Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, nemáte někdo zkušenost…? Ve středu jsem byla s dcerkou na 6týdení prohlídce a doktorka nás poslala na odběr krve z prstíku, protože se jí zdálo, že malá modrala při pláči. Dneska jsme tam byly. Zjistili jí, že má zvýšenej hemoglobin a trombocyty a posílají nás do dětské nemocnice na hematologii na vyšetření.
První volnej termín mají 6.prosice a já se do té doby asi zblázním. A kdo ví, co bude pak. Hrozně se bojím…:-(
Kačenko, buď v klidu! Miminka mají normálně hodnoty hemaglobinu oproti dospělým vysoké, nevíš kolik měla tu hodnotu?
Hodnotu u hemoglobinu má 134. A trombocytů 537, to je horší ![]()
Ahoj, já si teda myslím, že hemoglobin máte v normě ( koukni na ref.meze - http://www.ordinace.cz/…hodnoty/100/) a trombocyty máte jen mírně zvýšené (hranice je do 520 ), záleží na laboratoři. Jestli chceš radu doktora, napiš na www.prozeny.cz do poradny dětského doktora Mudr Honzíka, je úžasnej
Moc se neboj, i když to moc nejde, taky plaším, hned jak něco dětem je ![]()
Ahoj obnovuji tuto diskuzi nasemu malemu 2 mesice dneska zjistili zvysene mnozstvi trombocytu v krvi nemate s tim nekdo zkusenosti?? Jake mnozstvi to je to mi doktorka nesdelila jen za tyden jdeme na kontrolu. Malej ma tedka rymu a bojujeme se slznyma kanalkama tak si doktorka mysli ze je nejaka infekce z tech kanalki ale nechce predchazet.
Dobrý den,
potřebovala bych radu před několika týdny mi zjistili že mám zvýšení trombocyty a stále se zvyšují chtějí mi dát Litaril kterého se moc bojím, protože má hodně vedlejších účinků. Můžete mi prosím napsat své zkušenosti. Moc děkuji
edit admin - odstraněn email