Vysoký hemoglobin v moči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
16.11.11 19:25

Vysoký hemoglobin

Ahoj, dneska doktorka na tříleté prohlídce našla dceři v moči vysoký hemoglobin. Když jsem se ptala co to znamená, tak mi řekla, že to znamená stopy krve v moči. To mě dost vyděsilo. V pondělí mám donést znovu moč na kontrolu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to znamenat nějakou nemoc? Jinak dceři nic není, je zdravá, ale v deseti měsících skončila na Jipce právě kvůli nějakým špatným testům v moči a vysokému Cipku (nevím přesně co to je, jen to říkali doktoři). V nemocnici ale nezjistili čím to bylo a tak nás po různých testech poslali po týdnu domů. BOjím se, abysme zase neskončili v nemocnici a aby to nemělo případně spojitost s tím problémem v deseti měsících. Díky za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
16.11.11 19:54
Ellie1 píše:
Ahoj, dneska doktorka na tříleté prohlídce našla dceři v moči vysoký hemoglobin. Když jsem se ptala co to znamená, tak mi řekla, že to znamená stopy krve v moči. To mě dost vyděsilo. V pondělí mám donést znovu moč na kontrolu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to znamenat nějakou nemoc? Jinak dceři nic není, je zdravá, ale v deseti měsících skončila na Jipce právě kvůli nějakým špatným testům v moči a vysokému Cipku (nevím přesně co to je, jen to říkali doktoři). V nemocnici ale nezjistili čím to bylo a tak nás po různých testech poslali po týdnu domů. BOjím se, abysme zase neskončili v nemocnici a aby to nemělo případně spojitost s tím problémem v deseti měsících. Díky za informace.

Tak syn měl krev v moči taky ve třech letech.Byla jsem z toho totálně na prášky.šli jsme znova na odběr asi za tři dny.Koupila jsem sterilní láhev v lékarně,pořádně kluka umyla,brala střední proud moči.Mudra říkala,že nás čeká ultrazvuk ledvin a nějaké další vyšetření,aby se zjistilo odkud se tam ta krev bere.No ale naštěstí v tom dalším vzorku už krev nebyla,takže jsem nakonec nikam nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
16.11.11 19:56

Jinak myslím,že ten Cipek,bylo asi CRP,to je hodnota zánětu v těle.A jestli už s tím jednou problém měla,tak to se strašně rádo vrací,ty záněty močových trubic,cest a nevím čeho všeho.A předtím měla taky krev v moči?Krev tam bývá většinou při zánětu močového měchýře nebo cest.měly by na to stačit ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
17.11.11 07:05

ATB měla a nezabírali jí. Pak zkoušeli ještě několik dalších a pak už se to zlepšilo. Byli jsme na ultrazvuku ledvin a břicha a všeho možnýho, ale na nic nepřišli, tak nás pak poslali domů. Od doktorky jsem dostala přímo zkumavku na tu moč, tak ta by snad měla být sterilní. NEbo jí mám ještě vysterilizovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
17.11.11 08:22
Ellie1 píše:
ATB měla a nezabírali jí. Pak zkoušeli ještě několik dalších a pak už se to zlepšilo. Byli jsme na ultrazvuku ledvin a břicha a všeho možnýho, ale na nic nepřišli, tak nás pak poslali domů. Od doktorky jsem dostala přímo zkumavku na tu moč, tak ta by snad měla být sterilní. NEbo jí mám ještě vysterilizovat?

Tak jestli máte všechny utz v pořádku,tak to je hlavní.Tu zkumavku už nesterilizuj,hlavně malou dobře umyj mýdlem,pořádně opláchni a pak vem střední proud moči.Třeba to tam příště mít nebude.A brali malé krev?Nebo budou?Jestli né,tak bych si to vydupala,jestli má zvýšené to CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
26.1.14 22:42

Ahojki, manžel chodi darovat krev, bohuzel co odběr to vyšší a vyšší hemoglobin. Posledně už mel 187. Pani doktorka se jen ptá jestli dost ije, to kontroluji a pije. A ze musí pravidelně chodit na odběr aby se naredil a nemel tak hustou krev ale ze už ji nemohou použít pro dárcovství. A zvyšuje se železo…ja má strach a nevíme z ceho to muze byt? Nemate zkusenosti? Manželovi je 33 let. nekurak, hubeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí