Reklamace Teplaky CK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11559
19.9.17 23:11

Proč by ty tepláky nemohly být v origo balení? Ale to neznamená, že musí být tak přesně dokonale složeny a obal nesmí být třeba otevřený (zavařená fólie). To zboží si doma mohu vyzkoušet, tzn. musím ho rozbalit- stejně, jako by mi ho museli rozbalit v obchodě. Asi by bylo vhodné, aby to mělo visačky. Ale i kdybych je odstřihl (ale přiložil), tak problém být nemá.
Jiná věc je s těmi „chybami“ do 6 měsíců. Obchod/ distributor/ výrobce prostě posoudí, jestli ta chyba byla na výrobku, jestli to vzniklo špatným materiálem, nebo nešetrným zacházením. To je jejich právo. Protože věřím, že jsou lidé, kteří s tím zacházejí hrozně-
i když to mají 1 den. A pokud zákazník nesouhlasí, má několik možností.
Ale- opět si umím představit situaci, kdy přijde zboží, které již bylo rozbalené (vrácené) a už v balíku vykazovalo stopy použití/ až poškození. pak je jedno, jestli reklamuji/ vracím ve lhůtě 14 dní- může nastat problém. Protože se bude těžko dokazovat, že to přišlo poškozené. Proto já osobně kupuji věci pouze u úzkého okruhu e-shopů (větších), kde takovéto problémy (obvykle) nenastanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
20.9.17 07:03

@Ivan PPZ ono co si budem nalhavat..:-) obe strany jak prodavajici tak i kupujici se obcas chovaji jako cunatka.. :mrgreen:
Presne jak pisete zrovna tomhle pripade je to opravdu hooodne tezke posoudit… :roll: a samozrejme chapu i eshop ze chce poslat vyrobek na „prezkoumani“.. na druhou stranu z vlastni zkusenosti ze obcas to prezkoumani nedela a reklamace se rovnou zamitne.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.9.17 08:15

@Petule989 Proto je lepší nezmiňovat případnou vadu a prostě odstoupit. Dá se předpokládat, že se e-shop nebude tomu zboží tak „věnovat“. Na druhou stranu to znamená, že i někdo jiný tohle může dostat v balíku.
I zamítnutí reklamace je její vyřešení a pak se situace komplikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
20.9.17 11:00

@Ivan PPZ jenze to uz zakladatelka udelala - takze v podstate jim rekla ze uz zbozi nosila. :roll: A taky bych nechtela aby mi pak prislo neco noveho a vypadalo to takto..:-/
Jen me napadlo zkusit to uhrat na ten pul rok.. malokdo vi ze neco takiveho vubec existuje.. uprimne ja to taky nevedela az jednou mi pan kdyz jsem nastoupila cerstve na pozici vedouci prodejny prisel s timto argumentem.. myslela jsem si ze si dela legraci a ono neee…
Tenkrat jsem to hledala a pamatuju si jen jedine - zakaznik muze odstoupit od kupni smlouvy pokud se vada projevila v prvnim pulroce od koupi. Ma se totiz za to ze zbozi melo vadu jiz ve vyrobe. //tot vse co si pamatuju… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
20.9.17 11:09

@Petule989 Ano, to může - v tom prvním půl roce, ale neznamená to, že je každé poškození výrobní vadou, to posuzování je tam stejně, rozdíl je pouze v tom, že když je to posouzeno jako nezaviněné zákazníkem, tak je možno požadovat vrácení peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
20.9.17 11:27

@j.a.n.i1 tak to je jasny…:)

Vsak pisu tohle je tak zvlastni pripad ze by me vazne zajimalo jak to vyresi… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.9.17 11:55

Je jedno, že „to nosila“. Má právo na vyzkoušení a lhůtu 14 dní na odstoupení. Nikde bych neříkal, že jsem to nosil celý den… Stejně se musí počkat na reakci obchodu. Hloupá situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.9.17 17:42

Já to nosila opravdu chvíli, tak předpokládám prostě, že už to tam bylo, vždyť ty pucky se taky neudělají hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný