Reklamace sušičky a vrácení peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je otázka, jestli jsi ji náhodou nemusela dávat do autorizovaného servisu, aby reklamace uznali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malineka ano, opravoval ji opravář z jejich servisu, asi jsem to špatně napsala.
- Citovat
- Upravit
https://www.dtest.cz/…sti-zbozi/21
tady se podívej, máš od těch 4 vad písemný záznamy? ideálně 4× uznanou reklamaci?
Musíš chtít odstoupit od smlouvy z toho a toho důvodu a bude na prodejci, jak se k tomu postaví. Pak podle jeho odpovědi se můžeš zařídit dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius ano mam pisemne uznane vady od technika, který sušičku opravoval. Děkuji za rady, zajímaly mě spíš zkušenosti z praxe.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Cenarius ano mam pisemne uznane vady od technika, který sušičku opravoval. Děkuji za rady, zajímaly mě spíš zkušenosti z praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napsala bych prodejci, a posala situaci. Zboží zakoupené dne…, reklamace č.1 uplatněná dne, vyřízena dne a to opravou servisním technikem na místě, reklamace uznána (kopie protokolu v příloze), reklamace č.2… Vzhledem k tomu, že na výrobku se projevila další reklamovatelná závada, odstupuji od kupní smlouvy a žádám o vrácení kupní ceny.
Pak bych viděla, jak se k tomu postaví obchod a postupovala dle toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V praxi se budou nespíš snažit nějak vykroutit, protože na takovém odstoupení budou dost ztrátoví. Tobě budou muset dát plnou kupní cenu a oni už to po takové době předpokládám u dodavatele nevyreklamují. Takže dvacet tisíc ztráta. Základ je se neradit s nimi, co máš dělat, ale buď si zjistit sama, jaký je správný postup a nebo se poradit s právníkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakonem dana zarucni doba je 2 roky.
5 let zaruky je PRODLOUZENA zaruka a je to forma pojisteni. Tedy pokud se ti cokoliv poroucha po uplynuti dvoulete zakonne zaruky, spada to uz do toho pojisteni a neplati na to standardni postupy jako vraceni penez po 3. stejne reklamovane zavade apod.
Bacha na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacatko1986 aha, to jsem se nikde nedocetla. No u teto znacky garantuje prodejce sam 5 let zaruky, prodlouzena nami (zaplacena) neni, tak nevim… ![]()
@rmot to mi je prave jasne, ze se budou snazit vykroutit, ale uz se nechci nechat odbyt pouze opravou, abych za mesic dva musela reklamovat znovu
Rozhodla jsem se ze zavolam nejprve servisakovi ktery mi susicku opravoval, byl to ochotny starsi pan, tak snad by mi mohl poradit jak to u nich chodi…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kacatko1986 aha, to jsem se nikde nedocetla. No u teto znacky garantuje prodejce sam 5 let zaruky, prodlouzena nami (zaplacena) neni, tak nevim…@rmot to mi je prave jasne, ze se budou snazit vykroutit, ale uz se nechci nechat odbyt pouze opravou, abych za mesic dva musela reklamovat znovu
Rozhodla jsem se ze zavolam nejprve servisakovi ktery mi susicku opravoval, byl to ochotny starsi pan, tak snad by mi mohl poradit jak to u nich chodi…
Hele mozna to bude jinak, nez jsem psala - schvalne jsem na to koukala a nasla jsem, ze zarucni dobu si muze i prodejce stanovit sam.. Tzn je mozny, ze fakt na ni mas prodejcem garantovanou zaruku delsi jak 2 roky a nejedna se o pojisteni prodlouzene zaruky..
Ale urcite se podivej, na co se to vztahuje, treba LG vim, ze maji jen na motor snad…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kacatko1986 aha, to jsem se nikde nedocetla. No u teto znacky garantuje prodejce sam 5 let zaruky, prodlouzena nami (zaplacena) neni, tak nevim…@rmot to mi je prave jasne, ze se budou snazit vykroutit, ale uz se nechci nechat odbyt pouze opravou, abych za mesic dva musela reklamovat znovu
Proč? Ty se máš radit v právní poradně, třeba ten dTest, ne s manikem ze servisu, který je pravděpodobně na jejich straně. Navic on o tom obchodě nemusí vědět absolutně nic, nemusí jej to zajímat. On dojede, opraví a někomu vyfakturuje práci. To je všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Proč? Ty se máš radit v právní poradně, třeba ten dTest, ne s manikem ze servisu, který je pravděpodobně na jejich straně. Navic on o tom obchodě nemusí vědět absolutně nic, nemusí jej to zajímat. On dojede, opraví a někomu vyfakturuje práci. To je všechno.
To sice jo, ale on je ten, kdo bude vedet presne ty prakticke veci, jako jestli se cukaji nebo s nima neni problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacatko1986 píše:
Hele mozna to bude jinak, nez jsem psala - schvalne jsem na to koukala a nasla jsem, ze zarucni dobu si muze i prodejce stanovit sam.. Tzn je mozny, ze fakt na ni mas prodejcem garantovanou zaruku delsi jak 2 roky a nejedna se o pojisteni prodlouzene zaruky..
Ale urcite se podivej, na co se to vztahuje, treba LG vim, ze maji jen na motor snad…
Mam pocit, ze i když to neni placene, tak je to stale nad ramec zakona a tedy muze podminky urcit ten vyrobce. A pesne jak pises, nekdy ro byva jen na nektere casti a jindy zas neni mozne to vrácení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může mi tady poradit někdo s opakovanou reklamací? Mám sušičku třetím rokem, vztahuje se na ni pětiletá záruka. Za tu dobu byla reklamovaná 4×, pokaždé přijel opravář a opravil na místě, 2× stejný problém, 2× jiný. Nyní mi po několika měsících začala sušička pískat, a to dost nahlas. Vyčetla jsem na netu že po 3 stejných nebo 4 různých vadách by měli vrátit peníze, ale obávám se aby se mi z toho nevykroutili, už toho mám opravdu plné zuby a sušičku chci prostě z domu a koupit si novou. Byla dost drahá, stála téměř 20 tis., takže už jsem touto značkou znechucená a chci jinou. Myslíte že by měli vrácení peněz uznat? Co udělat proto aby se z toho nemohli vykroutit, žádat vrácení peněz hned při reklamaci nebo počkat až se na sušičku podívá technik a domluvit se až s ním? Děkuji moc.
Prosím anonym z důvodu možného prozrazení nicku.