Rekonstrukce bytu, jak postupovat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
13.3.25 14:10

Rekonstrukce bytu, jak postupovat

Zdravím, začal jsem pomalu rekonstruovat byt po rodičích, před rokem jsme dodělali koupelnu, teď mě čeká kuchyně. Chtěl bych poradit s dalším postupem, chtěl bych pokračovat místnost po místnosti, už mě čekají jen ložnice a obývací pokoj, zajímaly by mě vaše zkušenosti, jak v dané místnosti postupovat. Začít podlahou, nebo první zdmi, bude problém když budu chtít udělat podlahu v jedné místnosti a časem navázat v té další? Zrovna říkám že dělat všechno zaráz je pro mě finančně i organizačně náročné. Ale mám strach že si to špatně rozvrhnu a budu se muset k některým věcem vracet nedej bože, že by se něco co bude hotové narušit a dělat znova. Plánuji výměnu rozvodů, nové podlahy, dveře a omítky. ( V koupelně i kuchyni už jsou tyto věci hotové, mluvím o dalších místnostech)

Příspěvek upraven 13.03.25 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2667
13.3.25 14:15

Lepší udělat podlahu na konec, aby sis ji těmi stavebními pracemi nepoškodil.

Já bych v obou pokojích udelala rozvody a omítky a pak podle peněz koupila do obou pokojů podlahu a dveře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
13.3.25 14:21

@Pypyshek Podlahu po,,těžkých" pracech, kdy se bourá, drážkuje atd. Pokud bys dělal podlahu postupně, tak určitě doporučuji nakoupit dlažbu či jiný materiál rovnou na celý byt, protože některé se klidně vyrábí jen dvě sezony a pak je problém stejnou sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3171
13.3.25 15:09

Okrem toho ze sa mozu prestat vyrabat niektore veci tak zaiden vyrobca ti negarantuje farebnu stalost pri 2 roznych sarziach, takze vsetko co potrebujes by si mal objednt v jednej sarzi :-)

Prepac ale tvoju logiku nechapem, najskor urobys kupelnu a kuchynu a potom budes robit rozvody? Takze to co si urobil zase vybuchas vsetko prec aby si mohol urobit rozvody? Ano bude to drahe a budes dlho zit v stavbe.

Kedze sa jedna o byt tak to nieje rekonstrukcia na roky… Na tyzden sa prestahujem niekam na ubytovnu/hotel, rano vyzdvihnem 2-3 ‚pomocnikov‘ v krcme, naradie v pozicovni a elektricke rozvody mas pretiahnute ‚za den‘, lenze ked tam uz mas dlazbu, teraz to odlepovat, aj tak ju nakoniec znicis, alebo aspon ozobas… tak to bude trvat tyzden urobit iba elektriku v kupelni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.3.25 15:15

@IcePlanet7 rozvody v koupelně už jsou hotové, v koupelně už se nic dělat nebude ta je na hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3171
13.3.25 15:21
@Pypyshek píše: Více

Potom by bolo asi vhodne objasnit skutocny stav pretoze v prvom prispevku sa pise:
„před rokem jsme dodělali koupelnu“… „teď mě čeká kuchyně“… „Plánuji výměnu rozvodů“

Ja som to pochopil tak ze rozvody su primarne elektrina + voda, pripadne mozno plyn a odpady. Nedokazem si uplne predsatvit ako mas v kupelni nove rozvody a tie napojene na stare rozvody zvysku bytu, to mas pred kupelnou vytiahnute na stenu prechodky z hliniku na med a z ocele na plast? Kde mas nove istice co ti pribudli (dnes sa uz nezapaje vsetko na 2 istice ako kedysi)? Asi som to nepochopil a pisem od veci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.3.25 15:52

@IcePlanet7 už jsem to upravil, jističe jsou v chodbě, která spojuje všechny místnosti bytu a z ní se bude pokračovat do dalších místností. Co se týče vody tak už bylo všechno vyměněno pár let zpátky ve zbytku domu a teď pokračujeme bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí