Může to být laryngitida?

3627
19.11.11 12:14

Může to být laringitida?

Dvouletý syn už má dva dny kašel, kašle teda jen občas v noci, ale nemůže se jakoby nadechnout. Když zakašle, je slyšet, že spíš vykašlává. Volala jsem doktorce v pátek odpoledne, že mám doma Ventolin, že se malý jakoby nemůže nadechnout, jestli mu to můžu dát a ona řekla, že ano a k tomu něco na vykašlávání, tak dávám Bromexin, k tomu vařím dětský průduškový čaj, vypije ho hodně. Doktorka říkala, že to může být z toho smogu, byli jsme 2,5h venku. V noci měl ale asi horečku, dala jsem Nurofen, od té doby teplota ok.Jen dnes přišel o hlas, skřehotá, mutuje. Mám hrozný strach, jsem s ním sama doma, auto nemám. Přečetla jsem si na netu o laringitidě a vstávají mi hrůzou vlasy na hlavě!
Teď už 3/4h spinká, dala jsem mu velký polštář, nekašle.
Poradíte mi, co ještě pro něj udělat, čeho se vyvarovat? jak postupovat? jet na pohotovost hned nebo počkat do pondělka na doktorku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
19.11.11 12:17

U laringitidy prý děti zní, že kašlou jako když štěká pes. Kdyby nemohl dýchat- oteklo mu to, tak ho zabalit třeba do deky a k oknu nebo na balkon pokud máte, ať se to zchladí a opadne otok a pak volat sanitku.
Strašit nechci, ale člověk musí být připraven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
19.11.11 12:22
Nainuva píše:
U laringitidy prý děti zní, že kašlou jako když štěká pes. Kdyby nemohl dýchat- oteklo mu to, tak ho zabalit třeba do deky a k oknu nebo na balkon pokud máte, ať se to zchladí a opadne otok a pak volat sanitku.

Postup je správný, jen sanitku bych volala v případě, že to nepomáhá nebo se to výrazně nelepší. Nechte si od dr. napsat čípky Rectodelt, doktor v sanitce by použil stejnou účinnou látku.
Syn (5,5r) na laryngitidy trpí, vždycky přijde záchvat při mlhách nebo smogu, zásadně v noci (vzbudí se se sípavým dechem a suchým dusivým kašlem) a pokud překonáme dobře tu první noc, už se to zlepšuje.
Akorát mám ještě tu zkušenost, že ten záchvat přijde jakoby z čistého nebe - t.j. před tím nemá rýmu, kašel, nic. Tak nevím, jestli je to naše specialita, nebo je to tak vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
19.11.11 12:26

S dítětem pak buď oknu, nebo k otevřené lednici, mrazáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.11.11 12:27

Malej se vzbudí kašlem, ale jakoby se nemohl nadechnout, jako kdyby se mu slepilo hrdlo, může to být ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.11.11 12:29

Vždycky mám pocit, že se pozvrací, že vykašle ty hleny…posadím ho, dám mu napít. hodinku se mrví v posteli, pak usne a spí do rána, dnes nemá hlas :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
19.11.11 12:38
Milli píše:
Nainuva píše:
Postup je správný, jen sanitku bych volala v případě, že to nepomáhá nebo se to výrazně nelepší. Nechte si od dr. napsat čípky Rectodelt, doktor v sanitce by použil stejnou účinnou látku.
Syn (5,5r) na laryngitidy trpí, vždycky přijde záchvat při mlhách nebo smogu, zásadně v noci (vzbudí se se sípavým dechem a suchým dusivým kašlem) a pokud překonáme dobře tu první noc, už se to zlepšuje.
Akorát mám ještě tu zkušenost, že ten záchvat přijde jakoby z čistého nebe - t.j. před tím nemá rýmu, kašel, nic. Tak nevím, jestli je to naše specialita, nebo je to tak vždycky.

potvrzuji,presne tak u nas.Z niceho nic dusici se dite,40horecka a blouzneni.Sanitka jen kdyz to vyse popsane nezabira,jinak vyckame do rana.

Pokud kasle dlouhodobe,tak to asi lar.nebude(ale tak kdo vi,ze),hlavne nedavat vykaslavaci leky na noc,nejpozdeji tak do 17h,protoze to pak nuti kaslat v noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
19.11.11 12:50

já nevím,ale laryngitida se projeví hned a nevykašlával by.navíc u dětí po 2.roce není nebezpečná.samozřejmě pokud se dusí tak zavolat sanitku,spíš mi přijde ,že je moc zahleněný a nejde mu to vykašlat proto se dusí…

já bych počkala co z toho bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
19.11.11 12:52

jo a nebyl by lepší Mucosolvan?hlavně nedávat večer,nejpozději v 17 hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.11.11 12:55

No přijde mi, že má zahleněné průdušky a nemůže to vykašlat, respektive on by to vykašlal, kdyby kašlal, ale jemu to tam nijak nevadí, tak nekašle, to já mu musím říct, aby zakašlal, aby to vykašlal. Jinak vykašlává už pěkně, jen by to chtělo víc zakašlat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
19.11.11 12:56

Taky trpí Mates na lar. a to od malinka…
z čistého nebe v noci sípot,štěkavej kašel a prostě strašný
U vás bych řekla,že to není ono
Dala bych na topení mokré ručníky,dost větrala a malého víc oblékla,na spaní vyvýšenou polohu
V pondělí bych šla k dr.na poslech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
19.11.11 12:57

dej mu teda ten mucosolvan,ten je na rozpuštění hlenů nejlepší a zvlhči vzduch.podle toho jaký máš topení.hod přes něj mokrej ručník......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.11.11 12:59

máme doma dva zvlhčovače vzduchu, ty u nás běží na plno. ten ručník na radiátor je prý špatný, ve vlhku a teple se množí bakterie. takže zvlhčeno máme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
19.11.11 12:59

ono kdyby neměl teplotu tak by bylo nejlepší i k otevřenýmu oknu nebo jít na malou procházku.zatím asi musí stačit to větrání a vlhčení vzduchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.11.11 13:03

v noci měl asi horečku, teď teplotu nemá, ale doktorka nám řekla, že ven chodit nemáme, že je ta inverze, navíc my už nemáme kočár, tak by se moc unavil no :( chudáček můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí