Dům bez radiátorů!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2679
7.3.25 09:42
@Anonymní píše: Více

Tak jestli chceš dělat komplet rekonstrukci, tak je to jedno čím se topí teď, ne? Uděláš is co chceš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.3.25 09:44

Lepší a ekonomičtější než přímotopy jsou infrapanely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79841
7.3.25 09:48

Pokud to není mokré zespodu, tak proč ne? Zateplit, nová kvalitní okna plus TC a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
7.3.25 09:50
@Cenarius píše: Více

Může byt a nemusi, my mame hladinu spodni body cca pul metru pod povrchem a barak suchy. Ale ano, je bez sklepa, duvod je vic nez jasny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
7.3.25 09:52

Zakladatelko, na tu schůzku jděte, ale nenechte se do ničeho tlačit. Chápu, že už už máte vidinu bydlet jinde a těšíte se, ale to by mohly být pomyslné růžové brýle.
Pracovala jsem ve stavební firmě a už jsem viděla ledacos, plus mám vlastní osobní zkušenosti a stavebního rozpočtáře doma.

Pokud ti mohu poradit - domluvte s makléřem ještě další schůzku a na tu si vezměte znalce v oboru stavebnictví, nebo někoho, kdo dělá roky stavební dozor, nebo alespoň stavebního rozpočtáře. I kdybyste mu měli dát za jeho čas a výstupní dokument s informacemi třeba 10-15 tis., udělejte to. Tohle je jediný způsob, jak MÍT JISTOTU, zda je koupě dobrý nápad nebo ne a to na dlouhé roky. A v těch šesti milionech to finančně nepoznáte.

Za mě osobně podle toho, co vidím na fotkách: klamou tělem ta nová okna. Ostění je ale zvenku tenké, nevidím tam vnější zateplení. Na fasádě jsou ozdobné prvky, takže vnější zapletení tam podle mě opravdu není - s „prolisy“ by se nikdy do polystyrenu nedělal. Může být ale použitý Porotherm s vnitřní izolací, což ale nemáš šanci sama poznat. Znalec/technický dozor/rozpočtář s sebou může vzít termovizi a hned se uvidí, zda je to ok nebo je to průšvih, ať už z venku nebo zevnitř. A teď v zimě je to ideální čas.

Že má dům PENB G znamená akorát to, že ten štítek nenechával nikdo zpracovat a proto se takovým stavbám dává automaticky výchozí nejnižší hodnota.

Dále je potřeba zkontrolovat hydroizolaci od země (podsklepeno?) a zateplení střechy.
Pokud bude stavebně vše v pořádku (žádné tepelné mosty), pak nemusí být přímotopy na překážku. Při rekonstrukci ale zvažte lepší variantu - buď podlahovku, nebo umístit infra topná tělesa na strop - nebudou překážet a hřejí jako sluníčko (mám doma a stačí bohatě).

Znalec ať s sebou vezme i laserový metr a obkliká s tím zhruba všechny místnosti, ať víte, zda výměry v inzerátu nekecají - mám osobní zkušenost - prodávali byt 82m, ve skutečnosti 72 m2, takže o jednu místnost menší. A zároveň tím zjistíte, zda jsou stěny nějak výrazně křivé, což bez přiraženého nábytku u zdi neuvidíte.

Pokud je to starý dům, zkontrolujte, zda jsou elektro rozvody v mědi.

Pokud má studnu, chtějte buď vidět rozbor vody, nebo dejte 3 tis. za akreditovaný odběr a laboratoř. Pokud totiž voda obsahuje org/anorg. znečištění nad limity, nebo obsahuje pevné částice (písek, šupinky rzi), zapláčete a budete muset vrazit 70 tisíc do úpravny vody, případně vyměnit všechny roháčky nebo baterie, které se nekvalitní vodou ničí. Nehledě na pračku, myčku a další spotřebiče, a na údržbě domácnosti necháš ruce.

Tohle všechno je JEN ZÁKLAD, který byste měli ve vašem finančním zájmu udělat.

Samotné nadšení z domečku k dobré koupi nestačí.

Příspěvek upraven 07.03.25 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
7.3.25 09:53

Asi tak, když bychom vzali, ze ze zalohy jde 3000,– na topení a topi se cca 4 měsíce v roce, tak vlastně reálně protopi 9000,– za mesic a to uz se vlastne moc nelisi od te castky, ktera se tu uvadi jako šílená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79841
7.3.25 09:54

@Cenarius my máme celý dum na elektřinu a krbová kamna. Zálohy platíme trojku, vraceli nám dvanáct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
7.3.25 10:07

Zakladatelko kolik počítáš že ti zlevní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
7.3.25 10:15
@inkakřivák píše: Více

Vidíš. Ono stačí prdnout na střechu FVE a náklady na energie jsou násobně menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
7.3.25 10:22

No, jak se to vezme, zrovna v zime, kdy je potreba nejvic topit, tak ta FVE extra moc nedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.3.25 10:23

Přesně tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
7.3.25 10:27
@j.a.n.i1 píše: Více

To nedává no, ale zatím fungují tarify „virtuálních baterií“. Takže dost lidí to řeší tímto způsobem. Ale ČEZ už to svoje krapet zpřísnil. Takže plno lidem už se to nemusí úplně vyplatit.

Ale jedná se hlavně o prosinec a leden. Listopad je taky bída, ale únor už celkem něco dá a březen a dál už je v pohodě. To samý září a do části října jde přitápět v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79841
7.3.25 10:32

Nám se fotovoltaika nerentuje. Při našich nákladech a věku ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8913
7.3.25 10:33

Že je k opravě. Tak si ho postupně opraví podle svého vkusu. Včera jsem se dívala na jeden po rekonstrukci na realitce. Sice opravený. Ale Kocourkov hadra. Bez nějakého nápadu, návaznosti. To je teprve děs. Kdo takový cirkus přijme a za tolik peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
7.3.25 10:45
@inkakřivák píše: Více

Ale kdybyste si pořídili bazén s vytápěním, klimatizace a EV. Tak už jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí