Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:Jen jestli má někdo také díky eefluxu problémy s průduškama a má foukačky ☹️️
A co by tě konkrétně zajímalo? Naše dítě nekasle neustále, ale v zimě si dá z tohoto důvodu tak 3 zápaly plic za zimu.
@Anonymní píše:Jen jestli má někdo také díky refluxu problémy s průduškama a má foukačky ☹️️
A co by tě konkrétně zajímalo? Naše dítě nekasle neustále, ale v zimě si dá z tohoto důvodu tak 3 zápaly plic za zimu.
@Martinka1982 píše:
Dobrý den maminky, máte některá zkušenost s refluxem a neustálým kašlem? Syn 6 měsíců podle Dr trpí na reflux, bere Gastrotuss a Omeprazol. Poslala nás i na plicní, protože trpí neustálým kašlem a je zahleněný a z toho důvodu se nám neustále přesouvá očkování. Od plicní máme Ventolin a Flixotide. Děkuji za odpovědi ????
Mohu se zeptat jestli jste s tim nekam pokrocili? Syn ma 4 roky. Uz rok neustale kasle, chytne ho proste zachvat kasle jak si lehne. Na alergo udelali testy na alergie a nic. Pozoruji po tom roce ze pujde spis o reflux. Na alergo rekli ze testy jsou docela drasticke na tak male dite a ze to zatim nechame a uvidime. Ale to uz se proste neda jak ho to chytne tak nespi celej barak. V lednu uz zapal plic probehl a dva tydny po udraveni znova slabej zapal. Je na to paleni zahy u deti neco z lekarny bez predpisu? Nez pujdem zas v cervnu na alergo. Dekuji
@Tereza910 U nás dělali na alergo test na reflux ze slin. Musel po ránu naplivat do zkumavky, do určité doby se to tam muselo odvézt a odpo volali, že je pozitivní. Jmenuje se to PEP test.
@Hrozina píše:
@Tereza910 U nás dělali na alergo test na reflux ze slin. Musel po ránu naplivat do zkumavky, do určité doby se to tam muselo odvézt a odpo volali, že je pozitivní. Jmenuje se to PEP test.
Máme tam jít až v červnu, ale třeba se tam nacpem dřív, nerada bych něco zanedbala. A co vám na to potom dali?
@Tereza910 Omeprazol, bral to asi půl roku. A tak 2× ročně si ho pro něj nechávám psát, už ale jenom na měsíc. Na jaře a na podzim se to vrací.
Jo a taky si zjisti, jestli ten test dělají na Vaší alergo. Nedělají to všude.
@Hrozina píše:
Jo a taky si zjisti, jestli ten test dělají na Vaší alergo. Nedělají to všude.
A za jak dlouho to začalo zabírat? Právě mně přijde, že se mu to teď zhoršilo až přišlo to teplo minulej týden.
Jejda, to už nevím, za jak dlouho to zabralo. Ten Omeprazol Ti napíše i praktická, ale neměli by jste to potvrzený. Já ho mám taky a od minulýho týdne trpím.
@Hrozina píše:
Jejda, to už nevím, za jak dlouho to zabralo. Ten Omeprazol Ti napíše i praktická, ale neměli by jste to potvrzený. Já ho mám taky a od minulýho týdne trpím.
No nechám to až budou fungovat na alergologii a uvidím co s tím udělají. A to může mít jako nějak návaznost na to že teď bude období alergií na pyl a tak?
To nevím, spíš ne. Všichni doktoři říkají, že problémy se žaludkem se vrací na jaře a na podzim. Proč nevím.
@Hrozina píše:
To nevím, spíš ne. Všichni doktoři říkají, že problémy se žaludkem se vrací na jaře a na podzim. Proč nevím.
Aha. Tak Vám moc děkuji za všechny informace ![]()