Bolí ouško

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ŠárušN
19.11.11 17:10

Bolí ouško...

Prosím, poraďte. Můj tříletý syn má už několikátý den rýmu, pořádně se nevysmrká a akorát to vtahuje do sebe. A dnes se z odpoledního spánku probudil s pláčem a chytal si na ouško. Ptala jsem se co ho bolí, a říkal že ouško. Změřila jsem teplotu - má lehce zvýšenou. Žádný prášek od bolesti jsem mu nedala, chvíli tady skuhral, a teď je najednou úplně v pohodě, tvrdí že už ho nic nebolí, řádí tady s bráškou a já jsem z toho zmatená… Jet na pohotovost nebo ještě čekat? Když už jednou říkal že ho ouško bolí? Máme malé mimi tak se mi pak nechce jezdit v noci… Na pohotovost se jezdí spíš v akutních případech, ale na druhou stranu, s uchem není radno si zahrávat a čekat do pondělka by nepřipadalo v úvahu… Co byste dělaly vy? Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
budulinek2011
19.11.11 17:13

No je dost možné že má zánět stredního ucha..Já bych určitě jela.. Tak malé deti si nevymýšlí v techto připadech.

• Citovat
  • Upravit
ŠárušN
19.11.11 17:18

sikinka16

No jde mi o to, že teď už je v pohodě a tvrdí že ho nic nebolí… Bývá to u zánětu středního ucha tak, že to bolí až když si člověk lehne? Může jen tak z ničeho nic přestat bolet? Je možné že ho ouško bolelo z jiného důvodu? Fakt nevím…

• Citovat
  • Upravit
601
19.11.11 17:18

ahoj, já bych radila jet, dostanete kapky do ouška a třeba zabráníte nejhoršímu (nutnosti píchání uší) a rozeženete to. Držím pěsti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.11.11 17:20

mě radila doktorka cokoliv lihového na vatu do ouška, takže bych dala na noc a třeba ,malinko nurofenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
19.11.11 17:20

ještě k tomu druhému dotazu, náš 15 měs prcek vypadal jako že mu vůbec nic není, občas si chytil za ouško, ale jinak řádil jak černá ruka a nakonec po víkendu jsme ty uši byli píchat…takže moje rada, radši nečekat, páč ono se to stejně pořád vrací (i teď po tom píchání, bohužel), ale pomáhají homeopatika (zatím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.11.11 17:22

Asi bych jela… I když, nám tohle udělal syn. Měl klasickou virózu a pak večer začal křičet, že ho bolí ouško, pak se uložil v obýváku na gauč, usnul a když se vzbudil, tak byl v pohodě, na ouško si nechal sáhnout… Tenkrát jsme nikam nejeli. Ono i dospělému se stane, že se třeba vysmrká a v uchu lupne a tak… Třeba měl něco podobného :think: :nevim:

Pokud si bude ještě na ouško stěžovat, jela bych. Pokud teď řádí, tak bych se nikam nehnala…

Ať je dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
19.11.11 17:22

určitě bych jela, můj dvouletý syn se probudil ráno s bolestí ucha, ukazoval, co ho bolí a hned jsme jeli, a dostal kapičky a to byla neděle,v pondělí hned na ušní a nepíchalo se :dance: :dance: :dance: :dance: jsem ráda, že tak malý si už řekne a ucho je prostě prevít a raději jet vícekrát, než pak píchat :think: :think: :think: :think: ať jste fit :hug: :hug: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
19.11.11 17:24

ono to jde poznat, malý byl v klidu chvilkama, ale jak se něco nedařilo nebo něco, hned mrčel, prostě to nebyl on a teplotu neměl vůbec, on ji u oušek prostě nemá :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
19.11.11 17:24

No, tak před právě před chvílí si zase postěžoval že bolí… A už zase řádí, ale myslím že pojedem…

• Citovat
  • Upravit
budulinek2011
19.11.11 17:27
ŠárušN píše:
No jde mi o to, že teď už je v pohodě a tvrdí že ho nic nebolí… Bývá to u zánětu středního ucha tak, že to bolí až když si člověk lehne? Může jen tak z ničeho nic přestat bolet? Je možné že ho ouško bolelo z jiného důvodu? Fakt nevím…

Ano muže to tak byt.. Při leháni a tak.. jedná se o ten tlak..

• Citovat
  • Upravit
1227
19.11.11 17:41

naše malá má taky třetí den rýmu, druhý den teplotu, včera taky šahala na ouško, že bolí (po spaní)
dnes nic, ouško nezlobí, čekám, jestli se znova ozve, z minula mám v lékárničce od ORL lékařky nenačatý Otobacit, ale mám „respekt“ jí ho při potížích kápnout jen tak, abych třeba nepotlačila nějaké vnější příznaky a zánět neprobíhal skrytě uvnitř a spíš bych jí neublížila, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21970
19.11.11 17:58

Určitě bych jela hned, nemá smysl čekat - v tomhle případě je hodně vysoká pravděpodobnost, že pojedete v noci. Až si lehne a uklidní se, bude to nejspíš bolet víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
19.11.11 18:00

Mně doktorka říkala, že když mu jakoby zmáčkneš jemně ucho, jako bys to dělala sobě když ho máš zalehlé, tak jde o zánět. Zkus to i na druhém a uvidíš :wink: Pokud bude ječet tak je jasnej - i když já bych jela už teď. My měli minulý týden :roll: Sice mu to prasklo, takže píchání odpadlo, ale zas co si vytrpěl malej i my :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.11.11 18:07

jeste to muze byt zacinajici zanet zvukovodu, pozna se to tak, ze chytnes lalucek a tahnes ucho dolu, kdyz to boli, je to ono, da se to zpomalit kapkou lihu nebo tea tree olejem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí