Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
náš syn od narození ublinkává. Teď je mu 8 měsíců a je to snad horší, než když pil jen mléko. Více méně nedělám nic jiného než že po něm utírám loužičky a převlékám ho. A to i po rýžové kaši - opravdu husté, masozeleninových příkrmech, které stojí na lžičce. Zvrací třeba i 5× po sobě mezi jídly. Naše doktorka tvrdí, že je to v pohodě, ale já už na to nemám nervy. Myslíte, že má cenu doktorku obejít a kontaktovat odborníka (gastroenterologa) nebo se to do roku opravdu upraví? Díky, Lasička
Ahoj, my to mame podobne. Vlastne skoro meli
Take sem jen chodila a utirala louzicky. Nejvice ublinkavala po mliku ale i po prikrmech to „nebyl problem“. Pije mliko Nutrilon2. Tak sem na netu zacla hledat co stim-nasledne sem v lekarne koupila Nutriton (takovy zahustovadlo do mlika) a od te doby ublinkavani temer vymizelo. Nevim jestli ublinkavani vymizi samo do jednoho roku, nikde sem o tom neslysela. Sany+ml.dcera 7m.
Ahojky, muj syn ma ted devet mesicu a konecne posledni mesic se to zacalo vyrazne zlepsovat. Jinak utirani louzicek jsme si taky uzili. Doktorka rikala, ze kolem osmeho, devateho mesice se to vetsinou upravi a kdyz ne do roka, tak pak se teprve neco dela. No a muj manzel pry blinkal do roka. Takze vydrz urcite se to zlepsi.
Romca a David
Ahoj,
musím se přidat. My jako malí jsme skoro neblinkali, za to teď po každém jídle! Taky jsem s tím zatím nic nedělala, doufám, že to zmizí..
ahoj
je to pěkná pakárna že.( no malej blije už od narození, nutriton moc nepomáhá - tj ne tolik abych se obtěžovala mu ho před každým jídlem dávat, al e asi to zase vyzkouším - posledně jsem to zkoušela před měsícem - a nic - blil skoro stejně:((
já dnes byla vděčná žeje teplo jelikož od rána 3 trička s dlouhým špinavý - a další už jsem neměla tak nastoupily s krátkym.
Je to hrozný už jesm z toho taky zoufalá ale uklidnuju se že to přece jednou přestane (obzvášt ted je to krize - začínám s příkrmama tak blinká už i barevně - copak mlíko to byla pohoda…
dr. taky říkala že pokud se to nezlepší příkrmama tak se čeká do roka… uvidíme. Dělá se s tím něco až po tom roce a v případě že dítko nepřibýrá…
tak ahojky
Ahoj,
taky tě chci uklidnit, že my taky blinkáme a první syn blinkal taky a přestal opravdu téměř přesně v roce. U prvího syna jsem z toho byla pěkně vyplašená, ale oper. zásahu jsem se bála a tak jsem radši převlíkala a utírala…
U nás ovšem nebyl problém s přibíráním…
Před narozením druhého jsem si říkala, ať je to holka nebo kluk, hlavně ať neblinká, to už nééééé…
No a teď odpočítávám týdny a doufám, že zase jednoho dne zjistím, že už vlastně neblinkáme… Pa a držte se!! ![]()
Iriss+2svišti
Ahojky,
naše Niky taky hodně blinkala, pořád jsem jí převlíkala, utírala ne loužičky, ale pěkný louže (koberec dostal pěknej záhul) a už jsem toho měla taky vážně dost. Naštěstí už to úplně vymizelo někdy mezi 7-8 měsícem.
ahoj Lasičko malému jsou teprve 4 měsíce, ale reflux má taky pěkný, kobnerec a vůbec vše v bytě je snad už několikráte dokola poblité, jakož i všichni členové domácnosti. Paní dr. také nic moc nechtěla řešit, žádné sono, ale jak už je člověk tak zoufalý tak se pro svůj duševní klid musí ozvat. a tak jsem si vymohla sono, jdeme na něj zítra. Ikdyby vše bylo tzv. v pořádku, já budu klinější, že jsem pro malého udělala maximum. Zkoušela jsem i homeopatickou léčbu, ale nezabrala. Pa držím palečky, ať se vám to tráveníčko zlepší. věrka ![]()
Pokud můžu radit, neřešte to. Malý blinkal od narození. Protože přibíral někde na spodní hranici, tak jsem absolvovali 2 pobyty v nemocnici, několik RTG + sono vyšetření, odběrů všeho možného atd. Naštěstí jsem měla tolik rozumu, že jsem odmítla sondu do žaludku. Jediným výsledkem bylo konstatování, že se jedná o reflux. Kolem 8. měsíce se to taky hodně zhoršilo, ale potom z ničeho nic bylo po blinkání. Dnes jsou mu 2 roky a je v pohodě. Pokud by se to oopakovalo u druhého dítěte, asi bych si hodně rozmyslela, než bych s tím začala něco dělat. Občas si dnes vyčítám, že musel zbytečně absolvovat tolik nepříjemných vyšetření.
Ahoj,
děkuju za uklidnění
Zrovna dnes jsme byli na kontrole v 8 měsících a kupodivu nám paní doktorka dala doporučení na Bulovku na sono. Tak jen doufám, že nás ujistí, že je vše v pořádku a že to jednou skončí ![]()
L. PS: zrovna dnes téměř neblinkal ![]()
ahojky chtěla bych se zeptat jestli jste měla nějaká stejný problém dcerka už od malička ublinkává proto má furt zahustěný mlícko ale od zavedení příkrmů máme problém s tekutinami čaj v sobe neudrží furt se jí vraci a vona se furt zakuckává už ho ani nechce pít jsem z hoho neštastná protože tekutiny potžebuje je nám ted 8 měsíců a ublinkávání nepřestává jinak něco přibívá takže nestrádá ale ty tekutiny jsou spatný
agvamarine píše:
ahojky chtěla bych se zeptat jestli jste měla nějaká stejný problém dcerka už od malička ublinkává proto má furt zahustěný mlícko ale od zavedení příkrmů máme problém s tekutinami čaj v sobe neudrží furt se jí vraci a vona se furt zakuckává už ho ani nechce pít jsem z hoho neštastná protože tekutiny potžebuje je nám ted 8 měsíců a ublinkávání nepřestává jinak něco přibívá takže nestrádá ale ty tekutiny jsou spatný
ahoj nám je 9 měsícu a sme na tom dost podobně. blindíme si od narození o sto šest a ted snad ještě víc jak se plazí:-(
a pije vám čaj? mě ho malá uplně odmítá asi proto že jí nedělá dobře takže za den tech tekutin moc nemá
Holky jestli drobátka blinkají, je to sice otrava, ale není to tak špatné…malý měl taky reflux a ještě mu způsoboval pálení žáhy, takže nám první tři měsíce pořád plakal, byl stále neklidný, i ve spaní sebou házel, když jsem ho kojila, tak plakal a propínal se do obloučku…proplakal nám 12 hodin v kuse, byla to hrůza, už jsem myslela, že mě asi odvezou. Díky naší porodní asistentce, která za mnou docházela domů (tehdy jsem bydlela v Anglii), která věděla, že to není normální a hnala nás k doktorovi (viděla jsem jich dohromady 5 než mi malého poslali do nemocnice) a tam teda prokázali, že má reflux. Dostal medicínu a hned se mu ulevilo, jako jiné miminko
Teda blinkat moc nepřestal ale už neplakal a zklidnil se. Blinkat přestal cca v 8 měcících.