Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, chceme přestavovat podkroví. Problém je, že v březnu čekáme rodinu a zatím nemáme vůbec nic vyřízeno. Myslíte, že to stihneme? A hlavně za kolik peněz? Musíme udělat novou střechu, tu už máme vypočítanou na 190 tisíc plus práce 180. Plus okna. Zateplení bychom si taky chtěli nechat udělat od firmy, plus sádrokartony, podlahové topení a pak všechno ostatní bychom chtěli zkusit svépomocí. K tomu velkou lodžii. Myslíte, že nám bude stačit celkem 1 200tis? Papírování bychom mohli stihnout snad do měsíce a hned začít se střechou, pak ostatní už by se během zimy snad mohlo stihnout. Co si o tom myslíte?
Děkuji za odpověď. ![]()
Ahoj, pokud jsou penízky, tak jde všechno.. Do března si myslím, že času dost, takže já bYch se toho zas tak nebála
I když dělat střechu přes zimu… No…
Když není zbytí… ![]()
Záleží, jak veliké to podkroví je, my jsme za tuhle částku udělali skoro celý barák
(zrekonstruovali), teda ještě úplně hotový není, ale tak do 3týdnů se budeme stěhovat
A papírování bylo vyřízené rychle (nemuseli jsme mít žádné povolení)
Ha tak to nevím jestli stihnete, my začínáme stavět v pondělí a to už máme vyřízené papírování. Takže celé prázdniny řešíme projekt, hypotéku a ohlášku(ta nakonec byla to nejrychlejší). Dneska jsme snad dostali konečnou nabídku od firmy co nám tobude dělat (je již třetí v pořadí) ostatní se do rozpočtu nevešly. Budeme dělat střechu, bourat první patro a podkroví a dostavovat pouze podkroví. Hrubá stavba se nám musí vejít do 600tis. Střecha včetně oken střešních i štítových, je to bez zateplení a sádroše (to si budeme dodělávat postupně). Přírustek čekáme v dubnu
takže skoro stejné situace jako vy. Hrubá stavba by měla být do vánoc a do dubna bychom chtěli dodělat zbytek svépomocí. Budeme to mít tip top, ale zatím nepočítáme s tím, že stihneme i koupelnu, tam jenom píchneme záchod a hotovo.
Pokud si nebudte brát hypo a peníze máte v hotovosti a nebudete dělat projekt, tak se to dá stihnout.
Anonym kvůli přírustku, rodina to ještě neví.
My jsme si hypotéku brali a projekt už nebyl potřeba, dneska to už banky nepožadují, stačil nám ručně napsaný rozpočet.
My delame podkrovi (s firmou!!!) od dubna, vsechno vcas zaplacene, akorat se to strasne vlece a me uz to nebavi, jeste neni hotovo, delali jsme novou strechu, stresni okna, prepazeni, sadrokartony, podlahy, koupelnu,schody…neni to jen o penezich, ale o firme, ta nase stoji za prd, je lina, ale tohle se bohuzel neda nejak dopredu zjistit, pokud to neni vylozene nekdo znamy… ![]()
Ahoj, projekt nás vyšel na 30 tisíc - dělala ho známá. My teda už měli střechu i zateplení, takže jsme platili jen hrubovku - bourání zdí, stavění příček, 7 střešních oken se zatmavujícími roletami (jen ty pitomý rolety vyšly snad na 30 tisíc, ale fakt jsou v létě potřeba), jedno normál okno do štítu, vylití a srovnání podlah, vinyl podlaha do většiny bytu, dlažba a obklady do koupelny, nový rozvod elektřiny a plynu - tohle nás s firmou vyšlo na 650 tisíc. Zbytek jsme dodělali sami, takže obložení koupelny, sanita… kuchyňská linka se spotřebiči dalších 150 tisíc :/ nábytek, podlaha do zbytku bytu - nemáme spočítáno, ale šlo to dohromady k milionu. Hypo jsme si naštěstí vzali jen 650 000, zbytek jsme plácali po výplatách. Potomka čekáme v listopadu a jen tak tak jsme to stihli, začali jsme v létě 2010. Hrubovka trvala asi 2 měsíce, pak přišly nějaké problémy, takže koupelna byla až po půl roce, ale od loňského srpna už tady bydlíme, takže cca 10 měsíců trvalo, než to tady bylo obyvatelné.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, má někdo zkušenost s přestavbou prostor, které původně nebyly určené k bydlení, jedná se o jednu vetší místnost dole + půda, je potřeba udělat podlahy, zavést vodu a elektřinu, udělat odpady, koupelnu, kuchyň, wc, udělat schody nahoru, zateplit střechu, udělat topení a sádrokartony, udělat střešní okna ( tak 4 ) samozřejmě bychom si chtěli udělat co nejvíce věcí sami. Na kolik by to tak mohlo vyjít a jak dlouho to trvá? Děkuji
Tak jeden a půl mega. Ale vše záleží kolik metrů toho je a kdo to bude dělat.
Mi jsem za 1500 000udělali 200m2 podkroví, včetně střechy, koupelky atd, ale dělali jsme to sami a trvalo to asi jeden a půl roku.
Dnes bych se na to vykašlal, dům prodal a koupil už něco hotového.
jo jinak do podkroví počítej s klimou, jinak tam nahoře chcípnete horkem. Už teď mám v ložnici přes 26°c, co teprve v létě.
@nikyniky17 takhle od boku ti to nikdo neřekne přesně a cifry cca ti stejně budou k ničemu, páč nikdy nebudeš mít jistotu, o kolik budou jinde. Takže taková informace naprosto k ničemu. U rekonstrukcí je to obtížný, nelze ani použít tabulkových hodnot pro určování ceny, jako třeba u novostavby. Při rekonstrukci se můžou navíc vyskytnout nutné opravy, se kterými se nepočítalo.
A jak to bude dlouho trvat? To záleží…pokud to bude prázdný barák, ve kterém se nebydlí a pokud budete mít dost prašulí, tak si s firmou dohodneš do smlouvy třeba půlrok. Ale jestli máš velký barák a složitý krov, který se bude muset kvůli přestavbě upravovat, tak to může samozřejmě trvat déle.
Kdybys potřebovala nějaký konkrétnější info, tak mi napiš zprávu, dělám v oboru.
@nikyniky17 hmm mě při stavbě taky ne. Říkal jsem si, máme tem velmi silnou izolaci, jak fasády, tak střechy. to bude OK… nebylo.
Dole bylo v noci 26°C a nahoře pod střechou přes třicet.
První rok jsme to řešili mobilní klimou, ale místnost se vyhřeje zpět na původní teplotu do hodiny a tak jedině centrální klima do celého patra a teď se tam dá spát i v létě.