Jak uvolnit hlen u tříleťáka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13503
19.11.11 21:21

Jak uvolnit hlen u tříleťáka?

Ahoj
poradte jak dostat z male hlen.
Cely minuly tyden prochrblala, pak byla max. tri dny ok, od stredy opet ryma, chrbla jak tuberak a do toho jecne zrno. :-(
Ryma je ok, zrna ji taky zbavim, ale jak dostat ten hlen pryc, kdyz neumi vykaslavat?
Uplne ten hlen slysim v dychani a kdyz kasle tak bych byla nejradeji, kdyby to co kasle vyzvracela, ale nutit ji do toho nemuzu.
Minuly tyden uz jsem s ni byla u doktorky, nikde to zatim nemela usazene.
Ted ji davam 3× Mucosolvan a na noc Sinecod na uklidneni.

Mate neco osvedceneho, co opravdu pomuze?

Mame jet ve stredu pryc, tak bych chtela, aby byla fit a hlavne, aby ji ten kasel prestal trapit.

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
19.11.11 21:29
Taminka píše:
Ahoj
poradte jak dostat z male hlen.
Cely minuly tyden prochrblala, pak byla max. tri dny ok, od stredy opet ryma, chrbla jak tuberak a do toho jecne zrno. :-(
Ryma je ok, zrna ji taky zbavim, ale jak dostat ten hlen pryc, kdyz neumi vykaslavat?
Uplne ten hlen slysim v dychani a kdyz kasle tak bych byla nejradeji, kdyby to co kasle vyzvracela, ale nutit ji do toho nemuzu.
Minuly tyden uz jsem s ni byla u doktorky, nikde to zatim nemela usazene.
Ted ji davam 3× Mucosolvan a na noc Sinecod na uklidneni.

Mate neco osvedceneho, co opravdu pomuze?

Mame jet ve stredu pryc, tak bych chtela, aby byla fit a hlavne, aby ji ten kasel prestal trapit.

Dekuji

A co hrudníček namazat plicní masti?Já mám eukalyptovou a nedám na ni dopustit,používám ji i při rýmě.Nám teda hodně pomohlo jezevčí sádlo,ale to jde strašně těžko sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
19.11.11 21:30

Chudinka…

Zkusila jsi Stodal? Ten hodně pomáhá… Nebo ACC. Ten Mucosolvan u nás taky nepomáhá - doktorka říká, že je potřeba to ozkoušet, že v každém je trochu jiná koncentrace účinných látek…

A naučit kašlat… My jsme takhle už naučili i dvouleťáka - kašleme o závod, kdo víc… Děti z toho mají hroznou legraci a fakt se jim odkašlávání dost zefektivnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.11.11 21:31

Prospan, na noc Distustat. Mucosolvan aspol. u nás nějak neúčinkuje :-?

Jinak majoránkový čaj je dobrý na odkašlávání - zkaramelizovat cukr, nalít na to vodu a přidat majoránku, svařit, scedit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65265

Olejový zábal…
nahřát olej…dobré je nalít pak na klasickou vložku :mrgreen: a nebo na utěrku,přiložit na hrudníček,na to igelit a ještě přes to ručník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182

Sinupret a prsní balzám, já mám pro malýho Koalku baby. A bylinkové čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
19.11.11 21:33

Nevím jestli by ti to malá pozřela,ale já dávala i tohle:hodně teplé mléko,do toho kousek másla,jeden až dva stroužky česneku-jako namačkaného a majoránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.11.11 21:40

Já mažu na hrudník tymiánovou mast + Mucosolvan ( unás zabírá) jinak kašlu s dcerou taky jako Bohunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
19.11.11 22:02

Na odkašlávání je skvělý cibulový sirup. Nakrájet dostatek cibule na kolečka, položit na talíř zasypat moučkovým cukrem nebo použít med. Dát ne něj druhý talíř a do ledničky. Zatížit talíře napříkald sklínkou marmelády apod. Štávu postupně slévat do uzavíratelné skleničky…
Pak stačí dávat podle potřeby vždy jedu polévkovou lžíci…počítej s tím že to malé nemusí „vonět“ tak je je dobré ji nalákat něčím dobrým na zapití =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.11.11 22:18

Dobré zkušenosti mám s fytofarmakem Sinupret, i u sebe. Dávala jsem ho i malé, jen po poradě s dětskou jsem nedávala celé balení (dle příbalového letáčku), ale „jen“ 14 dní, i když potíže zmizely dávno před tím. Doporučuje se i jako prevece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
19.11.11 22:54

U nás nejvíc zabírá thymiánová mast od justu, sirup z thymiánu a sirup z cibule(obojí doma uvařené)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
19.11.11 23:13
petra.k píše:
U nás nejvíc zabírá thymiánová mast od justu, sirup z thymiánu a sirup z cibule(obojí doma uvařené)

kde mast kupujete?? Nemůžu na iternetu nic najít :-( a jaká je cena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.11.11 23:20
BohunkaP píše:
A naučit kašlat… My jsme takhle už naučili i dvouleťáka - kašleme o závod, kdo víc… Děti z toho mají hroznou legraci a fakt se jim odkašlávání dost zefektivnilo.

No ona obcas kasle, ale pak zase az tak hodne, ze se skoro dusi.
To pomaha, kdyz bude jen kaslat a ne vykaslavat?

Petra Z píše:
Olejový zábal…
nahřát olej…dobré je nalít pak na klasickou vložku :mrgreen: a nebo na utěrku,přiložit na hrudníček,na to igelit a ještě přes to ručník…

To vyzkousim, doufam, ze staci obyc stolni olej.

Cibulovy sirup udelam zitra a dam taky.

Zase se mi nechce jit k doktorce a zkouset neco noveho.
Ale asi budeme muset najit neco, co ji pomaha.
Nez zacala chodit do skolky, tak nebyla vubec nemocna a ted furt neco a porad do ni musim neco strkat.

Jinak ten Stodal mi radila lekarnice, kdyz jsem kupovala Mucosolvan, ze je pry prirodni a lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.11.11 23:26
Taminka píše:
Nez zacala chodit do skolky, tak nebyla vubec nemocna a ted furt neco a porad do ni musim neco strkat.

No jo, začátek školky, to je peklo :zed: Ať je malá brzo zdravá :kytka: Budiž nám útěchou, že za pár měsíců to bude lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.11.11 23:38
fragola píše:
Taminka píše:
No jo, začátek školky, to je peklo :zed: Ať je malá brzo zdravá :kytka: Budiž nám útěchou, že za pár měsíců to bude lepší :-)

No to ja doufam a opravdu zacatek skolky peklo.
MMch OT, kdy bude dalsi metrik? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+