Sušička teče - pomoc!

24
8.1.11 16:27

sušička teče pomoc!

Ahoj, vím že tu bylo o sušičce hodně napsáno, taky jsem si díky těmto diskuzím koupila asi před 2 měsíci AEG Lawatherm a jsem nadšená. Můj problém je ale v tom, že jí máme v předsíni, protože se nám do koupelny už nevejde a tak není napojena na odpad ale voda se koncentruje v nádobce. Poslední dobou mi začala vytékat voda dole jak jsou ty dvířka kde jsou další filtry. Pravidelně čistím filtr ve dveřích a dole v těch dvířkách. Vždycky mi u toho vytekla spousta vody, takže to není moc praktický! Ale teď mi už začala vytékat aniž bych ty dvířka otevřela. Jak to máte vy? Dělám něco špatně? Má se čístit ještě něco? Občas mám orosený těsnění na dveřích :-(. Bohužel neposlali český návod, tak jsem si ho našla na netu ale nejde vytisknout :-( ale stejně jsem tam nic nenašla :nevim: ! Poraďte jak to děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
8.1.11 16:36

Asi blbý dotaz, ale nezapomínáte vylévat tu nádobku? Stačí na to co se z prádla vypaří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
8.1.11 16:51

ahojky, mám AEG půl roku a nikde jinde vodu nemám, pouze v nádobce.

Kdyby byla plná nádobka, určitě se sušička ozve pípáním jako mě. Nemáte třeba blbě nasazenou tu nádobku, nebo není nějak ucpaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
8.1.11 17:04

Já jí vylévám po každým sušení a neni plná ale to asi po jedný dávce nebude ne? Takže dole v těch dvířkách co jsou další filtry nemá být voda vůbec? My jí tam máme od začátku :nevim: . Tak něco je špatně ale co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.1.11 17:34

mam AEG susku uz 4.rok a voda nikde :nevim: ,to bude nejaky problem..A nadobku ani pokazde nevylevam :-D ,nekdy az mi zapipa :oops: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
8.1.11 17:44
Any píše:
mam AEG susku uz 4.rok a voda nikde :nevim: ,to bude nejaky problem..A nadobku ani pokazde nevylevam :-D ,nekdy az mi zapipa :oops: :andel:

také až mi zapípá při sušení…

Zeptala bych se výrobce, to bude někde nějaký problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
8.1.11 17:57

Cairo, a kondenzátor máš vyčištěný? Mně občas kape, když je zanešený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.1.11 21:46

Jojo, ten spodek co se nemusí čistit pokaždé, takové ty vytahovací mřížky, v tom stojí voda, když se tam nafouká moc vláken.

Jinak nemůže být ta nádobka prasklá? Může to být menší prasklina, která se roztáhne vlivem tepla při sušení :nevim: Ale pokud je čůrek pod dvířky, tak to spíš ne, nádobka je bokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.1.11 13:51

No já mám vodu právě v dolním rohu jak jsou ta malá dvířka a tam jsou další filtry a ty mřížky. A voda mi teče odtamtud. Nemyslela jsem hlavní dvířka! Jak se čistí ty mřížky? Ještě prozkoumám ten kondenzátor, nádobka prasklá není!
Jak se teda staráte o sušičku? Co čístíte a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.1.11 15:40

Cairo, dole v rohu je ten kondenzátor. Tak z toho ti to pravděpodobně vytéká.
Já ho vždycky vyndám a propláchnu sprchou. Kolikrát zírám, kolik nánosu se tam objeví :think:.
Nebo ho možná nemáš pořádně zajištěný. Mrkni se, jestli tam máš takové ty úchytové pacičky ve správné poloze. Ale nejdříve ho propláchni proudem vody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.1.11 15:46

Jinak péče o moji sušičku:
Vylívám nádobu na vodu, čistím filtr ve dvířkách a ten spodní pod dvířky (ignoruji požadavky sušičky, obojí dělám podle potřeby :oops: :oops: :oops: )
A potom už jen ten kondenzátor, a občas ten vnitřní prostor u kondenzátoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
9.1.11 17:08

Tterko chápu to teda dobře, že když otevřeš ty dvířka, tak je tam jakýsi šuplíček a v něm je filtr a ještě jeden je uvnitř před tou mříží v tý jakoby vaničce? V tý vaničce se mi právě drží ta voda a to tak, že jakmile ten šuplíček otevřu, tak už začne hodně vytékat, že nestíhám utírat podlahu :zed: . Má tam ta voda být nebo ne. Holky tu psaly, že jinde než v nádobce k tomu určený vodu nemají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.1.11 17:20

Marti, napiš mi prosím přesnou značku. Mrknu, jestli to mám stejně jako ty. Moc ten tvůj popis nechápu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
9.1.11 18:13

:oops: mám Lawatherm 59850

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.1.11 20:34

Jj, tak to máme stejnou.
A teď ještě nechápu, jestli myslíš ty filtry, co jsou ve velkých dvířkách (v těch co se tam cpe prádlo)? Tam se čistí ten velký filtr, co máš přímo na dvířkách a potom ten malý, co je v tom žlábku pod dvířkama. Tam se občas sráží voda. Ale zase by ti tam odtud neměla vyloženě téct.
Spíše asi mluvíš o těch dvířkách co máš v levém spodním rohu. Tam je jen ten kondenzátor. Žádná vanička v tom není. Musíš vyndat celý ten kondenzátor a pořádně ho propláchnout. Jestli je zanešený, tak se voda drží v něm. Tím pádem se do nádoby na vodu, která je nahoře, nedostane všechna voda ze sušeného prádla, ale jen část a zbytek ti zůstane v tom kondenzátoru a vytéká ven. A také je důležité vyčistit i prostory kolem kondenzátoru. Já ho nechávám pár hodin otevřený, nechám vyschnout, vysaju vysavačem a vytřu hadrem do čista. Sušička je super věc, ale musí se o ni pečovat, jinak začne zlobit :wink:

Příspěvek upraven 09.01.11 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1