Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ditta77 píše:radúna píše:
Dittuš, tak chleba byl 100% dnešní. Ta paní vedoucí toho pidi vesnického krámku by si totiž (ač je jinak potvora, co ráda prodá prošlé zboží ani nemrkne) u pečiva v pondělí „nelajzla“ narvat do regálku staré pečivo. Nemá přes víkend totiž otevřeno a lidi by v pondělí poznali, že jim tam rve páteční chleba. To prostě poznáš po hmatu.
Takže to spíš tipuju na ty pekaře…
Jinak ona teda moc ráda přelepuje expiraci cenovkou - to je její specialitka. Ale já su mrcha, co si tu cenovku s chutí odlepí, páč jsem jí už byla párkrát takhle vrátit zboží… prošlé. Už prostě z principu, protože mi místo omluvy jaksi vysvětlila, že......cituji:… „cikáni po sociálkách koupí všechno, i to prošlé“… zboží.....Radů asi jsem to špatně napsala-nemyslela jsem to tak, že ten tvůj chleba nebyl dnešní, ale tak, že se mi chleba taky drolil mockrát a myslela jsem si, jak píše Ivuš-že je to tím, že je čerstvý, ale on se drolil i po 2-3 dnech, takže tím to nebylo............
jinak právě před chvílí mi manžel donesl čerstvej chleba z Billy-nevím, co je to ze pekárnu, ale je úžasnej a nic se nedrolíhmmm mlaskám ho s máslem a s medem
Ale ta vedoucí z toho vašeho krámku je teda hustá
Takže jste dneska jako bez večeře jo???a ještě přijít s takovým vysvětlením
Páni Svatý
Dituš, však v pohodě
. Ne, něco mě osvítilo, když jsem vzala 5 rohlíků a od včera jsem měla upečenou bábovku, takže o hladu určitě ne
.
![]()
Jinak já si teda někdy peču chlebík sama, ručně si ho uválím bez pekárny a upeču v troubě. Moc ráda experimentuju a dělám si podle chutí - cibulový, podmáslový,..... Zítra ráno si přivstanu a než se holky vzbudí, bude hotový.....
![]()
radúna píše:Ditta77 píše:Dituš, však v pohoděradúna píše:
Dittuš, tak chleba byl 100% dnešní. Ta paní vedoucí toho pidi vesnického krámku by si totiž (ač je jinak potvora, co ráda prodá prošlé zboží ani nemrkne) u pečiva v pondělí „nelajzla“ narvat do regálku staré pečivo. Nemá přes víkend totiž otevřeno a lidi by v pondělí poznali, že jim tam rve páteční chleba. To prostě poznáš po hmatu.
Takže to spíš tipuju na ty pekaře…
Jinak ona teda moc ráda přelepuje expiraci cenovkou - to je její specialitka. Ale já su mrcha, co si tu cenovku s chutí odlepí, páč jsem jí už byla párkrát takhle vrátit zboží… prošlé. Už prostě z principu, protože mi místo omluvy jaksi vysvětlila, že......cituji:… „cikáni po sociálkách koupí všechno, i to prošlé“… zboží.....Radů asi jsem to špatně napsala-nemyslela jsem to tak, že ten tvůj chleba nebyl dnešní, ale tak, že se mi chleba taky drolil mockrát a myslela jsem si, jak píše Ivuš-že je to tím, že je čerstvý, ale on se drolil i po 2-3 dnech, takže tím to nebylo............
jinak právě před chvílí mi manžel donesl čerstvej chleba z Billy-nevím, co je to ze pekárnu, ale je úžasnej a nic se nedrolíhmmm mlaskám ho s máslem a s medem
Ale ta vedoucí z toho vašeho krámku je teda hustá
Takže jste dneska jako bez večeře jo???a ještě přijít s takovým vysvětlením
Páni Svatý
![]()
![]()
. Ne, něco mě osvítilo, když jsem vzala 5 rohlíků a od včera jsem měla upečenou bábovku, takže o hladu určitě ne
![]()
.
Jinak já si teda někdy peču chlebík sama, ručně si ho uválím bez pekárny a upeču v troubě. Moc ráda experimentuju a dělám si podle chutí - cibulový, podmáslový,..... Zítra ráno si přivstanu a než se holky vzbudí, bude hotový.....![]()
![]()
![]()
Dej sem recepty prosím na tvé chleby, mám jeden co peču jsem ho našla v receptech na fb http://www.facebook.com/recepty.eu?… ale ráda zkusím i jiný recept ![]()
No Radu…vida šikovná dcérenka
není co řešit ![]()
S tím domácím chlebem to je výhra-snad většina hospodyň má pekárnu, tak už začínám být pomalu nahlodaná taky.......a ty ho ještě děláš růčo-super, to dělala moje mamča, když jsme byli malí.....
A četla jsem, že se právě dá pěkně experimentovat s příchutěma-takže máš reht
![]()
Asi už vím, co budu chtít k narozeninám
![]()
u nás dneska nebyl chleba nikde, kam dodává jedna pekárna - paní v „mé“ pekárně mi vysvětila, že celou dodávku vraceli
Asi se to někdy stane- hádám, že paní vedoucí u vás by to mohla reklamovat u pekárny, pokud to je nepoužitelné… řekla bych, že nebudeš první.
har.
Knihomyš píše:IvkaH píše:konec českého chleba http://cukrar.gastronews.cz/show.asp?…
Radúno, když koupím u nás v pekárně chleba a chci ho hned ten den nakrájet, tak se tak drolí už při krájení a když se podaří ukrác celý krajíc, tak nejde ani máslo natřít, že se rozpadánenapadlo mě ho jít reklamovat, mohla bych je okašlat se z někým hádat kvůli chlebu
ale nastrouhám ty kousky co odpadly nechám usušit a pak tím zahušťuji guláš. Ale taky mě to vytáčí, jestli to tak šidí, že se to pak rozpadá
raději už se té pekárně vyhýbám obloukem a chodím tam jen v největší krizi
![]()
. Kauflandský se nedrolí, ale zas je kyselý
Zajímavej článek, přijde mi, že někteří obchodníci s pečivem tam toho prozradili asi víc, než by normálně udělali, jestliže se jim autorka představila jako reportérka a ne jako budoucí pekařka, jak jsem z toho pochytila… ![]()
Proč ne chleba. Já jednou vyreklamovala depilační krém (nedepiloval)
.
1kg hl. mouky, 60g droždí, 6 dcl vlažné vody (nebo podmáslí, kefír, kyška, mléka), 2 lžíce octa, 2 vrchovaté lžičky kmínu (fenykl), bílek na potření - já potírám chleba jen vodou během pečení.
Z droždí, trochy vody a mouky uděláme kvásek v hrníčku, který necháme v teple vzejít. Na vál nasypu mouku a všecho ostatní, přidám kvásek a ručně vypracuju těsto, které převálím a nechám v ošatce (nebo míse) kynout cca hodinu. Pak vyválím znovu a udělám buď jeden nebo dva bochánky. Ty položím na plech nebo do vymazaného (sádlem, herou) skleněného pekáčku, nechám ještě chvíli kynout, potřu vodou, posypu kmínem a dám upéct do horkovzdušné trouby (180°C) cca na půl hodiny. Během pečení asi 2× ještě potřu vodou. Teplotu si reguluju podle potřeby, trochu uberu stupně. Peču asi 40 minut.
Podle nálady třeba osmažím cibulku a tu studenou přidám do těsta, nebo osmažený špek.
Přidávám občas i nakrájené na nudličky uzené uvařené maso.
Jednou jsem zkusila i nahrubo nastrouhanou uvařenou mrkev a jednou i najemno nastrouhané syr. zelí - přidat do těsta. Dá se to jíst, ale jedla jsem to jenom já sama
.
Tyhle pokusy moc u nás nejedou.
Sem tam upeču i bramborový chleba, ale stejně doma nejvíc boduje ten klasický bez přísad.
Ivuš díky za odkaz na ten fb receptík, taky zkusím, ale jestli bude se semínkama, tak ho jím stopro sama
. Doma mi říkají, že nejsou slípky, aby jedli zrní…
![]()
Já bych ho reklamovat nešla (manžel možná jo), ale jak píšeš, že se po něm prošli, tak tím to nebude. Nevím, jestli to tu už padlo, ale zrovna jsem četla test chlebů a pokud se drolí, tak je to proto, že je do něj přimleto příliš mnoho starého chleba. Ale radši ani neřeším, jestli se neprocházeli právě po tom starém ![]()