Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zaslal: čt listopad 17, 2011 9:04 am Předmět: ráno teplota 40
Ahoj,
dneska ráno jsem Petrušce naměřila 3,9 a to jsem měřila 2×,přišla mi i že je dost jhorká.Dala jsem hned Léky proti teplotě a asi během 20min mi přišlo,že na tak vysokou teplotu je až moc čilá. Přeměřila jsem človým a bylo tam 37,5.Za další půl hodinu,tzn, že 1 po vzetí medicíny měla 37,7 měřeno normálním teploměrem,tím,co jsem naměřila těch 39,9. Nevěřím tomu,že po lékách za 1 hod teplota klesne o celé 2 stupně. Myslítě, že to mohlo být tím, že jsem jí měřila hned, jak vylezla z pod peřiny? Ale že by jí peřina udělala 2 stupně navíc
A proč by nemohla teplota rychle klesnout, kor u malého dítěte?
Každopádně aby peřina udělala rozdíl 2 stupnů je podle mě blbost.
Taky myslím, i mě klesá rychle, u dětí by to mělo taky jít.
taky si myslím že to může rychle klesnout ale i ta peřina může udělat své. U nás jednou babička měřila hned po probuzení a taky měla 38 přitom za chvíli byla v pohodě. ![]()
Ahoj,
někde jsem vyčetla, že se má teplota měřit půl hodiny po vylezení z postele. Že prostě z té postele je člověk vyhřátý. Takže něco mohla odělat ta postel a zbytek léky klidně mohly srazit.
Nevím jaká jsou doporučení ohledně měření, ale co měřím pravidelně BT, tak jsem zachumlaná pod peřinou a nepozoruji, že bych naměřila víc, než mám teplotu normálně, maximálně jsou tam rozdíly v desetinách.
j.a.n.i1 píše:
Nevím jaká jsou doporučení ohledně měření, ale co měřím pravidelně BT, tak jsem zachumlaná pod peřinou a nepozoruji, že bych naměřila víc, než mám teplotu normálně, maximálně jsou tam rozdíly v desetinách.
Pokud nemáš teplotu tak asi to vliv nemá,ale pokud jsou vysoké teploty,tak si myslím, že pod pořinou může být o trochu vyšší.
No nic, stejně ta telota pořád k té 40 leze. ![]()
Myslela jsem, že je to jen hloupá náhoda,že jsem ráno naměřila 40,ale evidentně ne ![]()
Lék proti teplotě u mých dětí zabírá do hodiny - a to tak, že srazí teplotu klidně o víc než dva stupně.
Naposledy to bylo před dvěma týdny, kdy měla dcerka v poledne 39,4 - o hodinu později, po Nurofenu, 36,8.
Tohle je individuální a ten teploměr bych nebrala jako „slovo boží“. Máš skoro čtyřleté dítě, tak už určitě poznáš, jestli má horečku nebo jen mírně zvýšenou teplotu. A jestli už horečku má, je v zásadě jedno, jestli je to 39,8 nebo 39,4 ![]()