Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, Ahoj,
doufám, že Vás tímto tématem nebudu otravovat. Chtěla jsem se zeptat, zda nemá někdo hypotéku od jedné z těchto bank? Pokud ano, jaké máte zkušenosti? S přítelem řešíme hypotéku a líbí se nám podmínky obou bank, ale přeci jen jsou to banky menší, co když za 5 let oznámí bankrot nebo tak něco
Nevíme jestli radši jít do,,ověřené,, banky jako Česká atd.
Na internetu jsme se dočetli o zkušenost pouze s běžnými účty.
Děkuji za odpovědi ![]()
@Ani.nnka Ahojky, my máme hypotéku od Equa bank - jsem spokojená. Přešla jsem k ní od české spořitelny - individuální přístup a hlavně daleko levnější ![]()
Děkuji za odpověď
Vy jste si teda dělali refinancování? My budem právě žádat o úplně novou a koukala jsem, že mají super úrok 2,69%.Ale nepíšou za jakých podmínek atd.
Budem tam muset cinknout a poptat se. ![]()
My máme u mBank a taky zatím spokojenost. Už druhou, nejdřív refinancování, bezproblémové doplacení a nanovo. Ale ony se ty podmínky, procenta asi furt mění, takže co bylo za našeho vyřizování, teď může být jinak. S novým ředitelem před pár lety se mBank posunula trošičku jinam bych řekla.
Super, takže už někdo s nimi hypotéku má a v pohodě
moc všem děkuji, já jen, že na internetu jsem nenašla ani jednu zkušenost co se týče hypotéky
Díky
@Ani.nnka píše:
Super, takže už někdo s nimi hypotéku má a v pohoděmoc všem děkuji, já jen, že na internetu jsem nenašla ani jednu zkušenost co se týče hypotéky
Díky
na webu mBank je rozsáhlá diskuze na různá témata týkající se různých situací, zkus pohledat http://www.mbank.cz/forum/list.html
@hofka píše:
na webu mBank je rozsáhlá diskuze na různá témata týkající se různých situací, zkus pohledat http://www.mbank.cz/forum/list.html
Děkuju moc ![]()
@BaraBu píše:
Já osobně bych dala přednost Equa bance, mBank moc nedůvěřuji, nemá s ní příliš dobré zkušenosti, s přístupem ke klientovi, naopak u EB je to o něčem úplně jiném. zajímavé produkty, je proklientsky založená
Také nás více láká, díky ![]()
@Ani.nnka píše:
Děkuji za odpověďVy jste si teda dělali refinancování? My budem právě žádat o úplně novou a koukala jsem, že mají super úrok 2,69%.Ale nepíšou za jakých podmínek atd.
Budem tam muset cinknout a poptat se.
Otázkou je, za jakých podmínek je ten úrok dosažen.. v reklamách se objevuje zpravidla nejnižší úroková sazba, které lze ale dosáhnout jen při tzn. floatingu (hypotéka s variabilní úrokovou sazbou - mění se každý měsíc v závislosti na tzn. PRIBORu) tzn. že každý měsíc máte jinou výši splátky - může být nižší nebo naopak vyšší v závislosti právě na PRIBORu. Pokud máte ráda klid a nechcete sledovat jak se PRIBOR pohybuje je jistotou fixace (optimálně 3-5 let), délka fixace bohužel zvyšuje úrokovou sazbu. Pokud chcete zaplatit méně na úrocích a můžete si to dovolit, pak je dobré zapřemýšlet o délce čerpání úvěru a tzn. LTV..tyto dva parametry snižují částku, kterou zaplatíte na úrocích.
Osobně mám dobré zkušenosti s Unicredit bank, jednám v ČB s ředitelem jedné pobočky a je tam skvělý přístup ať už jde o refinancování nebo novou hypotéku, banka taky nepatří zrovna k nejmenším
.
Od MBank mám běžný účet již několik let a musím si pochvalovat absenci poplatků. Jediné co mi přišlo vyúčtované byly výběry z cizích bankomatů (bohužel jsem ještě v ČR nenarazil na bankomat MBank) a opravdu špatný přístup na pobočkách (pokud se tomu vůbec dá pobočky říkat)
@Bullseye tak já osobně bych v současnosti, kdy jsou sazby tak nízko o variabilní sazbu ani neusilovala, i když je níž než fix, tak kdoví co bude právě za měsíc, dva… teď se rozhodně vyplatí zafixovat si sazbu minimálně na 3-5 let
@Bullseye píše:
Otázkou je, za jakých podmínek je ten úrok dosažen.. v reklamách se objevuje zpravidla nejnižší úroková sazba, které lze ale dosáhnout jen při tzn. floatingu (hypotéka s variabilní úrokovou sazbou - mění se každý měsíc v závislosti na tzn. PRIBORu) tzn. že každý měsíc máte jinou výši splátky - může být nižší nebo naopak vyšší v závislosti právě na PRIBORu. Pokud máte ráda klid a nechcete sledovat jak se PRIBOR pohybuje je jistotou fixace (optimálně 3-5 let), délka fixace bohužel zvyšuje úrokovou sazbu. Pokud chcete zaplatit méně na úrocích a můžete si to dovolit, pak je dobré zapřemýšlet o délce čerpání úvěru a tzn. LTV..tyto dva parametry snižují částku, kterou zaplatíte na úrocích.
Osobně mám dobré zkušenosti s Unicredit bank, jednám v ČB s ředitelem jedné pobočky a je tam skvělý přístup ať už jde o refinancování nebo novou hypotéku, banka taky nepatří zrovna k nejmenším.
Od MBank mám běžný účet již několik let a musím si pochvalovat absenci poplatků. Jediné co mi přišlo vyúčtované byly výběry z cizích bankomatů (bohužel jsem ještě v ČR nenarazil na bankomat MBank) a opravdu špatný přístup na pobočkách (pokud se tomu vůbec dá pobočky říkat)
To máte pravdu, psala jsem právě, že mají napsaný úrok 2,69%,ale už nepíší za jakých podmínek
Budeme se tam muset informovat osobně, ale mají celkem pomálu poboček
Variabilní sazbu určitě chtít nebudeme, chtěli bychom fixaci na 3 roky. Unicredit je dobrá banka, nyní u ní mám běžný účet a měli jsme u nich úvěr, který jsme doplatili, ale Equa se mi zdá teď momentálně lepší i v poplatcích co se týče účtu
Ale furt tam je to ale
![]()
A bankomaty nemá ani Mbank ani Equa.. proto myslím má Equa nějaké výběry zdarma, ale teď nevím přesně, abych nekecela ![]()
Unicredit má též výběry na svých bankomatech zdarma (včetně zahraničí). Navíc co se hypotéky týče, tak mají teď do konce května akci při uzavření hypotéky u nich máte účet bez poplatků.
MBank má taky výběry zdarma, ale záleží na pohybu (platbách kartou) na účtě, trošku to hlídat a člověk si zvykne. My poplatek snad ještě nikdy neplatili, ale nevybíráme dvacetkrát za měsíc po dvoustovkách, stačí nám (máme účet společnej) 1-2 výběry měsíčně.-)