Reklamace kočárku vs. výrobní vada?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15532
17.3.12 18:03

reklamace X výrobní vada?

Ahoj :)
Měla bych dotaz ohledně kočárku a postupu při jeho reklamaci, třeba někdo budete vědět (googlila jsem, ale buď marně nebo blbě).
Někdy v létě jsme koupili X-Lander XA a to v jiném městě, než bydlíme (u rodičů). V prodejně nám bylo sděleno, že záruka poběží až od narození dítěte a že si poté máme dojít se záručním listem vše potvrdit. Děťátko se narodilo v listopadu, se záručákem jsme v prodejně ještě nebyli. Teď je potřeba reklamovat kolečka od kočárku - blbne aretace, obě přední kolečka hrozně jakoby vibrují, popoběhnout třeba na přechodě nelze, kola se hned vytočí do stran, dá se jet jen takovou šnečí chůzí :? (Měla jsem minulý týden možnost vyzkoušet jiný X-L, a ten to nedělá). Pak mi taky dost vadí, že dítě v tom kočárku strašlivě nadskakuje (příště jedině kočárek s odpruženim :zed: ) No prostě nejsem s kočárkem spokojená :(
A zajímalo by mě: bude to klasická reklamace anebo výrobní vada? Od kdy se bude počítat ta doba, od koupě nebo od potvrzení záruky? Kdyby to bylo od potvrzení záruky (stihla bych tím pádem tu šestiměsíční lhůtu), neměla bych nárok na odstoupení od smlouvy? Netušíte někdo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
17.3.12 18:19

s tou zárukou ti neporadím, ale mám dojem, že pokud někdo chce řešit odstoupení od smlouvy, tak by ten kočár musel být totálně našrot, nebo se mýlím? Já vždy myslela, že zákazník může požadovat vrácení peněz, pokud vada nejde opravit, nebo by byla dražší než to zboží ale ne, když jde vada opravit a její hodnota by nebyla v poměru k ceně kočáru. Vždyť to by jinak lidi kupovali jak diví a do půl roku vše vraceli, protože i pidi vada by jim umožnila věc vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
17.3.12 18:26

Tak rozhodně si myslím,že ti zárua běží odzakoupení zboží a né od potvrzení záručáku,to by potom mohli lidi zneužívat a chodit si to potvrdit klidně po roce a jako d té doby by jim měla běžet 2 roční záruka dle záručáku? Trošku na hlavu.Když jsem něco kupovala tak mi bylo řečeno,že si musím nechat záručák potvrdit do 14 dnů od nákupu a datum tam bylo to stejné,kdy jsem ho koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.3.12 18:31

Tak záručák by ti potvrdili v prodejně, abys mohla případně servisovat závady v záruční lhůtě v autorizovaném servisu a nemusela to brát přes prodejnu, když nejsi odtamtuď. Takže ti normálně běží záruka od chvíle koupě, co je na paragonu/faktuře.
Vibrující kolečka jsou ručitě opravitelná, pokud to začli dělat až časem. - pozor, po zimě můžou být zanesená ložiska a to může způsobovat závadu, to ti nevyreklamují a pokud ti to vyčistí, tak to taky zacvakáš (vlastní zkušenost s jiným kočárem).
Jinak pokud stejnou závadu budou opravovat potřetí, tak pak můžeš žádat vrácení peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.3.12 19:00

Sam vidíš, že jsi po narození dítěte potvrdit záručák nebyla, s půl roku ježděním kočárem ti těžko někdo bude věřit, že se ti dítě narodilo včera. Takže myslím, že se bude automaticky počítat od data prodeje. Také si myslím, že v momentě, kdy si kočárek převezmeš v prodejně, tak jakákoli následně nalezená vada je už věcí reklamace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
17.3.12 19:04

ynax, to já právě nevím, jak to je, proto se ptám :kytka: z odkazů sesbíraných po netu jsem moc moudrá nebyla :/
sexyfraga, o záruce jsem psala ve spojení s datem narození dítěte, ne s datem potvrzení záručáku (Jinak by to opravdu bylo jednoduchý) ;) Tak to zas bylo řečeno mně. To trošku na hlavu komentovat nebudu.
Gladys, díky, myslela jsem, že to bude od prodeje, ale i tak jsem se zeptala, co kdyby tu byla klička ;) Kočárek používáme až od půlky prosince, to levé kolečko to dělá od začátku, jen to poslední dobou dost zintenzivnělo :think: No jsem zvědavá, jak pořídim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.3.12 19:09

Ahoj, záruční lhůta běží od okamžiku prodeje, tedy od léta, k reklamaci nemusíš mít záruční list, stačí doklad o koupi. X-lander XA /jiný rok koupě než u vás/ nám to dělá taky, vibrace koleček, od začátku, co ho máme. Když chci klusat, kolečka zaaretuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.3.12 19:10

jinak si vygoogli zákon o ochraně spotřebitele, tam máš vše :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
17.3.12 19:16

Alpaka, to narození dítěte se mělo prokázat RL, jasně že jinak bych si mohla vymyslet přenášení třeba do března :mrgreen:
Měla jsem na mysli, zda by se jednalo o vadu skrytou, tj. která se projeví až při používání zboží, to se na prodejně nezjistí. A to se, myslím, do 6m dá reklamovat s požadavkem na odstoupení od smlouvy, ne? (Což bych při počátku záruky s datem narození dítěte 1.11. splnila, při datumu prodeje někdy v srpnu ne) Ale možná se pletu ;)
Každopádně směrodatné pro mě bude datum prodeje, takže klasická reklamace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
17.3.12 19:28

BellinkaX, díky, já se fakt snažila googlit, hledala jsem i na spotrebitele.cz, ale marně. Snažím se holt najít kličku, která tam neni ;) Nám ta kolečka jdou fakt hodně šejdrem, obzvlášť to levé, to je peklo… A když jsem vyzkoušela jet s jiným XL ze stejné řady, tak to bylo úplně něco jiného, kolečka vibrovala, ale tak nějak přijatelně :nevim: A právě dneska jsem potřebovala popoběhnout dva, tři kroky a skoro jsem zůstala stát na místě :/ Tak se to seběhlo - zjištění, že jiný XL jezdí v pohodě, teď to popoběhnutí na přechodě, aby nás nepřejel nějakej vůl, co nekouká na semafor :cert:
Uvidíme, v pondělí tam jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.3.12 19:35
jabarka píše:
Alpaka, to narození dítěte se mělo prokázat RL, jasně že jinak bych si mohla vymyslet přenášení třeba do března :mrgreen:
Měla jsem na mysli, zda by se jednalo o vadu skrytou, tj. která se projeví až při používání zboží, to se na prodejně nezjistí. A to se, myslím, do 6m dá reklamovat s požadavkem na odstoupení od smlouvy, ne? (Což bych při počátku záruky s datem narození dítěte 1.11. splnila, při datumu prodeje někdy v srpnu ne) Ale možná se pletu ;)
Každopádně směrodatné pro mě bude datum prodeje, takže klasická reklamace.

já si stejně myslím, že i kdyby to byla skrytá vada, tak pokud by byla odstranitelná, tak na odstoupení od smlouvy nárok nemáš i kdyby ses vešla do těch 6ti měsíců. To by byl šílený nepoměr mezi opravou koleček a vrácením více jak 10tis za kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mája1234
17.3.12 19:38

Ahoj, tak tě asi moc nepotěším, protože jsme měli s X-landerem to samé a 3× jsem kočárek reklamovala a vždy mi neuznali reklamaci(aby nemuseli po třech stejných závadách vrátit peníze), údajně závadu opravily a vždy mi odepsali, že se o kočárek nestarám, že jej nemažu a tak a tím to skončilo.

• Citovat
  • Upravit
PeLo
17.4.12 09:02

X lander jsme také reklamovali v záruce pro závadu, kterou popisuješ - vibrace předního kola a celkově křivá konstrukce, reklamační oddělení xlanderu bylo otřesné. Vadu opravili, ale do protokolu o vadě napsali, že jsme vadu způsobili nešetrným zacházením. Oni netušili, že kočárek není používaný 3 měsíce (kočárek jsme jsou koupili v předstihu před narozením miminka), reklamovali jsme ho po týdenním ježdění po chodníku. Když jsem chtěla vědět, jak si představují nešetrné zacházení, tak mi odepsali, že jsem s ním jezdila po polní cestě nebo ho špatně složila do auta. Na moji odpověď, že s novorozencem jsme opravdu nechodili na polňačku odpověděli, že jsme měli povinnost toto uvést do reklamačního protokolu. Naši známí reklamovali stejnou závadu a dopadli stejně - vadu opravili, ale neuznali. Je to od nich vychytralé, protože nemůžeš odstoupit od smlouvy nebo požadovat vrácení peněz. Nikdy bych si už nekoupila xlander ne proto, že by to byl špatný kočárek, ale pro neseriozní jednání dovozce. Všechny známé před tímto kočárkem varuji.

• Citovat
  • Upravit
15532
23.4.12 21:58

A jak to dopadlo...

Díky za reakce, konstrukci mám opravenou, také jsem se dočkala upozornění, že se o kočárek nestaráme (zřejmě oblíbená věta), nicméně to opravili a zatím je to ok. A do záručáku mi fakt napsali, že záruční doba běží od 1.11.2011, tj. od narození dítěte, ne od koupě - to mě překvapilo :nevim: No ale nehádala jsem se a na výrobní vadu jsem se to ani uhrát radši nepokoušela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
24.9.15 13:26

Zdravím chci se zeptat, nemáte někdo zkušenost s neuznanou druhou reklamaci? koupila jsem si kočárek chicco artic, jednom jsem ho reklamovala po třech měsících ježdění. reklamaci uznali.po druhé neuznali stím, že se o něho špatně starám. vady které jsem reklamovala:žmolky u nožiček dítěte, špatná aretace kolečka. S kočárkem se jezdí hrozně:(kolečka še špatně otáčejí, celá konstrukce je šíleně težká. Bylo mi řečeno soudní znalec, ale nevím..nemáte zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí