Hypotéka - peníze na rekonstrukci bytu

1953
1.5.13 12:44

hypotéka - peníze na rekonstrukci bytu

Ahoj, potřebuju poradit. Chystáme se vzít si hypotéku na koupi bytu a chceme provést rekonstrukci…takže bysme potřebovali peníze navíc…máte někdo podobnou zkušenost? Jde mi o to, jestli banka peníze navíc poskytne i bez dokládání dokladů o rekonstrukci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
1.5.13 12:47

Ahoj, to záleží na dané bance, jak k tomu přistoupí. My si brali 120% hypo a bezproblémů, máme jakoby peníze nad cenu nemovistosti a bez dokládání faktur. Takže nám prostě poslali o tu částku navíc přímo na účet a kdybysme za to koupili třeba auto, jim bylo jedno. Neměli jsme to tak, že bysme museli dokládat faktury, který by nám následně propláceli do výše zažádané v hypotéce. Máme u KB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
1.5.13 12:49

My brali část peněz na koupi nemovitosti a zbytek na rekonstrukci. Ty peníze na rekonstrukci čerpáš postupně a musíš bance dokazovat, že jsi je vložila do opravy nemovitosti. Ale stačí třeba účty z OBI na kachličky a tak. My si všechno dělali sami a jen jsme posílali účtenky od nákupů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
1.5.13 12:50

@Seizdra a vám ty peníze poslali na účet a nebo na účet prodávajícího nemovitosti? Slyšela jsem totiž, že ty peníze banky posílají rovnou na účet toho, kdo nemovitost prodává - jenže my potřebujeme právě ty peníze na rekonstrukci, takže by nám je musel majitel poslat až potom, co by mu přišla celá ta částka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.5.13 12:58

@mamca87 to je blbost, že by naše peníze posílali prodávajícímu. Poslali je samozřejmě normálně nám. Cena nemovitosti byla třeba 100 tisíc, to poslali prodávajícímu. A 20 tisíc, tedy tu část na opravu, poslali na účet příteli, který byl hlavním žadatelem. S tím, že máme jakoby jednu hypotéku na 2 části. Tedy platíme pořád stejně, ale ta částka se strhává jedna na tu hlavní, druhá na tu bezúčelovou. Vysvětlila jsem to srozumitelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.5.13 12:59
@RencaVlkova píše:
My brali část peněz na koupi nemovitosti a zbytek na rekonstrukci. Ty peníze na rekonstrukci čerpáš postupně a musíš bance dokazovat, že jsi je vložila do opravy nemovitosti. Ale stačí třeba účty z OBI na kachličky a tak. My si všechno dělali sami a jen jsme posílali účtenky od nákupů

Pozor, ne vždy. Záleží na tom, jak máš hypo nastavenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
1.5.13 13:06

@Seizdra jo jo :mrgreen: kdyby to bylo takhle, tak je to super… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.5.13 13:09

@mamca87 Jj, jde to. Ale opravdu to nedávají každýmu… Záleží jak dlouho u banky jsi, jak moc jsi bonitní atd. Jinak je i fajn, že tu jednu část (tu menší :D ) si můžeš splatit v době fixace úplně na nulu, pokud na to našetříš a pak platíš jenom tu větší… Ušetříš za vedení účtu atd… No, teď po novu už to sce asi není, ale my to tak ještě máme :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
1.5.13 13:20

Máme úvěr ze stavebního spoření u Lišky a brali jsme si taky asi 120% (odhadce do odhadu napsal kolik peněz si tak představuje na rekonstrukci - dost to nadhodnotil protože tam napsal ceny firmy a my dělali svépomocí).. Část peněz poslali prodávajcímu a zbytek na náš účet. Měli jsme rok na to doložit za co jsme peníze utratili (účtenky, faktury,..),,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101828
1.5.13 13:31

@mamca87 Tak já jsem teď zjišťovala podmínky u ČS a tam se rekonstrukce účty dokládat nemusí, řeší se to znalcem, prostě přijde a podívá se, že opravdu rekonstrukce proběhla. Jo a před čerpáním on musí schválit rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
1.5.13 17:10

My teď děláme něco podobného v rámci refinancování. bereme část na refinancování hypotéky a malou položku na nové vybavení dětského pokoje (je to klasifikováno jako zhodnocení bytu, protože to bude nábytek na míru). musíme to doložit projektem a kalkulací, hypotéku pošlou přímo bance, částku na „rekonstrukci“ na náš účet. budeme to mít u KB a aby se obě části úročily stejným nízkým procentem, tak se to bude dokládat rozpočtem a fakturami. jinak je možné si v rámci hypotéky dojednat tzv. bezúčelovou část, tu si pak můžeš čerpat na cokoliv, nedokládáš ani nic k žádosti, ale je tam o hodně vyšší procento než u hypotéky (ale nižší než u klasického úvěru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.8.15 03:21

Jak je to s dokládáním účtů např. z Polska.. má to být v Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
23.8.15 04:20

@Francoa doložíš faktury, ona si to banka přepočítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.8.15 04:50

Já vím, ale v tom soupisu musím vždy uvést číslo faktury, na co jsem to použila a částku plnění v Kč :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
23.8.15 18:59

Tak tam dej ještě jeden sloupec s polskou měnou a připiš přepočtový kurz dle nějakého dne v České národní bance. A nebo tam mají formulář, kde nemůžeš nic dopsat? Nejlepší by bylo poptat se přímo ve tvojí bance, jak to máš udělat. V každé mohou mít trošku jiné požadavky a tady to nevymyslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel