Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Pozor, z Malvazinek musíš na metro busem (nebo pěšky) a v ranní špičce budeš MUSET pěšky, protože silnice doslova STOJÍ. To samé třeba v pátek odpo v opačném směru. Nebýt toho, čtvrť je to krásná…
Nemyslím si, že jsou Stodůlky hezké jen okolo Central parku
Kde bych tu nechtěla bydlet, je Velká Ohrada a okolo metra Luka, jinak ale od Butovic po Britskou čtvrť je těch možností spoustu. My jsme ve Starých Stodůlkách a mám to tu nejradši.
Bydlíme na smíchově se dvěma školkovými dětmi. To nedoporučuji. Budeme se po xx letech vracet na sídliště (oba s manželem ze sídliště pocházíme). Nikdy jsem se tam vracet nechtěla, bydlení blízko centra mi za bezdětna velmi vyhovovalo, s dětmi vůbec. Sídliště je sice na jednu hrozné, na druhou stranu děti budou mít školu před barákem, budou si samy moct vyjet na kole, aniž by se člověk bál, že je hned u domu srazí tramvaj atd. Stodůlky a okolí však nedoporučuji, bydlí tam kamarád a říkal, že sídliště je plné Ukrajinců (což by nevadilo), ale ve školce je prý více ukrajinských dětí než těch českých a jeho syn si tam skoro nemá s kým povídat, protože se spolu baví ukrajinsky.
A na jakém sídlišti to tak není? Respektive. Kde v Praze to tak není? ![]()
Ve Stodůlkách je taky plno Rusů. Na jednom sídlišti jsem na zvoncích viděla více ruských jmen než českých, ještě dávno před válkou.
Příspěvek upraven 17.03.25 v 10:45
Jak se nám tu z centra a okolí směr západ najednou vyvrbily totální panelákové periferie, sranda
Asi to s tou vyšší střední třídou opravdu bude kapánek jinak ![]()
@Yasmen píše: Více
Na Jižním Městě to tak není. Ukrajinci tady jsou také, ale do těch Stodůlek se soustředili ještě před válkou.
U nás jsou od začátku války ve školce i škole tak 2-3 ukrajinské děti ve třídě a když je děti začlenily do kolektivu, do roka umělý normálně česky. A pro zakladatelku jsme blbej směr.
@unuděná píše: Více
Proč se jí směješ? Spíše se ukazuje, že ani lidé s nadprůměrným platem si nemohou dovolit v Praze bydlení.
@Josefuna píše: Více
Nesměju se tomu, spíš poukazuji na to, co holky hned na prvních stránkách a kvůli čemu se čílila. Nemají nic spočtené, promyšlené, vůbec nevědí, do čeho jdou. Zprvu říkala, že o penězích to není, že chtějí někam do centra nebo pěkné lokality na západě Prahy, až pak začala zjišťovat, že na to nemají. Ale hlavně, že tu všechny, co si na to dovolili poukázat, pěkně sprdla, ať se jí do toho nemontují ![]()
A těch věcí, které ještě zjistí, že na ně nemají, bude možná mnohem víc.
@unuděná píše: Více
Nevím, co dalšího by mohlo být cenově o tolik vyšší. Jídlo, oblečení a energie stejné jako jinde. A do restaurací nebo za kulturou nemusí chodit vůbec, plno lidí nejde ani 1× za rok a nechybí jim to.
@Josefuna píše: Více
Tak třeba jenom kroužky. Co jsem tak porovnávala s kamarády z Moravy, tak keramika za 2k na pololetí je úplně uzemnila, mě to přišlo normální. Ale samozřejmě, to jsou zbytné položky, stejně jako ta kultura nebo gastro. Nemusej nic ![]()