Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To je šílené… víš kolik byste protopili strašně moc. Jak může být dům bez topení?
Možné to je.
Doma to tak máme, topime podlahovkou a zbytek krb. Radiátory už nechci
To snad ani nemůže být schváleno revizákem ne?
Do toho bych nešla, budete za topení v sezoně platit víc, než za hypotéku/nájem..
@Anonymní píše: Více
Podlahovku tam asi nemají, když píše, že celý byt je vytápěný přímotopy. To by byla samozřejmě jiná.
tak ale máte podlahové topení a neee dům bez topení kde se topí jen přímotopy… to je snad rozdíl, neee??
Já mám doma přímotopy.. občas pustím na chvíli.. počítala jsem to a sežere to cca 6-8kč za hodinu.
Joo jeden přimotop… takže třeba 4ks a jel by třeba 10hodin denně aby bylo fakt teplo… tak za měsíc to máš cca 8tis na elektřině…
Příspěvek upraven 07.03.25 v 08:57
Na koupi nebo pronájem?
Pronájem ani náhodou, to protopite mraky peněz. Koupě možná s tím, že bych to předělala takže počítejte ne malý náklady navíc. Ještě bych se obávala, že tam bude někde plíseň.
Máme druhý dům bez radiátorů. My jsme je v interiéru nechtěli. Topení je v podlaze. Tzn. podlahové topení.
@KKK85 píše: Více
Jelikož většina přímotopu má příkon 2kw tak to při nynějších cenách VT je okolo 16kc za hodinu. A i při NT je to finanční sebevražda.
Tady podlahové evidentně není… pořád v tom šťourám… nic nevidím ![]()
@unuděná píše: Více
Proč by to měl být problém? ptám se opravdu ze zájmu. Ptž mám zatím jako letní chalupu, bylo tam rozvedeno plynové topení hnusnými radiátory. Plyn jsem zrušila, ten mi do baráku nesmí, radiátory vyhodila a už žádné nechci. Na duchod tam budu bydlet,,, a tak řeším topení bez radiátorů. tak mě zajímá, proč by to nemělo být schváleno. Kombinace podlahovky a krbu mi připadá super, jak tu někdo zmínil, takže díky. Ale toto není případ zakladatelky. Mě jen zajímá, proč by revizák neschválil ty přímotopy? Teďka tak s nima/s ním na chalupě funguju,,,ale jak píšu, je to jen letní a přechodová chalupa.
Tak radiátory být nemusí, otázka je, zda je topení řešeno opravdu jen přímotopy nebo zda je tam podlahovka anebo krb s průduchy. Ale to by tam asi ty přímotopy být nemuseli..
Do toho bych nešla, se nedoplatíte za elektřinu. Nebo si leda zjistit, zda by šlo dodělat jiné topení (ale tím pádem počítejte s výdaji navíc). Pokud je to tedy ke koupi. Pokud pronájem, tak tam nic nepředěláš a pak bys opravdu platila ranec za vytápění přímotopy
Ne, tam je topení na elektřinu jde to vidět na obrázcích pod oknem.
Ahoj, mám na Vás otázečku. Naskytla se nám možnost báječného domu, v centru téměř, jsme z něj unešeni. Zjistili jsme ale, že je vytápěn elektrickými přímotopy. V celém domě nejsou radiátory! je to vůbec možné?

Nikdy jsem se s tím nesetkala. Odpol máme jít na prohlídku, tak právě přemýšlíme..