Reklamace opravy pračky

1155
13.1.11 11:57

Reklamace opravy pračky

Mám takový dotaz - v prosinci se mi porouchala asi 4 roky stará pračka AEG. Při první návštěvě mi opravář sdělil, že se jedná o vadný programátor a je nutný objednat nový - cena cca 3.000,– S tímto jsem souhlasila, neboť za novou pračku jsem dala skoro 15 tis. Bohužel nebyl sepsán žádný protokol
Při druhé návštěvě opravář vyměnil programátor, ale pračka stále nefungovala. Prý byl nahrán špatný program. Takže si součástku odvezl, aby do ní nahrál správný program. Ani při třetí návštěvě pračka nefungovala, při čtvrté návštěvě přijel s druhým opravářem a zkoušeli naprogramovat přímo u nás. Přitom zjistili, že je nutné ještě vyměnit další součástku. Při páté návštěvě vyměnil další součástku, ale pračka stále nefungovala - opět špatný program. Po šesté návštěvě pračka konečně začla fungovat, takže manžel, který byl u opravy převzal pračku jako funkční a zaplatil opravu v ceně 4.600,– (cesta byla účtována jen jedna). Nicméně já když dorazila domů a chtěla prát, tak jsem zjistila, že z původních 14 programů fungují jen 3 a další funkce jako zkrácený čas praní, odložený start nefungují. Po telefonické reklamaci nám bylo sděleno, že přímo od výrobce bylo sděleno, že o této závadě vědí a pokud ji zákazník chce odstranit, musí zaplatit dalších 6 tis. za výměnu další desky.
Pro mě to znamená, že bych dala za opravu pračky přes 10 tis. a za tuto cenu se nyní dá sehnat nová totožná pračka. Kdyby mi opravář na začátku řekl, kolik bude stát oprava, tak se do ní nepouštím a rovnou uvažuji o koupi nové pračky. Můžu nyní chtít zpět peníze za opravu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5270
13.1.11 13:13
Ernata píše:
Mám takový dotaz - v prosinci se mi porouchala asi 4 roky stará pračka AEG. Při první návštěvě mi opravář sdělil, že se jedná o vadný programátor a je nutný objednat nový - cena cca 3.000,– S tímto jsem souhlasila, neboť za novou pračku jsem dala skoro 15 tis. Bohužel nebyl sepsán žádný protokol
Při druhé návštěvě opravář vyměnil programátor, ale pračka stále nefungovala. Prý byl nahrán špatný program. Takže si součástku odvezl, aby do ní nahrál správný program. Ani při třetí návštěvě pračka nefungovala, při čtvrté návštěvě přijel s druhým opravářem a zkoušeli naprogramovat přímo u nás. Přitom zjistili, že je nutné ještě vyměnit další součástku. Při páté návštěvě vyměnil další součástku, ale pračka stále nefungovala - opět špatný program. Po šesté návštěvě pračka konečně začla fungovat, takže manžel, který byl u opravy převzal pračku jako funkční a zaplatil opravu v ceně 4.600,– (cesta byla účtována jen jedna). Nicméně já když dorazila domů a chtěla prát, tak jsem zjistila, že z původních 14 programů fungují jen 3 a další funkce jako zkrácený čas praní, odložený start nefungují. Po telefonické reklamaci nám bylo sděleno, že přímo od výrobce bylo sděleno, že o této závadě vědí a pokud ji zákazník chce odstranit, musí zaplatit dalších 6 tis. za výměnu další desky.
Pro mě to znamená, že bych dala za opravu pračky přes 10 tis. a za tuto cenu se nyní dá sehnat nová totožná pračka. Kdyby mi opravář na začátku řekl, kolik bude stát oprava, tak se do ní nepouštím a rovnou uvažuji o koupi nové pračky. Můžu nyní chtít zpět peníze za opravu?

Ahoj, prosím tě, a co máš přesně za pračku?…přesný typ. Zeptám se ti v servisu, kde jsem pracovala před mateřskou. Obecně se mi nezdá, že by AEG takto postupovala. Mají jeden z nejlepších servisů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.1.11 13:16

Já myslím,že peníze zpět,by jsi chtít mohla,ale problém je v tom,že nemáš žádný doklad(Opravenku)o tom,že předpokládaná oprava by měla stát ty 3000kč,jak bylo původně sjednáno.Takže to prostě nedokážeš.
Záleží tedy pouze na solidnosti firmy,která Ti pračku opravovala.Zkusit to můžeš,ale moc nevěřím tomu,že ti tuto reklamaci uznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
13.1.11 16:13

Janisi, máme AEG 84610 - Přesně je to AEG Electrolux a to o té další desce řekli na electroluxu.
Opravář říkal, že pokud odešla deska vlivem přepětí el. proudu, tak že v těchhle pračkách prý odejdou všechny elektrosoučástky, které jsou na 5V. :cert: Kdyby ti v práci něco poradili, tak bych byla moc ráda. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
14.1.11 09:10
Ernata píše:
Janisi, máme AEG 84610 - Přesně je to AEG Electrolux a to o té další desce řekli na electroluxu.
Opravář říkal, že pokud odešla deska vlivem přepětí el. proudu, tak že v těchhle pračkách prý odejdou všechny elektrosoučástky, které jsou na 5V. :cert: Kdyby ti v práci něco poradili, tak bych byla moc ráda. Díky :kytka:

Ernatko, tak jsem to zjišťovala a první věc, asi nejdůležitější je, jestli ten servis, který ti tu opravu dělal byl autorizovaný. Seznam najdeš na internetu, ti větší jsou uvedeni na modrém záručáku. Dívala jsem se, že jsi od HK, tak tam máte prý někoho v Pardubicích, ale to se spíš podívej ty. NO a jestli to byl autorizovaný servis, tak má rozhodně neseriozní jednání a klidně bych napsala stížnost do Electroluxu. Najdi si na internetu někoho, kdo má na starosti servis - určitě ti vyjdou vstříc. Jsou to profíci a snaží se bránit dobré jméno značky, takže s nimi je fakt dobré jednání a tohle se jim líbit nebude…ale to vše pouze v případě, že jsi měla pozvaný autorizovaný servis. Pokud to bylněkdo s kým nemají oni smlouvu tak ti asi bohužel nepomůžou, ale v tom případě můžeš využít své zakaznické právo na reklamaci. Na díl máš záruku dva roky a na samotnou práci tuším tři měsíce, každopádně pračka není funkční a tak by ti určitě měli vráti peníze alespoň za ten náhradní díl. Stačí ti to takhle?…jinak AEG, AEG ELectrolux a Electrolux jsou v podstatě jedna firma a mají jeden servis. Přeji ať se to podaří vyřešit😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
14.1.11 09:22

Janisi, dávali jsme to do autorizovaného servisu v HK. Neustále tak i vystupovali, nicméně když jsem teď dodatečně koukla na fakturu, tak je vystavená na soukromníka - toho opraváře. Ale objednávali jsme přes ten servis. Bohužel objednávku nemáme :-? …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
14.1.11 09:58
Ernata píše:
Janisi, dávali jsme to do autorizovaného servisu v HK. Neustále tak i vystupovali, nicméně když jsem teď dodatečně koukla na fakturu, tak je vystavená na soukromníka - toho opraváře. Ale objednávali jsme přes ten servis. Bohužel objednávku nemáme :-?

To by nemělo vadit, oni s ním musí mít sepsanou smlouvu. Pokud budeš psát tu reklamaci přímo na electrolux, tak tam uveď kde jsi to objednala, i kdo ti to opravil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí