Modrání tělíčka při pláči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
20.11.11 20:55

Modrání tělíčka při pláči

Tento týden jsem byla se svou šestitýdení holčičkou na kontrole. Nebyla tam naše paní doktorka, ale nějaká na zástup. Malou zkontrolovala, všechno dobrý a poslala nás v pátek na odběr krve z prstíku. Myslela jsem, že preventivně. Výsledky jsem nesla hned v pátek k ní. Předala jsem je sestřičce a čekala jsem, sestřička vyšla ven s žádankou na hematologii, že paní doktorce se zdálo, že malé při křiku (u paní doktorky křičí vždycky dost hrozně) promodrává celý tělíčko. Z krve vyšel vyšší hemoglobin (134) a tromobocyty (537) a tak jdeme na tu hematologii. Radila jsem se dvěma doktorama a ti říkají, že ty hodnoty nejsou tak vysoký, aby byly důvodem pro to modrání, že bysme měli jít taky na kardiologii.
Mám šílenej strach, co malé může být. Nejvíc pláče při koupání, včera jsem ji zkoumala a to modrání prostě nevidím, ale to je asi jenom moje neschopnost.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Modralo někomu z vás taky miminko při pláči a co bylo příčinou?
Doktorka napsala do žádanky, že šelest na srdci neslyší…ale mám strach, aby měla srdíčko v pořádku a i všechno ostatní…:-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
20.11.11 21:20

.

Příspěvek upraven 21.03.21 v 19:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
20.11.11 21:33

Držím palečky, ať vyšetření dopadne dobře. Ale není zas až tak vzácný jev, že malé děti když dlouho a hodně brečí a křičí, tak prostě modrají, protože jsou z toho pláče málo okysličené. Zkus si dlouho řvát a taky budeš zachvilku lapat po dechu. Stává se to hlavně u malých dětí, většinou od narození do 6 měsíců, ale může i déle. Někdy dokonce brečí tak dlouho, že úplně zmodrají, přestanou brečet a vypadá to jako by se už nechtěli nadechnout. Maminky to většinou hrozně vyděsí, ale oni se vždycky nakonec nadechnou, funguje pud sebezáchovy. Většinou někdo maminku poučí a ona už ví, že má být v klidu, miminko utěšit a že se nemusí bát, že by se udusilo. Samozřejmě to může být i cokoliv jiného, ale znáš to: psycholog a pedagog ti řekne to co já a lékař hned hledá zdravotní příčinu a posílá po všech možných vyšetřeních. Né nadarmo se říká, že lékař by měl být zároveň pedagogem i psychologem, aby měl náhled ze všech stran. Ale vyšetření bych určitě nepodceňovala, samozřejmě může být příčina i jinde. Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
20.11.11 21:37

Možná je ale rozdíl, jestli zmodrá jen obličej nebo celý tělíčko… :-(
meduzzo, kdyžtak dej prosím zítra vědět, co ti řekla doktorka, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
20.11.11 21:38
Kacenka20 píše:
Doktorka napsala do žádanky, že šelest na srdci neslyší…ale mám strach, aby měla srdíčko v pořádku a i všechno ostatní…:-( :-(

S modráním neporadím, ale šelestu se neboj, malý šelest na srdíčku má, už jsme i na kardiologii a tam zjistili, že jen má nějakou strunku či tak něco, co samo mizí, jen mu to ještě nezmizelo, nemá žádné omezení, jen se máme ve 3 letech ukázat na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.11.11 22:10

No modrání bude z nedostatku kyslíku při řvaní. Daník se občas dlouho nenadechl, uplně zrudnul, tak jsem mu foukla do obličeje, nadechl se, ale řval dál… :nevim: držím pěsti ať vše dopadne dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6572
20.11.11 22:22

ahoj, mě prcek taky modral až přestával dýchat - foukala jsem aby se nadechl, ale někdy to bylo až po delší době…no stres z toho určitě byl. Byli jsme na různých vyšetřeních v nemocnici a na nic nepřišli…tedy co se tohoto problému týče…jinak jsme si taky užili své…takže držím pěsti ať to brzy odpadne! A jak píšeš, zejména při koupání ( z toho důvodu jsem koupala obden a v den koupání měla bolení už od rána) - teď je to jeho nejmilejší činnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí