Equa bank a Mbank

134
4.5.13 11:38

Equa bank a Mbank

Dobrý den, Ahoj,
doufám, že Vás tímto tématem nebudu otravovat. Chtěla jsem se zeptat, zda nemá někdo hypotéku od jedné z těchto bank? Pokud ano, jaké máte zkušenosti? S přítelem řešíme hypotéku a líbí se nám podmínky obou bank, ale přeci jen jsou to banky menší, co když za 5 let oznámí bankrot nebo tak něco :think: Nevíme jestli radši jít do,,ověřené,, banky jako Česká atd. :think: Na internetu jsme se dočetli o zkušenost pouze s běžnými účty.

Děkuji za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1325
4.5.13 12:13

@Ani.nnka Ahojky, my máme hypotéku od Equa bank - jsem spokojená. Přešla jsem k ní od české spořitelny - individuální přístup a hlavně daleko levnější :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
4.5.13 12:31

Děkuji za odpověď :mavam: Vy jste si teda dělali refinancování? My budem právě žádat o úplně novou a koukala jsem, že mají super úrok 2,69%.Ale nepíšou za jakých podmínek atd. :think: Budem tam muset cinknout a poptat se. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.5.13 13:20

My máme u mBank a taky zatím spokojenost. Už druhou, nejdřív refinancování, bezproblémové doplacení a nanovo. Ale ony se ty podmínky, procenta asi furt mění, takže co bylo za našeho vyřizování, teď může být jinak. S novým ředitelem před pár lety se mBank posunula trošičku jinam bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.13 13:47

My budeme u equa banky refinancovat, teď to zařizujeme.

• Citovat
  • Upravit
134
4.5.13 17:55

Super, takže už někdo s nimi hypotéku má a v pohodě :) moc všem děkuji, já jen, že na internetu jsem nenašla ani jednu zkušenost co se týče hypotéky :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.5.13 20:47
@Ani.nnka píše:
Super, takže už někdo s nimi hypotéku má a v pohodě :) moc všem děkuji, já jen, že na internetu jsem nenašla ani jednu zkušenost co se týče hypotéky :) Díky

na webu mBank je rozsáhlá diskuze na různá témata týkající se různých situací, zkus pohledat http://www.mbank.cz/forum/list.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
4.5.13 21:12
@hofka píše:
na webu mBank je rozsáhlá diskuze na různá témata týkající se různých situací, zkus pohledat http://www.mbank.cz/forum/list.html

Děkuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
4.5.13 21:12
@BaraBu píše:
Já osobně bych dala přednost Equa bance, mBank moc nedůvěřuji, nemá s ní příliš dobré zkušenosti, s přístupem ke klientovi, naopak u EB je to o něčem úplně jiném. zajímavé produkty, je proklientsky založená

Také nás více láká, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
5.5.13 12:12
@Ani.nnka píše:
Děkuji za odpověď :mavam: Vy jste si teda dělali refinancování? My budem právě žádat o úplně novou a koukala jsem, že mají super úrok 2,69%.Ale nepíšou za jakých podmínek atd. :think: Budem tam muset cinknout a poptat se. :think:

Otázkou je, za jakých podmínek je ten úrok dosažen.. v reklamách se objevuje zpravidla nejnižší úroková sazba, které lze ale dosáhnout jen při tzn. floatingu (hypotéka s variabilní úrokovou sazbou - mění se každý měsíc v závislosti na tzn. PRIBORu) tzn. že každý měsíc máte jinou výši splátky - může být nižší nebo naopak vyšší v závislosti právě na PRIBORu. Pokud máte ráda klid a nechcete sledovat jak se PRIBOR pohybuje je jistotou fixace (optimálně 3-5 let), délka fixace bohužel zvyšuje úrokovou sazbu. Pokud chcete zaplatit méně na úrocích a můžete si to dovolit, pak je dobré zapřemýšlet o délce čerpání úvěru a tzn. LTV..tyto dva parametry snižují částku, kterou zaplatíte na úrocích.
Osobně mám dobré zkušenosti s Unicredit bank, jednám v ČB s ředitelem jedné pobočky a je tam skvělý přístup ať už jde o refinancování nebo novou hypotéku, banka taky nepatří zrovna k nejmenším :D.
Od MBank mám běžný účet již několik let a musím si pochvalovat absenci poplatků. Jediné co mi přišlo vyúčtované byly výběry z cizích bankomatů (bohužel jsem ještě v ČR nenarazil na bankomat MBank) a opravdu špatný přístup na pobočkách (pokud se tomu vůbec dá pobočky říkat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BaraBu
5.5.13 20:29

@Bullseye tak já osobně bych v současnosti, kdy jsou sazby tak nízko o variabilní sazbu ani neusilovala, i když je níž než fix, tak kdoví co bude právě za měsíc, dva… teď se rozhodně vyplatí zafixovat si sazbu minimálně na 3-5 let

• Citovat
  • Upravit
134
5.5.13 21:48
@Bullseye píše:
Otázkou je, za jakých podmínek je ten úrok dosažen.. v reklamách se objevuje zpravidla nejnižší úroková sazba, které lze ale dosáhnout jen při tzn. floatingu (hypotéka s variabilní úrokovou sazbou - mění se každý měsíc v závislosti na tzn. PRIBORu) tzn. že každý měsíc máte jinou výši splátky - může být nižší nebo naopak vyšší v závislosti právě na PRIBORu. Pokud máte ráda klid a nechcete sledovat jak se PRIBOR pohybuje je jistotou fixace (optimálně 3-5 let), délka fixace bohužel zvyšuje úrokovou sazbu. Pokud chcete zaplatit méně na úrocích a můžete si to dovolit, pak je dobré zapřemýšlet o délce čerpání úvěru a tzn. LTV..tyto dva parametry snižují částku, kterou zaplatíte na úrocích.
Osobně mám dobré zkušenosti s Unicredit bank, jednám v ČB s ředitelem jedné pobočky a je tam skvělý přístup ať už jde o refinancování nebo novou hypotéku, banka taky nepatří zrovna k nejmenším :D.
Od MBank mám běžný účet již několik let a musím si pochvalovat absenci poplatků. Jediné co mi přišlo vyúčtované byly výběry z cizích bankomatů (bohužel jsem ještě v ČR nenarazil na bankomat MBank) a opravdu špatný přístup na pobočkách (pokud se tomu vůbec dá pobočky říkat)

To máte pravdu, psala jsem právě, že mají napsaný úrok 2,69%,ale už nepíší za jakých podmínek :think: Budeme se tam muset informovat osobně, ale mají celkem pomálu poboček :think: Variabilní sazbu určitě chtít nebudeme, chtěli bychom fixaci na 3 roky. Unicredit je dobrá banka, nyní u ní mám běžný účet a měli jsme u nich úvěr, který jsme doplatili, ale Equa se mi zdá teď momentálně lepší i v poplatcích co se týče účtu :think: Ale furt tam je to ale :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
5.5.13 21:49

@Bullseye

A bankomaty nemá ani Mbank ani Equa.. proto myslím má Equa nějaké výběry zdarma, ale teď nevím přesně, abych nekecela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
5.5.13 21:53

Unicredit má též výběry na svých bankomatech zdarma (včetně zahraničí). Navíc co se hypotéky týče, tak mají teď do konce května akci při uzavření hypotéky u nich máte účet bez poplatků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.5.13 08:30

MBank má taky výběry zdarma, ale záleží na pohybu (platbách kartou) na účtě, trošku to hlídat a člověk si zvykne. My poplatek snad ještě nikdy neplatili, ale nevybíráme dvacetkrát za měsíc po dvoustovkách, stačí nám (máme účet společnej) 1-2 výběry měsíčně.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel