Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dvouleta dcerka ma uz od narozeni reflux mocovych cest, nikdy ale zadny zanet nemela ale i presto bere od narozeni kazdy den antibiotika, jsme zarazeni na listine na operaci na kterou ale budeme muset nejspis jeste dlouho cekat do te doby musi brat atb.. dnes me ale zarazilo ze dcera ma kvuli antibiotikum chodit kaudy mesic na vysetreni krve tak premyslim co vse muzou zy atb zpusobit a jestli by nebylo lepsi ji je nedavat a nasadit az kdyby nejaky zanet byl? Jaky postup byl pri teto diagnoze u vas? My chodime do jablonce nad nisou na kontroly
Tohle vážně neřešte na internetu, pokud nevěříte svým lékařům, tak si najděte nějakého jiného dětského urologa a řešte to s ním.
Rozhodně nevysazujte léky jen tak podle vlastní nálady, článků na internetu či rady někoho, koho vůbec neznáte.
@Ou ja bych jen chtela vedet jestli to nekteri lekari resi i jinak, chtela bych mit prehled nez zacnu nejakeho jineho hledat
Nam nasadili antibiotika a to nemel reflux ani prokazany, jen podezreni. Po tydnu jsme vysadili, reflux nema. Hodne jsem to studovala a je to opravdu bezne a mozna nemate zanety prave diky tem antibiotikum. Jestli jen cekate v poradniku na operaci a neni jiny duvod proc cekat, tak bych se asi spis snazila urychlit termin operace.
@Luminel Urychlila bych to rada ale to asi neni v mych silach na operaci se vetsinou ceka 1,5roku, nemocnice muze brat na tenhle zakrok jen dve deti za mesic a na poradniku jich maji hodne
@tvetinka píše:
@Ou ja bych jen chtela vedet jestli to nekteri lekari resi i jinak, chtela bych mit prehled nez zacnu nejakeho jineho hledat
Na netu se tohle nedozvis. Za prve jsou 4 stupne refluxu, postupy u ruznych stupnu nejsou stejne. Vy asi mate nejaky vyssi, kdyz jste na cekaci listine na operaci, tam jsou asi ATB profylakticky nutna. Zanet mozna dite nema, protoze je bere. Kdyby to bylo tak jednoduche, nemusis chodit k dr, ale treba k vratnemu v nemocnici. Doporucuju se ridit dr., ev. si zaridit termin operace jinde.