Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No je dost možné že má zánět stredního ucha..Já bych určitě jela.. Tak malé deti si nevymýšlí v techto připadech.
No jde mi o to, že teď už je v pohodě a tvrdí že ho nic nebolí… Bývá to u zánětu středního ucha tak, že to bolí až když si člověk lehne? Může jen tak z ničeho nic přestat bolet? Je možné že ho ouško bolelo z jiného důvodu? Fakt nevím…
ahoj, já bych radila jet, dostanete kapky do ouška a třeba zabráníte nejhoršímu (nutnosti píchání uší) a rozeženete to. Držím pěsti. ![]()
mě radila doktorka cokoliv lihového na vatu do ouška, takže bych dala na noc a třeba ,malinko nurofenu.
ještě k tomu druhému dotazu, náš 15 měs prcek vypadal jako že mu vůbec nic není, občas si chytil za ouško, ale jinak řádil jak černá ruka a nakonec po víkendu jsme ty uši byli píchat…takže moje rada, radši nečekat, páč ono se to stejně pořád vrací (i teď po tom píchání, bohužel), ale pomáhají homeopatika (zatím).
Asi bych jela… I když, nám tohle udělal syn. Měl klasickou virózu a pak večer začal křičet, že ho bolí ouško, pak se uložil v obýváku na gauč, usnul a když se vzbudil, tak byl v pohodě, na ouško si nechal sáhnout… Tenkrát jsme nikam nejeli. Ono i dospělému se stane, že se třeba vysmrká a v uchu lupne a tak… Třeba měl něco podobného
![]()
Pokud si bude ještě na ouško stěžovat, jela bych. Pokud teď řádí, tak bych se nikam nehnala…
Ať je dobře ![]()
určitě bych jela, můj dvouletý syn se probudil ráno s bolestí ucha, ukazoval, co ho bolí a hned jsme jeli, a dostal kapičky a to byla neděle,v pondělí hned na ušní a nepíchalo se
jsem ráda, že tak malý si už řekne a ucho je prostě prevít a raději jet vícekrát, než pak píchat
ať jste fit
![]()
ono to jde poznat, malý byl v klidu chvilkama, ale jak se něco nedařilo nebo něco, hned mrčel, prostě to nebyl on a teplotu neměl vůbec, on ji u oušek prostě nemá
![]()
No, tak před právě před chvílí si zase postěžoval že bolí… A už zase řádí, ale myslím že pojedem…
ŠárušN píše:
No jde mi o to, že teď už je v pohodě a tvrdí že ho nic nebolí… Bývá to u zánětu středního ucha tak, že to bolí až když si člověk lehne? Může jen tak z ničeho nic přestat bolet? Je možné že ho ouško bolelo z jiného důvodu? Fakt nevím…
Ano muže to tak byt.. Při leháni a tak.. jedná se o ten tlak..
naše malá má taky třetí den rýmu, druhý den teplotu, včera taky šahala na ouško, že bolí (po spaní)
dnes nic, ouško nezlobí, čekám, jestli se znova ozve, z minula mám v lékárničce od ORL lékařky nenačatý Otobacit, ale mám „respekt“ jí ho při potížích kápnout jen tak, abych třeba nepotlačila nějaké vnější příznaky a zánět neprobíhal skrytě uvnitř a spíš bych jí neublížila, co myslíte?
Určitě bych jela hned, nemá smysl čekat - v tomhle případě je hodně vysoká pravděpodobnost, že pojedete v noci. Až si lehne a uklidní se, bude to nejspíš bolet víc.
Mně doktorka říkala, že když mu jakoby zmáčkneš jemně ucho, jako bys to dělala sobě když ho máš zalehlé, tak jde o zánět. Zkus to i na druhém a uvidíš
Pokud bude ječet tak je jasnej - i když já bych jela už teď. My měli minulý týden
Sice mu to prasklo, takže píchání odpadlo, ale zas co si vytrpěl malej i my ![]()
jeste to muze byt zacinajici zanet zvukovodu, pozna se to tak, ze chytnes lalucek a tahnes ucho dolu, kdyz to boli, je to ono, da se to zpomalit kapkou lihu nebo tea tree olejem
Prosím, poraďte. Můj tříletý syn má už několikátý den rýmu, pořádně se nevysmrká a akorát to vtahuje do sebe. A dnes se z odpoledního spánku probudil s pláčem a chytal si na ouško. Ptala jsem se co ho bolí, a říkal že ouško. Změřila jsem teplotu - má lehce zvýšenou. Žádný prášek od bolesti jsem mu nedala, chvíli tady skuhral, a teď je najednou úplně v pohodě, tvrdí že už ho nic nebolí, řádí tady s bráškou a já jsem z toho zmatená… Jet na pohotovost nebo ještě čekat? Když už jednou říkal že ho ouško bolí? Máme malé mimi tak se mi pak nechce jezdit v noci… Na pohotovost se jezdí spíš v akutních případech, ale na druhou stranu, s uchem není radno si zahrávat a čekat do pondělka by nepřipadalo v úvahu… Co byste dělaly vy? Děkuji!