Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.
Nedávno jsme byli u dětské kardioložky (sama jsem ji svého času navštěvovala) kvůli šelestu mého 6ti měsíčního synka. Bohužel mu zjistila vadu na plicnici - defekt - deformovanou chlopeň v plicnici a v důsledku toho nevyrovnaný tlak, který je v jednom místě až 4× vyšší než má být.. Jsem z toho taková pořád zmatená, sama vím, že jsou horší věci a jsme na tom ještě relativně dobře. Nejspíš nás s malým pošlou do Brna po další kontrole na konzultaci a možná dostane na tuto vadu léky, podle slov lékařky.. Prozatím má malý stejný režim, ale nemáme ho nechat dlouho plakat - asi kvůli tomu tlaku..
Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli tu je nějaká maminka s dítětem s touto vadou? Třeba na popovídání, říct zkušenosti..
Děkuji za odpovědi
saphire, to me mrzi. snad nebude potreba operace. drzim palce ![]()
Ahoj.Nemáme stejný problém…
Malému v 6 týdnech zjistili zůžení pravé plicnice o 20%.
Také neměl žádné omezení,jen jsme dostali kardio průkazku kvůli jinému ošetření,aby lékaři kdyžtak věděli co s ním.
chodíme co půlrok na kontrolu,jak roste tak roste i průměr plicnice,tak je to lepší ![]()
Přeju vám,at to máte také tak ![]()
Ahoj maminky.. jsem tu nová.. potřebovala bych pomoct… synovi zjistili valvarmi stejnou plicnice 20/10
jsou mu 4 měsíce … A jdeme na kontrolu až za půl roku …neskutečně dlouhá doba
máte s tim zkušenosti ??…Děkuji předem
@Andrea777 pokud jdete na kontrolu az za 1/2 roku tak to neni urcite tak dramaticke a bude se sledovat vyvoj
synovi se to po 6,5letech zlepsilo, temer zmizel selest a na srdicku stale pretlak ale hodnoceny jako nejmene zavazny stav, takze dalsi kontrola po 3/4roce coz bude ted v zari
Urcite to nakonec bude dobre i u vas ![]()
To ráda slyším že u syna se to zlepšilo
byl to šok když nám to řekl
To čekání je hrozný děkuju za odpověď ![]()
@Andrea777 každé čekání na kontrolu byly opravdu nervy..ale syn se nezadýchával a žádné pozorovatelné obtíže neměl
Držím pěsti ![]()
Tak že žádná operace u vás nebyla ??
a vše se zpravylo až když rostl? Nám doktor řekl že se to může i zhorsit
že od 1 roka může říct co bude dál
… A přitom když čtu jiné komentáře maminek tak měli horší vady
…A vše dopadlo dobře
Tak aspoň to mě uklidňuje…
@Andrea777 ta první návštěva je taky o tom, že lékař musí zmínit všechny možnosti i tu operaci, někdy to měl syn lepší někdy horší ale zatím je teď ohromné zlepšení a operaci neměl ani léky ![]()
Vždycky se to může v dobré obrátit, hlavně že se o vadě ví a může se to pohlídat ![]()
Děkuji moc že mi odpovidas
hned je mi líp když můžu si z někým o tom napsat..;) můj malej hezký prospívá
žádné příznaky duseni,fiaoloveni nemá ťuk ťuk ťuk…A jsem jak blazen koukám na internet…A furt čtu a vždy se mi udělá špatně když si tam přečtu že žádné příznaky nemusí být… Že přijde hned náhle úmrtí ![]()
@Andrea777 v tomhle je internet strasne zlo..neni potreba se strasit predem, samozrejme taky to nebrat na lehkou vahu, ale nema cenu zit v neustalem strachu ![]()
Dobrý den, syn má také stenozu plicnice. Zjistěno cca když mu bylo měsíců. Paní doktorka nás poslala na kardioologii s tím že slyší šelest.
Na kardiologii zjistěna stenoza plicnice cca 20%, co mě ale překvapilo je verdikt lékaře, že syn bude muset chodit na pravidelné kontroly, že se s tím teď nic nedá dělat jen tedy sledovat a že nebude moct dělat nic moc za sport a bude mít nějaké vyjímky z telocviku ve škole.
Tak se chci zeptat zda tu je někdo s podobným příbehěm?
A zda kdo byl na katetrizaci se stav dítěte vrátil do normálu s tím že po katetrizaci už žádnou stenozu neměl.
Děkuji