Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bydlím na jihu Prahy a je to tu fajn. Hodně dětských hřišť, les hned u baráku, dobrá občanská vybavenost. V centru je člověk MHD do 30 minut. Nemohu si stěžovat. Je to ale sídliště. ![]()
Tak jestli zapad Prahy, tak bud nejake novostavby v Jinonicich (Waltrovka, ale to bude drazsi) nebo jsou mensi sidliste na Starych Stodulkach. Moderne je Britska ctvrt, ale uprimne pro vyziti deti mi neprijde nic moc, sice na oko hezke, ale vetsi hriste tam nejsou. Luka a Luziny jsou velka sidliste. Hurka neni spatna, pokud ti nevadi, ze je to takove male Rusko. Mne osobne by nevadily ani Repy. Nelibilo se mi na Velke Ohrade.
Hledejte primárně v dobré dopravní dostupnosti do manželovy práce. Jinak může také strávit několik hodin denně na cestě do a z práce. Hezká je třeba oblast kolem Klamovky, Košířů nebo Motola.
Taky jih Prahy a za mě s dětmi super. Spousta hřišť, kroužků pro děti, MHD se dostaneš všude. Jen mi tu chybí vodní hřiště, chtěla bych v létě bydlet u Gutovky ![]()
@Anonymní píše: Více
V Praze to máte dočasně nebo na dýl, jestli se spíše neohlédnout po vlastním, než každý rok vyhodit tolik peněz za nájem a nemít nic…my platíme hypo na vlastní dům o 200m 16tis, s energiemi 21tis…
Za mě ideální Nové Butovice- Stodůlky, poblíž metra. Bydlím na Lužinách, hned u domu centrální park, na který navazuje Prokopske údolí. Kousek od domu metro, za 15min v centru Prahy. Školy, školky, lékaři, obchody, kroužky pro děti, vše v pěší vzdálenosti.
Tak záleží na možnostech manželovy práce, pokud bude čtyři dny v týdnu na home office tak je to asi jedno, pokud bude denně dojíždět do kanclu někam na centrálu korporátu, které jsou většinou na periferiích, tak bude akorát zpruzelý z kolon. Taky bych to směřovala směrem, kam budete jezdit za prarodičemi nebo na víkend, ono v pátek odpoledne než přejedeš Prahu může být taky hodina a půl
Ono to centrum je povětšinou z hlediska zeleně a procházek (pokud tedy preferujete přírodu) celkem žádná sláva, být omezený na jeden park se člověku moc nechce. I když třeba Petřín nebo Stromovka už jsou větší plochy. Blíž ke kraji už jsou lokality, kde máš „pořádnej kus přírody“, Prokopské údolí, Šárka… kupodivu i ta sídliště bývají často v lokalitě „za pár minut v lese“. Opravdu řešte to dojíždění, protože na jednu stranu je v Praze dojíždění kuxus a za dvacet minut podjedeš metrem půl města bez zácp a přestupů. Na druhou stranu to umí být i dost peklo, když potřebuješ odněkud někam, kde musíš třikrát přesedat a cesta zahrnuje busy a tramvaje, které mají permanentně nějakou výluku, to dojíždíš přes hodinu jedna cesta, ani nemrkneš. Ideál být na metru stejné linky jako je ta práce nebo aspoň na metru.
Což je v Praze v dnešní době, kdy se pitomé panelákové 3+1 pohybuje kolem 7-8 mega dost utopie, že.
Barrandov, sídliště tak akorát velké, hodně zeleně a pěšky do přírody (Prokopák), centrum v rozumné vzdálenosti tramvajemi nebo metrem ze Smícháče.
Tak to vám gratuluji, v dnešní době, za tyto peníze co platíte, navíc v Praze si neseženete ani garsonku. Dnes je ten realitní trh úplně někde jinde.
Sídlišti bych se nebránila, zvlášť starší sídliště mívají krásné vnitrobloky, kde se dá pěkně hrát, nejezdí tam auta, jsou tam hřiště, dobrá občanská vybavenost, obchody, metro…
Spíš než na lokalitu bych se koukala na nejbližší okolí u konkrétní nabídky - všude jinde se dostaneš za chvilku MHD. Volila bych klidnou ulici, blízkost MHD a bezprostředně blízko alespoň nějkaý menší park, ale to je v širším centru skoro všude.
Pokud bych si měla nějakou lokalitu vybrat na západě Prahy, byly by to vokovice. Ale tam pravděpodobně bydlení neseženeš nebo bude dost drahé.
A to máte barák v Praze v posledních třeba 4 letech? Asi těžko ![]()
Krásný večer
Mám dotaz na lidi, co bydlí v Praze, nebo se tam vyznají. S manželem máme dvě děti (7 let a rok), bydlíme v okresním městě, no manželovi se začíná postupně rýsovat možnost práce v Praze, ještě není nic jasného, ale začínáme řešit možnost stěhování. Jelikož Prahu nijak podrobněji neznám, tak vůbec nevím, kde hledat bydlení. Jde mi o centrum Prahy a západ Prahy. Nechceme skončit na obrovském sídlišti, taky by jsme s ohledem na děti měli rádi v blízkosti nějaký park nebo prostě místo na procházky. Co se týče peněz, je nám jasné že nájmy v Praze jsou drahé, ale v tom by u nás nějak zásadní problém nebyl, teď platíme za nájem 35 tisíc a vycházíme bez problémů. Vůbec netuším, ve kterých lokalitách se případně poohlížet, tak budu ráda za typy a rady. Moc děkuji