Reklamace v AAA auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
slunečnice11
6.5.13 20:39
@napresdrzku píše:
V Koreji se montuje něco, na Slovensku pak zbytek (Ceed a kdo ví co ještě), ale určitě nic nerozmontavaji :-D Navíc jako jediní mají plnohodnotnou 7-letou záruku.. Koreji už není co před 10 a více lety

Slyšela jsem tedy něco jiného od přepravců kontejnerů, prý to jde všechno po dílech.. samozřejmě že ne do šroubku.. ta 7 letá záruka taky není bezproblémová.. je to všivárna jako každá záruka..

• Citovat
  • Upravit
napresdrzku
6.5.13 22:53
@slunečnice11 píše:
Slyšela jsem tedy něco jiného od přepravců kontejnerů, prý to jde všechno po dílech.. samozřejmě že ne do šroubku.. ta 7 letá záruka taky není bezproblémová.. je to všivárna jako každá záruka..

Právě že zrovna u KIA to na rozdíl od jiných dodavatelů všivárna není. Stačí se začíst do podmínek, dneska na toto téma na jedmom webu vyšel srovnávací článek. A ty díly jsou nesmysl, to by se prostě nevyplatilo. Neřeš to, vím to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2193
7.5.13 16:34

My máme ceeda. 3,5 roku od novoty. KIA má opravdu dobrý servis - skutečně jsme za opravy nic neplatili, vše se řešilo v rámci záruky. A to jsme tam jezdili i s opravdovýma prkotinama, jako je drnčící zpětné zrcátko :D S tím by nás jinde poslali zřejmě do…

Když měli nějaké podezření na špatné stabilizační tyče, tak nám sami zavolali, že se jim u několika kusů vyskytla porucha, a jestli bychom nebyli tak moc hodní a nepřijeli, že by nám je preventivně vyměnili.

Když se nám stalo, že auto ráno při -19 ani neškytlo, nechali jsme ho odtáhnout do servisu. Všichni vyhrožovali, že to je zamrzlou naftou, a že si to budeme muset zacvakat z vlastního. KIA přiznala, že to byla jejich chyba, že ze 4 žhavících svíček byly 3 vypálené, že na to měli přijít a vyměnit je. Zaplatili jak servis, tak svíčky i odtah auta.

Pravda, jejich garančky (musí se na ně chodit co rok, nebo co 20 000 najetých km) jsou docela drahé, vyjdou nás většinou na 6 - 8 000 Kč (podle toho, jestli se nechávají čistit brzdy a desinfikovat klima, nebo ne), ale zase máme jistotu, že je v autě vše ok a neměla by hrozit nějaká katastrofa.

Kdybychom se teď nestěhovali do zahraničí, tak bychom u aut KIA určitě zůstali. Jenže se stěhujeme, takže našeho milovaného CEEDa holt musíme prodat, škoda. Podali jsme inzerát a ozvali se nám na něj právě z AAA auto, tak jsem zvědavá na jejich jednání. Chceme za auto 185 000, tak by mě zajímalo, o kolik se to budou snažit usmlouvat směrem dolů, a na kolik to pak nacení při prodeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
9.5.13 14:34

Tak od AAA auto nebrat nic.. kamarád co si tam koupil auto měl o 200 tis. km stočený tachometr.. děs běs!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
11.5.13 10:23

Tak jsme auto prodali do AAA. Nijak extra si jej teda neprohlíželi, jen se s ním projeli, ani kapotu neotevřeli, za 15 minut měli jasno v tom, že jej tedy koupí, a pak hodinu a půl smlouvali o ceně. Nechtěli vidět žádný papír z garanček ani jiných oprav. To jen pro vaši představu, jak moc jim záleží na stavu auta a na jeho ceně.

Auto odkoupili za 175 000, nyní ho nabízí za 200 000 v hotovosti nebo 170 000 na úvěr.

Tachometr nijak nestáčeli. Podle fotek jde naopak vidět, že s autem už nějakých 70 km najezdili (za 2 dny, co jej mají), takže o něj byl asi zájem a jezdilo na testovací jízdy. Jen by mě teda zajímalo, co má znamenat údaj „Servisní knížka AAA“, všechny ostatní údaje sedí.

Takže sečteno a podtrženo: O stav auta se nijak nezajímají (alespoň u relativně nových aut ne), takže není divu, že vykoupí tak tak pojízdnou rachotinu a vada se pak projeví novému majiteli. Nedivím se, že mají smlouvy napsané tak, aby nemuseli za nic ručit a určitě bych si na to dala velký pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.13 18:44

Jak kupovat auto v bazaru

• vybírejte si bazary, které zaručují legální původ auta; čím víc záruk, tím lépe
  • vybírejte auta se servisní knížkou, vyplněnou až do současné doby
  • vezměte s sebou automechanika nebo aspoň známého, který se v autech vyzná
  • důkladně auto projeďte a vyzkoušejte, případně nechte prohlédnout v nezávislém servisu
  • projeďte několik bazarů, nevěřte nabídkám „cena platí jen teď“…jinak co máme zkušenost tak v áčkách jsme taky reklamovali, váhu vzduchu a vyreklamovaná byla do týdne, naštěstí jsme to měli tedy bez problémů…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.13 18:06

autobazary

Oni to dost točí, auta vykupují lidi co se v tom vyznají, cena je docela dobrá, kamarád z práce prodával v ESA a říkal že bylo pak o 40 tisíc dražší :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kualalumpur
24.5.13 13:14

acka

Řešil jsem s AAA nefunkční reprák, chlápek od nich mi ho zprovoznil než jsem stačil dokouřit. Kéž by to takto fungovalo i u reklamací PC, už čekám měsíc a zatím ticho po pěšině, stále ho „zkoumaj“.

• Citovat
  • Upravit
kros74
28.5.13 18:56

reklamace

Kupoval jsem v AAA asi pred mesicem auto.Po 14 dnech jsem zjistil ze je u predni napravy obe horni ulozeni totalne na srot. Zajel jsem do AAA dal na reklamaci a po dalsich 14 dnech nasledovala vymena ulozeni v servisu AAA. Takze za me vse ok. Nakup auta v AAA to je jina.Mel jsem auto vybrany a zamluveny tyden do predu a stejne jsem stravil v AAA 8 hodin nez jsem s nim mohl odjet. :(

• Citovat
  • Upravit
105
17.10.13 18:44

Prosím o radu

Prosím o rady. Před měsícem koupené auto, dnes už nepojízdné. Zjištěny zatajené vady auta. Cena opravy v řádech desetitisíců! + zjištěné jiné zatajené informace ohledně auta, např. že nepochází z čr, přetočený tachometr cca o 200tis. kilometrů!!! Podaná reklamace, trvám na výměně auta za jiné! Máte někdo zkušenost? Uspěl jste někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.10.13 18:58

@nikko tak to je hustý jsem zvědavá jak uspějete. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.13 19:03

@nikko
Meli jsme neco hodne podobnyho. Na reklamace nereagovali, az kdyz jsme najali advokata a zaplatili soudni poplatky, ozvali se k mimosoudnimu vyrovnani. Takze penize zpet za cca 2 roky, ale zase jsme dostali i uroky z drzeni penez…

• Citovat
  • Upravit
101759
17.10.13 19:06

@nikko Záleží na tom, co je uvedeno v kupní smlouvě, co jsme my kupovali auto, tak tam byla snad stránka možných závad, které to auto může mít, plus km nebyly uvedeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.10.13 19:12

V aaa auto neuspějete, téměř nemožné, myslela jsem, že je to tak profláklé, že tam už nikdo auto nekoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
17.10.13 19:17

Opravdu se jedná o zatajenou vadu! Což máme na papíře od mechanika. Ve smlouvě o tom není ani čárka. Jiné vady - skterýmajsmebyly seznámeny, tam samozřejmě jsou. Mechanik potvrdil, že bazar o této skutečnosti věděl. O tom, že pochází z německa jsme se dozvěděli až po 14 dnech, kdy nám přišel poštou velký technický průkaz. Že je přetočený tachometr, potvrzené od mechanika v Německu naježděno nejméně 200tis. po převezení do ČR vymazáno! Netrvám na vrácení peněz, ale ráda bych dospěla k výměně auta za jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel