezdravé, tolik rentgenů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.11.11 20:27
Fen-fire píše:
Ha, tak na tohle vyšetření jdeme po novém roce, tak to je super :mrgreen:
Holky a není to nezdravé, tolik rentgenů? :think:

V informovaném souhlasu píšou, že pozitiva vyšetření výrazně převyšují případná rizika :wink:
Ale toto vyšetření není pod rentgenem, to snímají jinak (ono stačí to, že do nich pustí radioaktivní látku). Dokonce se nesmí plínky 48 hodin vyhazovat do popelnice, ale mají se skladovat na balkóně, aby se to vyzářilo a nevznikl případně poplach kvůli radioaktivnímu odpadu v popelnici (občas prý náhodně měří radioaktivitu u vyváženého odpadu)… určitě vám to taky budou říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
21.11.11 21:06

Tak naše Lucinka měla v půl roce zánět ledvin.Potom nám zjistili mikčním vyšetření VUR na pravé straně 1.stupně.Stále jsme nosili moč na kontrolu,nesutále antibiotika.Nyní jsme 3 měsíce bez nitrofurantoinu (byla nám zjištěna alergie na něj).Bereme homeopatika a mohu říct,že máme pokoj.Předtím jsme měli antibiotika na m.cesty každý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
22.11.11 20:52

natalusko a kolik je malé? My také noaíme moč co 6 týdnů, máme k furantoinu a Sumetrolimu (14 dní ten a 14 dní druhý) taky brusinky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
22.11.11 21:20

My jsme ten brusinkový sirup brali k furantoinu, ten máme sumetrolin a sirup prý brát nemáme, tak já nevím, zatím ho dojídám já :D

Taky by mě zajímaly ty homeopatika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
23.11.11 12:30

Lucince byly v červnu dva roky.Bereme taky Uroval sirup brusinky forte.Nyní z těch homeopatika mám kapičky Renol.Bereme 2 kapky do vody do panáku vody.Je to vhodné na pročištění ledvin.Když jsme začali Renol kapičky brát,tak se začala hodně potit hlavička a dost zapáchala.Lekla jsem se toho a volala homepatičce.Povídala,že je to dobrý signál,že to jde vše z těla pryč.To trvalo asi týden a hodně se nám spravilo čůrání.Bylo nemožné ji učit na nočník,protože čůrala každých snad 5-10 minut,ale vyždy jen trošku,pár kápek a musela u toho tlačit..Od té doby je Lucinka bez plínek,má je jen na spaní,ale vydrří jako normální dítě..Žádné tlačení u čůrání,nic takového.Takže nám ten Renol opravdu pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.14 22:14

Tak nášemu malému zjistili před 2 lety, že má pravou ledvinu o polovinu menší jak levou, funguje jen na 4%,bere Furantoin večer, každých 6 týdnu vozìme moč na kontrolu, každý 3 měsíc kontrola
Nefrologie Brno. Má ještě ke všemu reflux do té špatné ledviny. Teď nám oznámili, že jej čeká operace, chtějí mu ji vzít. Má 4 roky, hrozně se toho bojím. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.21 12:20

@nataluska dobry den obnovuji diskuzi, vymizel u vas ten reflux? Premyslim, ze take zkusim ta homeopatika, protoze ted jsme na zajistovacich atb a nechci mu tim uplne znicit streva a imunitu…🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
17.11.21 12:56

@dabelnosipradu
Dobrý den, dcera jela dva roky na homeopatikách, při problémech lichořeřišnice. Poté žádné problémy. Letos jí bylo 12 let, před měsíce poslední vyšetření, kdy jí do žíly píchli radioaktivní látku, dvě hodiny musela chodit a potom šla do tunelu na půl hodiny. Vyšetření na izotopy. Po týdnu jsem si volala o výsledky. Prý výsledky tak 50 na 50. Vyřadila nás po 12 letech z registrace, kdyby byly problémy, máme hned volat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí