Rekonstrukce bytu na klíč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kettlery
22.9.12 20:44

Rekonstrukce bytu na klic

Ahojte,
chci se zeptat, zda nekdo z vas nezvolil tenhle typ rekonstrukce a pokud ano, jak jste byli spokojeni. Me jakekoliv stavebni prace naprosto desi a byla bych ochotna priplatit si za to, ze to nekdo udela za me. Manzel by radeji usetril a nektere veci si delal sam, jenze ja chci mit vsechno udelane precizne a od profesionala. Na tehle variante me laka, ze nabizeji i 3D navrhy, designerske poradentstvi a rychlou realizaci, kdy na sebe vsechno navazuje.

Kupujeme si byt 3+1, 75 m2 v cihle a rada bych to tam udelala tak, abychom na to nemuseli dlouhou dobu sahnout. Delalo by se tam naprosto vse ( krome oken a nemenily by se dispozice).

Pokud mel nekdo neco podobneho, kolik to cca stalo?

Diky za vsechny odpovedi. Sbiram argumenty, abych k tomu manzela presvedcila.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.9.12 21:02

Mam stejny nahled na vec jako Ty, navic nesikovneho manzela, takze jsem ho nastesti presvedcovat moc nemusela.
3+1 v cihle, 90m2, delalo se vse, vc. nove elektriny, zasekavalo se do zdi (trubky - plyn), semtam se neco zdilo, posouvala se pricka mezi komorou a wc, vsechny prace nedokazu vyjmenovat, ale remeslnici vseho druhu se tu stridali asi 5 mesicu (velka vyhoda - klic si predavali, jeden vi, co bude nasledovat tak rekne druhemu, o nic se nemusis starat).
Stalo to k 600tisicum, ale v cene je i treba novy kotel, a napr. brouseni parket v pokojich stalo 60tisic, v kuchyni taky draha podlaha, takze to muzes odecist. Ciste rekonstrukce byla asi neco tesne pod pul milionu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 21:29

Ahoj, my také rekonstruovali na klíč byt 3+kk cihlový 140m2 Rekonstrukci na klíč jsem chtěla i z důvodů že máme malé dítě a nechtěli jsme mít žádné starosti. Rekonstrukce obnášela opravdu naprosto vše. Kromě oken. Stálo nás to necelých 900 000,– Musím říct že i já čekala odborníky, na první pohled bylo vše nádherné tak jak nám udělali 3D návrh a vypadalo i precizně udělané. Při převzetí už manžel objevil drobné nedostatky zapsali je a zlevnili nám jinak by jsme platili 1200 000,– Další chyby se začali projevovat až později cca 4měsíce po. Reklamace není do dnes vyřešená a dokonce to vypadá i na soud.
Nechtěli jsme na tom šetřit a vzali si vyhlášenou firmu a stejně to není tak jak jsme si představovali a už jsme museli předělávat vodu v koupelně (navrtali trubku a trvalo delší dobu než to přes penetrace prosáklo, Podlahové topení v kuchyni bylo přeseklé takže topilo jen částečně, odpad od zabudované myčky prosakoval a kapalo to na zem po několika týdnech to značně zapáchalo, v koupelně špatně položená dlažba a popraskali nám dlaždičky a takhle bych mohla pokračovat i v jiných věcech) Doporučuji chodit řemeslníky kontrolovat a důkladně si prohlédnout při přebírání vše!

• Citovat
  • Upravit
Kettlery
22.9.12 22:14
@Anonymní píše:
Mam stejny nahled na vec jako Ty, navic nesikovneho manzela, takze jsem ho nastesti presvedcovat moc nemusela.
3+1 v cihle, 90m2, delalo se vse, vc. nove elektriny, zasekavalo se do zdi (trubky - plyn), semtam se neco zdilo, posouvala se pricka mezi komorou a wc, vsechny prace nedokazu vyjmenovat, ale remeslnici vseho druhu se tu stridali asi 5 mesicu (velka vyhoda - klic si predavali, jeden vi, co bude nasledovat tak rekne druhemu, o nic se nemusis starat).
Stalo to k 600tisicum, ale v cene je i treba novy kotel, a napr. brouseni parket v pokojich stalo 60tisic, v kuchyni taky draha podlaha, takze to muzes odecist. Ciste rekonstrukce byla asi neco tesne pod pul milionu.

Tak my neplanujeme presouvat zdi, o to bychom to meli mit levnejsi a snad take rychlejsi, ale zasekavani trubek se nevyhneme. Parkety chceme renovovat ve 3 pokojich a to jsou fakt palky. Kupovat budeme novou karmu. Ja pocitam taky tech 500 000,– a treba nejake drobne, tak snad se vejdeme.

Muzu se zeptat, co jste dali za podlahu do te kuchyne? Chtela bych stejnou v kuchyni, predsini a komore. V pokojich budou
parkety a v koupelne a WC dlazba.

• Citovat
  • Upravit
Kettlery
22.9.12 22:20
@Anonymní píše:
Ahoj, my také rekonstruovali na klíč byt 3+kk cihlový 140m2 Rekonstrukci na klíč jsem chtěla i z důvodů že máme malé dítě a nechtěli jsme mít žádné starosti. Rekonstrukce obnášela opravdu naprosto vše. Kromě oken. Stálo nás to necelých 900 000,– Musím říct že i já čekala odborníky, na první pohled bylo vše nádherné tak jak nám udělali 3D návrh a vypadalo i precizně udělané. Při převzetí už manžel objevil drobné nedostatky zapsali je a zlevnili nám jinak by jsme platili 1200 000,– Další chyby se začali projevovat až později cca 4měsíce po. Reklamace není do dnes vyřešená a dokonce to vypadá i na soud.
Nechtěli jsme na tom šetřit a vzali si vyhlášenou firmu a stejně to není tak jak jsme si představovali a už jsme museli předělávat vodu v koupelně (navrtali trubku a trvalo delší dobu než to přes penetrace prosáklo, Podlahové topení v kuchyni bylo přeseklé takže topilo jen částečně, odpad od zabudované myčky prosakoval a kapalo to na zem po několika týdnech to značně zapáchalo, v koupelně špatně položená dlažba a popraskali nám dlaždičky a takhle bych mohla pokračovat i v jiných věcech) Doporučuji chodit řemeslníky kontrolovat a důkladně si prohlédnout při přebírání vše!

Premyslim i tom, ze bych si najal dalsiho cloveka na kontrolovani ruznych praci nebo poprosila kamarada, protoze
my s manzelem o tomhle vime prd. Prave toho, co popisujes, se bojim. Das za svuj vysneny byt nekrestanske penize a musis reklamovat jak na bezicim pasu. Velke zklamani a nervy k tomu. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.12 14:10
@Kettlery píše:
Tak my neplanujeme presouvat zdi, o to bychom to meli mit levnejsi a snad take rychlejsi, ale zasekavani trubek se nevyhneme. Parkety chceme renovovat ve 3 pokojich a to jsou fakt palky. Kupovat budeme novou karmu. Ja pocitam taky tech 500 000,– a treba nejake drobne, tak snad se vejdeme.Muzu se zeptat, co jste dali za podlahu do te kuchyne? Chtela bych stejnou v kuchyni, predsini a komore. V pokojich budou
parkety a v koupelne a WC dlazba.

Ja zvolila do kuchyne PVC Thermofix (chtela jsem neco tohoto typu, jako je marmoleum apod. - to se mi uplne prestalo libit, proto ten Thermofix, je to drazsi „lino“, ale hezky, poklada se v lamelach, pusobi na pohled asi jako plovoucka, ale je mekci na doslap a celkove sympatictejsi :) ) Chlapi, co nam to tu delali, me tenkrat naprasili manzelovi, ze jsem si vybrala do kuchyne nejdrazsi podlahu, jaka je na trhu :oops: tak nevim. Samozre. kdo si da podlah. topeni a nejaka prirodni prkna, ma to zas cenove uplne nekde jinde, ale v tom, v cem jsem vybirala ja, jsme se docela prohli.
Jinak taky jsem chtela stejnou podlahu do kuchyne i predsine, takze ten Thermofix mame i v predsini, jen v jinem odstinu - tmavsi.
Koupelna, zachod a komora dlazba, pokoje parkety.
Mame asi podobne byty :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.12 14:12

A vse mame udelano kvalitne, s nicim nebyl problem, zadna reklamace. Delali nam to ale znami znameho :)

• Citovat
  • Upravit
qqqq
3.1.13 21:43

koukám, že jste se pěkně nechali napálit...

3+1 v normálním paneláku… kompletní bourání původního platového zdiva i s odvozem max 10tis. a klidně na to můžete najmout i UK
Příčky 500kč/m2… tedy cca 20×3 metry = 30tis. + dva lidi tři dny práce á 3tis. den/os = 18tis.
zárubně cca 2,5tis. kus
elektriku vyseká UK za jeden den za 2tis. a zničí jednu vrtačku a dva řezáky (1tis. komplet)
horší je koupelna a záchod - dělal jsem rekonstrukci za 80t. a super (komplet včetně vany s bublinkama a italskými dlaždicemi… na to si dát pozor a sehnat si výborného zedníka-obkladače se zkušenostmi (zde bych doporučoval, aby ukázal svojí práci jinde a doporučení
omítka na stěny cca 110m2… tedy (20×3)x2oboustranně:-) = 13,2tis… by voko 15tis…
Podklahy jsou různé, ale základní nivelace cca 20-25tis.

kde tady máte 900tis. za byt??? To je buď ze zlata nebo vás pěkně oškubali… btw. 900tis. stála hrubá stavba + střecha + natažení kabelů a trubek na rodinném domku…

• Citovat
  • Upravit
194
6.4.18 13:40

Ahoj,

oživuji tuto diskuzi. Ráda bych se dočetla nějaké aktuálnější zkušenosti, šli jste někdo do toho? Případně jaký typ rekonstrukce byste doporučili, když máme 2 malé děti a nemůžeme být příliš dlouhou dobu u babičky (mají to příliš malé na delší bydlení u nich)? Chtěli bychom předělat jádro, jinak dispozičně byt předělávat neplánujeme. Ale musí se lépe vyřešit elektrické rozvody a tedy plánujeme komplet vyměnit zařízení bytu. Děkujeme za každý typ a radu (ps: Pokud byste navrhovali konkrétní firmy, tak Praha a okolí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ruslan557
25.2.25 15:26
@Anonymní píše: Více

to me fakt moc mrzi…

Jak se to stalo ze jste rovnou prisla na dve spatne firmy? Muzete rict jake jsou to byly firmy abychom na to nahodou taky ne narazily?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max