Reklamace sušičky a vrácení peněz

Anonymní
8.5.22 13:07

Reklamace sušičky a vrácení peněz

Může mi tady poradit někdo s opakovanou reklamací? Mám sušičku třetím rokem, vztahuje se na ni pětiletá záruka. Za tu dobu byla reklamovaná 4×, pokaždé přijel opravář a opravil na místě, 2× stejný problém, 2× jiný. Nyní mi po několika měsících začala sušička pískat, a to dost nahlas. Vyčetla jsem na netu že po 3 stejných nebo 4 různých vadách by měli vrátit peníze, ale obávám se aby se mi z toho nevykroutili, už toho mám opravdu plné zuby a sušičku chci prostě z domu a koupit si novou. Byla dost drahá, stála téměř 20 tis., takže už jsem touto značkou znechucená a chci jinou. Myslíte že by měli vrácení peněz uznat? Co udělat proto aby se z toho nemohli vykroutit, žádat vrácení peněz hned při reklamaci nebo počkat až se na sušičku podívá technik a domluvit se až s ním? Děkuji moc.

Prosím anonym z důvodu možného prozrazení nicku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
8.5.22 13:15

Je otázka, jestli jsi ji náhodou nemusela dávat do autorizovaného servisu, aby reklamace uznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.22 13:30

@Malineka ano, opravoval ji opravář z jejich servisu, asi jsem to špatně napsala.

• Citovat
  • Upravit
20901
8.5.22 13:36

https://www.dtest.cz/…sti-zbozi/21

tady se podívej, máš od těch 4 vad písemný záznamy? ideálně 4× uznanou reklamaci?

Musíš chtít odstoupit od smlouvy z toho a toho důvodu a bude na prodejci, jak se k tomu postaví. Pak podle jeho odpovědi se můžeš zařídit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.22 14:02

@Cenarius ano mam pisemne uznane vady od technika, který sušičku opravoval. Děkuji za rady, zajímaly mě spíš zkušenosti z praxe.

• Citovat
  • Upravit
20901
8.5.22 14:09
@Anonymní píše:
@Cenarius ano mam pisemne uznane vady od technika, který sušičku opravoval. Děkuji za rady, zajímaly mě spíš zkušenosti z praxe.

https://www.vasestiznosti.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
8.5.22 14:45

Napsala bych prodejci, a posala situaci. Zboží zakoupené dne…, reklamace č.1 uplatněná dne, vyřízena dne a to opravou servisním technikem na místě, reklamace uznána (kopie protokolu v příloze), reklamace č.2… Vzhledem k tomu, že na výrobku se projevila další reklamovatelná závada, odstupuji od kupní smlouvy a žádám o vrácení kupní ceny.

Pak bych viděla, jak se k tomu postaví obchod a postupovala dle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
8.5.22 14:47

V praxi se budou nespíš snažit nějak vykroutit, protože na takovém odstoupení budou dost ztrátoví. Tobě budou muset dát plnou kupní cenu a oni už to po takové době předpokládám u dodavatele nevyreklamují. Takže dvacet tisíc ztráta. Základ je se neradit s nimi, co máš dělat, ale buď si zjistit sama, jaký je správný postup a nebo se poradit s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
8.5.22 19:13

Zakonem dana zarucni doba je 2 roky.
5 let zaruky je PRODLOUZENA zaruka a je to forma pojisteni. Tedy pokud se ti cokoliv poroucha po uplynuti dvoulete zakonne zaruky, spada to uz do toho pojisteni a neplati na to standardni postupy jako vraceni penez po 3. stejne reklamovane zavade apod.
Bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.22 21:40

@Kacatko1986 aha, to jsem se nikde nedocetla. No u teto znacky garantuje prodejce sam 5 let zaruky, prodlouzena nami (zaplacena) neni, tak nevim… :nevim:

@rmot to mi je prave jasne, ze se budou snazit vykroutit, ale uz se nechci nechat odbyt pouze opravou, abych za mesic dva musela reklamovat znovu :roll: Rozhodla jsem se ze zavolam nejprve servisakovi ktery mi susicku opravoval, byl to ochotny starsi pan, tak snad by mi mohl poradit jak to u nich chodi…

• Citovat
  • Upravit
2518
8.5.22 22:10
@Anonymní píše:
@Kacatko1986 aha, to jsem se nikde nedocetla. No u teto znacky garantuje prodejce sam 5 let zaruky, prodlouzena nami (zaplacena) neni, tak nevim… :nevim:@rmot to mi je prave jasne, ze se budou snazit vykroutit, ale uz se nechci nechat odbyt pouze opravou, abych za mesic dva musela reklamovat znovu :roll: Rozhodla jsem se ze zavolam nejprve servisakovi ktery mi susicku opravoval, byl to ochotny starsi pan, tak snad by mi mohl poradit jak to u nich chodi…

Hele mozna to bude jinak, nez jsem psala - schvalne jsem na to koukala a nasla jsem, ze zarucni dobu si muze i prodejce stanovit sam.. Tzn je mozny, ze fakt na ni mas prodejcem garantovanou zaruku delsi jak 2 roky a nejedna se o pojisteni prodlouzene zaruky..
Ale urcite se podivej, na co se to vztahuje, treba LG vim, ze maji jen na motor snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
9.5.22 05:59
@Anonymní píše:
@Kacatko1986 aha, to jsem se nikde nedocetla. No u teto znacky garantuje prodejce sam 5 let zaruky, prodlouzena nami (zaplacena) neni, tak nevim… :nevim:@rmot to mi je prave jasne, ze se budou snazit vykroutit, ale uz se nechci nechat odbyt pouze opravou, abych za mesic dva musela reklamovat znovu :roll: Rozhodla jsem se ze zavolam nejprve servisakovi ktery mi susicku opravoval, byl to ochotny starsi pan, tak snad by mi mohl poradit jak to u nich chodi…

Proč? Ty se máš radit v právní poradně, třeba ten dTest, ne s manikem ze servisu, který je pravděpodobně na jejich straně. Navic on o tom obchodě nemusí vědět absolutně nic, nemusí jej to zajímat. On dojede, opraví a někomu vyfakturuje práci. To je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
9.5.22 06:59
@Cenarius píše:
Proč? Ty se máš radit v právní poradně, třeba ten dTest, ne s manikem ze servisu, který je pravděpodobně na jejich straně. Navic on o tom obchodě nemusí vědět absolutně nic, nemusí jej to zajímat. On dojede, opraví a někomu vyfakturuje práci. To je všechno.

To sice jo, ale on je ten, kdo bude vedet presne ty prakticke veci, jako jestli se cukaji nebo s nima neni problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
9.5.22 07:01
@Kacatko1986 píše:
Hele mozna to bude jinak, nez jsem psala - schvalne jsem na to koukala a nasla jsem, ze zarucni dobu si muze i prodejce stanovit sam.. Tzn je mozny, ze fakt na ni mas prodejcem garantovanou zaruku delsi jak 2 roky a nejedna se o pojisteni prodlouzene zaruky..
Ale urcite se podivej, na co se to vztahuje, treba LG vim, ze maji jen na motor snad…

Mam pocit, ze i když to neni placene, tak je to stale nad ramec zakona a tedy muze podminky urcit ten vyrobce. A pesne jak pises, nekdy ro byva jen na nektere casti a jindy zas neni mozne to vrácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí