Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Určitě jeďte teď, jinak je velká pravděpodobnost, že pojedete v noci
. T, že ho to boleo a teď už ne, nic neznamená - když pojedete teď, dostanete kapky do uší a můžete to zvládnout bez píchání - když se to později rozjede (samozřejmě v noci - my jezdíme skoro při každé rýmě na píchání ve 2 hod ráno
), už to pak může být na píchání.
no když si stěžuje dýl, tak bych jela (a určitě, pokud vám to nedaj - buď to zánět nebude, nebo to bude na píchnutí, bych poprosila o recept na Otobacid, kdyby příště ouška bolela, ať můžete hned kapat)
Jinak za normální situace - studený obklad za ucho, pokud si nejsem jistá, jestli nekecá (jako fakt nám trvalo, než jsme doma pochopili, že jí to ucho svědí a ne bolí - ale to už za sebou měla 2 operace kvůli uším), tak jsem kapala z listu Aloe.
Pokud jsem si jistá byla, dala jsem Nurofen a Otobacid a pokud ani to nezabralo, jela jsem na ORL (před Otobacidem jsme jezdili hned, pokud to přišlo v noci, tak až ráno - původně jsme měli jiné kapky a zpětně - Otipax byl u nás na hov…uby a na píchání došlo nakonec vždycky)
Pokud jsou teploty, jela bych hned
Jako dokud byla maličká a než jsem se naučila, tak jsem prsotě nejdýl ráno jela hned, kapky zmůžou, když se daj včas
A to k tomu použití Otobacidu - používala jsem ho hned. A žádný pocit, že ten zánět bude probíhat uvnitř, nemám. Naopak. Otobacid má složku znecitlivující a složku protizánětlivou (a ze stejného důvodu, ač nejsem moc pro léky a srážení teplot a tak, jsem dávala při léčbě uší Nurofen)
Snad to nic nebude, držím pěsti (a nebo na kapky)
U prvního zánětu dcera plakala, měla 37. Pátek poledne. Ouško trošku červené, ale nijak to nevypadalo. Jela jsem s ní k pediatře, ta, že radši ORL, že to můžou bejt zuby, ale pro jistotu. Dojeli jsme a na ORL jedno ucho hned píchli. Do druhého kapky, že to na píchnutí zatím není. V noci hukot, vypadalo, že fakt už pojedem, dávky kapek na den jsme vyčerpaly. Nakonec jsem jí kápla dávku navíc a dala tomu hodinku dvě a kdyžtak bychom jeli. Nakonec jsme nejeli nikam, ucho bylo OK.
Dneska máme Otobacid doma jako součást lékárny a pokud si jen trochu myslim, bez váhání kapu
jeee, usi, to je neco pro nas,
maly pichali behem mesice 4krat pravy a 2krat levy, ted jsme lezeli s pneumokokem v uchu v nemocnici, taky to zacalo jak ty popisujes, urco jedte na pohotovost, drzim palce ![]()
taky mazec ![]()
No jsem zvědavá, jak to dopadne…
Je fakt, že po těch zkušenostech už vcelku odhadnu i kouknutim do ucha, jak to vypadá (jasně, nejsem dr a nevidim až dozadu, ale zatim jsem se nezmýlila)
Moc přeju, ať to je OK a max jednorázová akce
Holky, tak jsme dnes před polednem nakonec vyrazily, ráno byla malá úplně v pohodě, tak jsme jenom skočily do obchodu pro rohlíky a okamžitě po návratu hrozný řev, že ouško bolí (asi změna teploty - z chladu do tepla).
A píchalo se, ouško prý bylo těsně před prasknutím, Otobacid by to nezachránil, teče a teče a snad už to bude dobrý.
Jako hlavní věc mám malou naučit smrkat,to jsem teda zvědavá, jak na to půjdu, nemáte nějaký fígl?
Gabinko, diky za vyčerpávající informace.
Tak u nás to dopadlo dobře. Malý si už pak nestěžoval, měl jen zvýšenou teplotu ale byl jinak úplně v pohodě, zkoušela jsem mu za ouško tahat, mačkat atd. ale nevadilo mu to, nic už ho nebolelo. Rozhodli jsme se teda ještě čekat, na noc jsem dala paralen a pohoda, spal celou noc a dnes už je úplně v pohodě, jen ta rýma. Starost mi dělá spíš mladší syn, ten má rýmu fakt strašnou, a jako obvykle, už má i kašel a bojím se aby to neměl zase na průduškách, loňskou zimu si to prodělal třikrát. Jinak, ten starší už zánět středního ucha měl, a to už v osmi měsících
Bála jsem se aby na tom nebyl jako já, já jsem měla v dětství zánět středního ucha každou chvíli, furt dokola a moc pěkné vzpomínky na to nemám. Proto jsem byla hned v pohotovosti, když si začal sahat na ouško a říkat že bolí, ale je to dobré, nic to nebylo, to jsem ráda
Děkuju všem za rady!!!
rýmu v případě uší řešim zásadně odsávačkou. Jak tam toho je víc, tak zkrátka vysavač a šmitec
Holky vyzkoušejte na rýmu tymiánový krém, je super a Eucasol na lepší dýchání. Kdyžtak mi pisněte kdyby jste chtěli poradit, dělám poradce firmy Just a na dětech to mám odzkoušené
a ze zkušeností maminek taky.