Horečka ve 3 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3931
19.11.11 18:20

Horečka ve 3 měsících

ahojky holky, prosím o radu malej má 3 měsíce a pár dní a máme horečky 39,8 bez odečtu takže 39,3. Do toho máme průjem rýmu a kašel. Bereme po 6 h. paralen sirup a dávám mu zábali na prsa na chvílu se to stáhne a pak znova :( Na pohotovosti jsme byli dopoledne doktor byl naprostý střevo :( který nám neporadilo vůbec nic a ještě mě vytočil do běla :zed: :zed: nemáte někdo nějaký fígle jak mu pomoci ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17042
19.11.11 18:23

Jsem chtěla poradit - jet na pohotovost. To je sílá, že vám tam nic neporadili :hug:. A příčinu zjišťovali nebo ji vůbec nevíte :think:?
Vím, že se dávají octové zábaly na ručičky a na nožičky. To je neškodné.
Ale u takovýho drobečka se toho asi více zkoušet nedá. Takové ty drastické ledové zábaly celého těla nedávejte.

Ať malému horečka brzy ustoupí :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
19.11.11 18:26

Hlavně dbej na dostatek tekutin,to je to nejdůležitější.Na teplotku se nám nejvíc osvědčily čípky.Na nožičky jsem dávala nakrájené kolečka citronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
19.11.11 18:27

Střídat paralen s nurofenem po třech hodinách. Každý z těch sirupů obsahuje jinou účinnou látku a mohou se proto takto kombinovat.

Odsávat nos odsávačkou, zvlhčovat hodně vzduch, používat eukalyptový olej.

Mohla bych se zeptat, čím Tě doktor na pohotovosti tak vytočil? Co řekl po prohlédnutí malého? U tříměsíčního miminka by se horečka podceňovat neměla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
19.11.11 18:45

Bayuska-dáváme vlažný zabaly na prsa a ty trošku pomáhj :) celí tělíčko balit nebudu neboj (bála bych se šoku )

Katka86- jj furt do něj lejeme čajík on sice moc nechce ale snažíme se aby vipil aspoň neco inj. stříkačkou čípky nám vůbec nepomáhaj :(

Bohunka- odsáváme nudle furt, a vzduch taky zvlhčujem , sirupy bohužel střídat nemůžem po nurofenu zvracíme :( Naštval mě protože sme tam přišli nejdříve jsme čekali 45 min. v čekárně, pak jsme se konečně dostali do v nitř ajni se mě nezeptal co potřebujem a hned že chce adresu a telefon a známku, po dalších 20 min. (psal jak spomalnej film ) jsem mu konečně řekla co a jak tak mi oznámil ať si ho svlíknu. Svlíkla jsem on na něj šáh a povídá mi že má asi opravdu teplotu pak ho promačkal poslechl a řekl že je to normální že má horečku a zvrací. Pak se mě zeptal jestli v noci kašle když jsem řekla že už jsem mu 1 říkala že kašle tak mě seřval že na to se neptal že se ptal jestlli v noci taky. Pak řekl že udělá ňákou 5 min. sedimentaci dodělal jí a výsledek bylo 15. Povídám co to znamená a on že to neví že to může bejt jak virová tak bakteriální angína ať teda jedem dom a přijedeme jen v případě že se to nějak změní .........a když jsem se ho ptala co mu mám dávat tak mi řekl že to nejni jistý ale že asi paralen a smektu a v tu chvíli bych mu nejradši něco omlátila o hlavu páč nechápu jak můžou zaměstnat takovýdle ho**do :cert: :cert: který nic neví určitě. tak jsem se sebrala ajni jsem nepozdravila práskla dveřma a šla s malím pryč páč tohle co mi řekl by mě napadlo samotnou .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
19.11.11 18:47

jeď na pohotovost!!!Teď tam bude určo jiný doktor .{color: orange}“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
19.11.11 18:50

Klarushko když zvrací tak nurofen čípky. Jinak si zavolej na pohotovost a zeptej se co a jak a poptej se co je tam za lékaře a jestli je tam jiný tak tam maž. Na angínu se přece dávají ATB ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
19.11.11 18:56
LadyRebeka píše:
Klarushko když zvrací tak nurofen čípky. Jinak si zavolej na pohotovost a zeptej se co a jak a poptej se co je tam za lékaře a jestli je tam jiný tak tam maž. Na angínu se přece dávají ATB ne?

tejďka spinká a horečka se lehce snížila tak ještě počkáme a uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
19.11.11 19:00

JInak na ten průjem nevím, my jsme v 6 měsících měli enterol. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
19.11.11 19:06
klarushka píše:
Bohunka- odsáváme nudle furt, a vzduch taky zvlhčujem , sirupy bohužel střídat nemůžem po nurofenu zvracíme :(

Nurofen existuje taky ve formě čípků.

Děkuji za odpověď ohledně pohotovosti. Vyjadřovat se k ní nebudu, protože bych rozpoutala zbytečnou hádku.

Jak tu zaznělo, lékaři na pohotovosti se střídají, takže pokud máš pocit, že se stav zhoršil, zavolej si tam a jeď znovu. Přeji brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
19.11.11 19:25

Dcera měla horečku před 3mi týdny. na pohotovost nejela, jen volala na mobil své doktorcw. podle ní platí to samé, co pro starší kojence - teplotu srážet paralenem, pokud je na 38, v případně nutnosti střídat. K léksři pokud se něco dalšího nezdá ( málo čurám abnormální chování…) mebo pokud horečka trvá déle, než 3 dny.
Na pohotovosti byl zřejmě trochu alibistický jouda, ale ono asi stejnak není, co vyšetřit. Optimální by bylo udělat CRP, když už krev nabranou měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
19.11.11 19:35
Alpaka píše:
Dcera měla horečku před 3mi týdny. na pohotovost nejela, jen volala na mobil své doktorcw. podle ní platí to samé, co pro starší kojence - teplotu srážet paralenem, pokud je na 38, v případně nutnosti střídat. K léksři pokud se něco dalšího nezdá ( málo čurám abnormální chování…) mebo pokud horečka trvá déle, než 3 dny.
Na pohotovosti byl zřejmě trochu alibistický jouda, ale ono asi stejnak není, co vyšetřit. Optimální by bylo udělat CRP, když už krev nabranou měl.

Děkuju horečka opadává tak zkusíme pokračovat při zvýšení v zábalech a parelenu a uvidíme. tejď už neměl ajni průjem sice kakal ale měl normální stoličku tak snad pomohla ta smekta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
19.11.11 19:36

jinak holky všem moooooc děkuju za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
19.11.11 19:39

A je kojenej? Jak poznáš u kojeného díěte průjem? Dcera mi kadí různě - někdy 6× denně, jindy jednou. :nevim: Tekuté je to furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
19.11.11 19:49
Alpaka píše:
A je kojenej? Jak poznáš u kojeného díěte průjem? Dcera mi kadí různě - někdy 6× denně, jindy jednou. :nevim: Tekuté je to furt.

ne nejni jsme na Um poznala jsem to tak že jsem ho rozbalila on si prdnul a z prdelky mu vylítla jen žlutá voda ale bylo jí strašně moc a předtím měl v plínce taky hrozně řidko jindy kaká takovou hustou kašičku a kaká pravidelně 2× deně (každý den ráno kolem 8 a večer kolem 7)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí