Srdeční vada na plicnici

7041
18.11.11 08:52

srdeční vada na plicnici

Ahoj.
Nedávno jsme byli u dětské kardioložky (sama jsem ji svého času navštěvovala) kvůli šelestu mého 6ti měsíčního synka. Bohužel mu zjistila vadu na plicnici - defekt - deformovanou chlopeň v plicnici a v důsledku toho nevyrovnaný tlak, který je v jednom místě až 4× vyšší než má být.. Jsem z toho taková pořád zmatená, sama vím, že jsou horší věci a jsme na tom ještě relativně dobře. Nejspíš nás s malým pošlou do Brna po další kontrole na konzultaci a možná dostane na tuto vadu léky, podle slov lékařky.. Prozatím má malý stejný režim, ale nemáme ho nechat dlouho plakat - asi kvůli tomu tlaku..

Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli tu je nějaká maminka s dítětem s touto vadou? Třeba na popovídání, říct zkušenosti..
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7267
18.11.11 10:39

saphire, to me mrzi. snad nebude potreba operace. drzim palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
18.11.11 10:57

Ahoj.Nemáme stejný problém…
Malému v 6 týdnech zjistili zůžení pravé plicnice o 20%.
Také neměl žádné omezení,jen jsme dostali kardio průkazku kvůli jinému ošetření,aby lékaři kdyžtak věděli co s ním.
chodíme co půlrok na kontrolu,jak roste tak roste i průměr plicnice,tak je to lepší :dance:
Přeju vám,at to máte také tak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
18.11.11 11:13

Ahoj,
pisnu ti SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
18.11.11 11:57

zuzi, ivoka dekujeme, snad se to zlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
11.8.18 07:36

Ahoj maminky.. jsem tu nová.. potřebovala bych pomoct… synovi zjistili valvarmi stejnou plicnice 20/10 :( jsou mu 4 měsíce … A jdeme na kontrolu až za půl roku …neskutečně dlouhá doba :( máte s tim zkušenosti ??…Děkuji předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
11.8.18 19:15

@Andrea777 pokud jdete na kontrolu az za 1/2 roku tak to neni urcite tak dramaticke a bude se sledovat vyvoj :) synovi se to po 6,5letech zlepsilo, temer zmizel selest a na srdicku stale pretlak ale hodnoceny jako nejmene zavazny stav, takze dalsi kontrola po 3/4roce coz bude ted v zari :) Urcite to nakonec bude dobre i u vas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
11.8.18 19:26

To ráda slyším že u syna se to zlepšilo :srdce: byl to šok když nám to řekl :( To čekání je hrozný děkuju za odpověď :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
12.8.18 11:42

@Andrea777 každé čekání na kontrolu byly opravdu nervy..ale syn se nezadýchával a žádné pozorovatelné obtíže neměl ;) Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
12.8.18 17:09

Tak že žádná operace u vás nebyla ?? :srdce: a vše se zpravylo až když rostl? Nám doktor řekl že se to může i zhorsit :( že od 1 roka může říct co bude dál :( … A přitom když čtu jiné komentáře maminek tak měli horší vady :srdce: …A vše dopadlo dobře :srdce: Tak aspoň to mě uklidňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
13.8.18 06:11

@Andrea777 ta první návštěva je taky o tom, že lékař musí zmínit všechny možnosti i tu operaci, někdy to měl syn lepší někdy horší ale zatím je teď ohromné zlepšení a operaci neměl ani léky ;)
Vždycky se to může v dobré obrátit, hlavně že se o vadě ví a může se to pohlídat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.8.18 07:03

Děkuji moc že mi odpovidas ;) hned je mi líp když můžu si z někým o tom napsat..;) můj malej hezký prospívá :srdce: žádné příznaky duseni,fiaoloveni nemá ťuk ťuk ťuk…A jsem jak blazen koukám na internet…A furt čtu a vždy se mi udělá špatně když si tam přečtu že žádné příznaky nemusí být… Že přijde hned náhle úmrtí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
13.8.18 08:10

@Andrea777 v tomhle je internet strasne zlo..neni potreba se strasit predem, samozrejme taky to nebrat na lehkou vahu, ale nema cenu zit v neustalem strachu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1989
28.4.22 13:25

Dobrý den, syn má také stenozu plicnice. Zjistěno cca když mu bylo měsíců. Paní doktorka nás poslala na kardioologii s tím že slyší šelest.
Na kardiologii zjistěna stenoza plicnice cca 20%, co mě ale překvapilo je verdikt lékaře, že syn bude muset chodit na pravidelné kontroly, že se s tím teď nic nedá dělat jen tedy sledovat a že nebude moct dělat nic moc za sport a bude mít nějaké vyjímky z telocviku ve škole.
Tak se chci zeptat zda tu je někdo s podobným příbehěm?
A zda kdo byl na katetrizaci se stav dítěte vrátil do normálu s tím že po katetrizaci už žádnou stenozu neměl.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+