Dlouhotrvající horečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Melody
20.11.11 19:16

Dlouhotrvající horečka

Ahoj holky, prosím o radu, protože mi už pomalu cákají nervy… Dcera, 5 let, přišla v pondělí ze školky s horečkou, stěžovala si trochu na bolest v krku. V úterý ráno jsme naklusaly k doktorce, ta po CRP a pohledu do krku řekla, že je to viróza, máme vydržet. Vydržely jsme do pátku.. do té doby pořád teploty nad 38, srážela jsem je Nurofenem. V pátek ráno jsme tam naklusaly znovu, protože už se mi to nezdálo. Krk měla plnej čepů, diagnóza angína (tý jsem se bála už v to úterý) nafasovala antibiotika (Ospen)… Od tý doby: pátek večer horečka 40,5 už hodinu po Nurofenu, každý ráno se budí s 39… Pořád doufám, že antibiotika zaberou a ono nic :-( Dneska teda přes den teplota už nešplhala tak vysoko, ale i tak. Když nemá horečky, je dcerka v pohodě, hrála by si, veselá, jen rýmuje a kašle… Co myslíte, můžou antibiotika ještě zabrat?? Je to normální?? Můžu vydržet do zítřka k pediatričce nebo mám už jet na pohotovost?? Furt si myslím, že mi tam nic moc neřeknou, když jí je bez teplot celkem dobře :-?
 Díky!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
20.11.11 19:19

Melody takže ATB jste začli brát v pátek? Ony totiž zabírají po cca 3 dnech, takže zaberou teprve dneska, kdyby měla dcera ráno či v noci nějaké šílené horečky, tak jed na pohotovost, ale osobně si myslím, že jí teprve dneska ty ATB zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
20.11.11 19:22

Já osobně trpím na horečky 39,9 a víc. A antibiotika i zabírají 3 den. Takže pokud je to třetí den a teplota neklesá, šla bych zítra pro nová antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
20.11.11 19:29

Přesně tak, Ospen zabírá do tří dnů.

Takže na žádnou pohotovost nejezdi a počkej v klidu do zítřka. Buď to do rána začne zabírat nebo vyrazíte ke své doktorce. Teď už se to fakt nezblázní. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melody
20.11.11 19:47

Díky… Vím, že atb zabírají po 2-3 dnech…jenom nějak nemůžu udržet nervy na uzdě… ono tím, jak má teploty už od pondělí, mi to připadá strašně dlouhý… tělíčko musí mít strašně vyčerpaný :-( A nevíte náhodou někdo, jak dlouho je „bezpečný“ držet dítě na antipyretikách?

• Citovat
  • Upravit
12735
21.11.11 13:22

Melody tak jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
21.11.11 14:36

Melody, já mám taky ode dneška nemocného syna. Má skoro čtyřicítky :cry: Taky nevím jak dlouho jsou antipyretika bezpečná, týden?? Malému též horečka ne a ne jít dolů (prý teď řádí taková viróza - dva dny čtyřicítky a pak je klid). Kombinuju mu panadol a brufen, dr. mi dneska říkala, že to kombinování se může dělat max. 2 dny, to jsem nevěděla! Před chvilkou mi moje sestra poradila dát mu na nohy ponožky namočené v octové vodě, teplota prý začne klesat, tak jsem zvědavá. Má je teprve deset minut a měl by je mít tak hodinu :nevim:
A jak je tvojí holčičce dneska? Už je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melody
23.11.11 11:41

Tak malá už je snad v pořádku. Teploty ale opadly až v pondělí, 8.den od začátku nemoci a vlastně 4.den po antibioticích. Bylo to teda fakt dlouhý :nevim: Včera jsme byly u doktorky, dělala jí odběry, uvidíme, co to vlastně bylo. Mluvila dokonce o mononukleóze, nebo podobných virech… No, hlavně, že už je jí líp, i když je furt bleďounká a zhubla skoro kilo…
Díky všem!!
Veveří - o tom kombinování léků, že se může jen 2 dny taky nic nevím, to je pro mě novinka… Malá měla léky týden, naše doktorka na to nic neříkala, snad se nedá nic pokazit. Na srážení teploty nám pomohla koupel ve vlažné vodě, malý tam bylo příjemně, a hned byla teplota o celý stupeň níž…

• Citovat
  • Upravit
nikis86
2.12.11 21:07

My jsme na tom bohužel stejně. Od pondělka horečky, srážíme nastřídačku nurofen a ibalgin baby. Dostali jsme od Dr. antibiotika Duomox. Horečka pořád neustupuje, antibiotika nezabírají. 5 dní už má horečku a žádné zlepšení, do toho rýma, dusivý kašel. Jak je horečk snížená, tak by si malý i hral, pak je zase, jak mrtvolka. Už nevím, co s tím. Dneska zrovna pátek. Jak to do pondělka nepřejde, jdu k Dr. znovu… :(

• Citovat
  • Upravit
982
9.2.17 12:38

Prosím o radu, syn skoro 5 let má od neděle horečky, začalo to v neděli večer kdy měl 39 sráželi jsme panadolem - čípky. Ráno v pohodě, hrál si a vypadalo to, že je vše v pořádku. Odpoledne šla teplota nahoru a večer měl 40, znova čípky panadol. V pondělí bez teplot a odpoledne znova zvýšení a večer 40, to jsem dala čípky nurofen. Včera to bylo stejné, tak jsme šli k dr, CRP má syn 8 trochu zvýšené bílkoviny v moči. Jinak má rýmu a trochu kašle. Doktorce se ale nelíbil krk, udělala stěry, ale výsledky budou až zítra. Napsala nám antibiotika, ale žádná změna se neděje. Ráno se syn probudil bez teplot, teď má 39 a budu srážet znova čípkama. Které mohu použít? Používat pořád stejné nebo je střídat? Sirup mi nevezme do pusy, na čípky se dá přemluvit nebo mu je dám ve spánku. Už nevím co by to mohlo být, dle doktorky možný streptokok, ale nemá žádnou vyrážku, jenom horečku, rýmu a stěžuje si, že ho bolí nohy a je slabý. Už nevím co s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
9.2.17 12:57

CRP 8 není zvýšené vůbec, vypadá to na virozu, ATB podle mě úplně zbytečná. Trvá to necelé 4 dny, to je u viroz normální. Kdyby to bylo moje dítě, šla bych taky na CRP, ale vydrželi bychom bez ATB, pokud by bylo takto nízké. Dcera mívá taky 4-5 dní horečky, bolí ji v krku, i ho má červený někdy, ale ATB ještě nikdy neměla. Chce to trochu trpělivosti a vydržet, pokud dítě jinak vypadá dobře, hraje si, jí, pije, tak bych to neřešila, nepřijde mi to jeko něco hroznýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
9.2.17 13:36

Čípky bych dávala stejný, pokud je dáváte jen jednou za den jak píšete… Střídat se to musí, pokud byste je musela dávat např. po čtyřech hodinách, takhle je to jedno… CRP je nízké, ale pokud už jste atb nasadili, tak určitě dobrat. A jestli jste atb nasadili teprve včera, tak ještě nemohly zabrat, tudíž zlepšení nenastalo… Atb zabírají většinou až třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
9.2.17 14:30

No pokud je crp nízké, tak má nějakou virózu. Nedivila bych se chřipce, vysoké horečky, bolest nohou, kašel, trochu rýma… To k chřipce patří. Léky bych nestridala, mne teď lékárnice říkala, že se to nemá a že na ty vyšší horečky je spíše paracetamol, na nižší ty brufeny a spol. Horečku bych srazela až když jde k 39, jinak ne. Atb asi být nemusely, nám je dr teď taky napsala, kluk měl horečky 2 dny, pak 2 dny klik a opět horečka, do rána oteklé uzliny a úplně bílý jazyk. Ale streptest, co dělala v ordinaci byl negativní. Přesto jsme atb dostali a včera se alergolozka dost zlobila, že pokud byxl negativní, neměl je mít… Jenže kdo to má vedet že. Jinak atb mohou klidně zabrat 3.-5. den mi bylo řečeno. Držte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
9.2.17 15:20

D2kuji za odpovědi. My jsme poslouchali doktorku a tak s antibiotiky už začali. Syn už má vysoké horečky 4 den tak už jsme nevěděli jak mu pomoci. Horečku srážím až má kolem 39, ale je to každý den, bez nurofenu to samo nejde dolů. Snad to přejde a bude v pořádku. Je to docela náročné, protože doma máme ještě 6 týdenní miminko, tak se bojím, aby to dcerka od syna nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
10.2.17 13:42

Tak jsme se opět vrátili od doktorky. Synovi horečky nepolevily, vždy večer vyskočily na 39,5 - 39,8. Podle stěrů má hemofila v krku na 3×, ale CRP 8, což doktorka řekla, že je divné. Zajímalo by mě, jestli u hemifilu v krku mohou být tak dlouho horečky, dneska už je to 5 den. Na netu jsem četla, že u toho jsou velké bolesti krku, ale syn si nestěžuje, jenom dr říkala, že krk je červený. Krev zatím nebrala, jenom crp. Antibiotika bereme, ale zatím nezabraly, tak snad zítra už to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí