Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@unuděná píše: Více
A kde vidíš v centru Prahy tu pěknou lokalitu vhodnou pro děti. Ta tam prostě není anebo úplně sporadicky. Pěkné lokality většinou nejsou ani v širším centru Prahy, tedy třeba na Žižkově, Vršovicích, Vinohradech nebo centru Smíchova. Ale tam se již místy lepší lokalita vhodná pro děti najde. Takže nakonec jsou pro rodiny s dětmi nejlepší ta sídliště, ale aby tam byla stanice metra, pokud možno hned u domu nebo ne daleko od něho. A zase je sídliště a sídliště. Stodůlky samý Rus, Ukrajinec, Černý most zase hodně nepřizpůsobivých. Modřany, Malešice, Bohnice a další zase není metro, takže spojení s centrem k ničemu.
@Da12 píše: Více
Tak já jsem to psala hned na začátku diskuze, že pokud nejde o peníze, volila bych třeba Břevnov, okolí Šárky, Malvazinky apod. Jenže na takové bydlení hnedtak někdo nedosáhne
Ale souhlasím, že na sídlištích se žije obvykle fajn až na pár konkrétních lokalit, však i já žiju defacto na sídlišti, i když novostavbovém ![]()
A za mě je ze sídlišť podle přání zakladatelky bezva i Barrandov (nemyslím až vzadu v těch ruských novostavbách). Je tam vše na malé ploše a hned vedle zeleň jako bys byla mimo Prahu ![]()
Mně se třeba líbilo Praha 2 Nusle - blízko je Vyšehrad, lesoparky, jezdí tam metro i tramvaje. Ale záleží, kde bude mít manžel práci, to je taky důležitý. Možná i oblast Kobylis, tam se nám taky dobře bydlelo a tichá lokalita. Co bych nechtěla, Jižní Město.
Uff, čím víc to tu čtu, tím víc jsem ráda, že bydlíme na vesnici ve svým RD a když potřebujeme/chceme, tak dojedeme kamkoliv kdekoliv autem a do Prahy jedině dvakrát do měsíce pracovně.
Možná bych si to Z. fakt rozmyslela pořádně všechno ![]()
@Da12 Mně se ten hořejšek třeba líbí - jako sídliště. Nahoře Troja, konec Bohnic. Autobusem za chvíli na Kobylisy. Ale záleží co zakladatelka chce a co člověk preferuje.
Mně se zase nikdy nelíbily Stodulky, Luka a tenhle konec. Černýmu Mostu 1. se říkalo vždy cikánov. Hloubětín se mi nelíbí. To bych třeba raději bydlela v Horních Počernicích, Kyje - na metro i pěšky kousek. Ale záleží.
Třeba Malešice mi taky přijdou fajn. To samé Zahradní město, Košík a pak Vokovice a tam taky nemáš metro u nosu, pokud nebydlíš na Bořislavce ![]()
Ono se to těžko radí. Praha je obrovská a každý má jiné co se líbí ![]()
@Snopy123 píše: Více
A stanice metra Veleslavín je kde? Hned přes ulici naproti Vokovicím. Je tam metro u nosu. Ale raději bydlet dále od Evropské, která je šíleně hlučná.
@šklíbakočka píše: Více
Přesně tak, ve Vokovicích bydlím, na metro Veleslavín to mám 5 min a je tu super klid, do Šárky kousek, jen poslední roky ráno kolony, když pojedete autem a celkem problém občas s parkováním. Jen teda najít nějaký větší byt tady byl celkem problém, nabídek moc není, jinak ale rozhodně doporučuji. ![]()
@Anonymní píše: Více
blizko Sarky bych bydlela rada a hned. Tam je nadherne.
Za mne je take pekna oblast pod vysehradem kolem naplavky, podoli a podolske vodarny. Ovsem, jak to tam je s moznostmi krouzku pro deti netusim.
@šklíbakočka My by to měli kousek na Bořislavku. Ale tedy my si nestěžovali ani když tam žádné metro nebylo. Tramvaji na Dejvickou to bylo úplně v pohodě.
Ale nebylo to právě hned u Evropské. Bylo tam krásně. Nebo je. Já tam stále jezdím tramvají ![]()
Pokud jde o střed a západ, tak bych hledala okolo Arbesáku( kousek do Kinských, na Kampu a na Petřín).
Kdybych hledala v centru, tak vych třeba tento klidně vzala https://www.sreality.cz/…i/1939739212
@Fiveone píše: Více
Přímo na Arbesově náměstí? To by mě teda vůbec nenadchlo, takový hluk celý den.
@klkakla píše: Více
A ve večerních hodinách fetky z Anděla.. Ta lokalita by mě s dětmi taky nelákala, když už, tak blíž k Malostranské, ale tam už se budeme s těmi cenami pohybovat mimo cenové možnosti 95 % lidí ![]()