Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, řeším problém. Po 8 letech v pronájmu se musím stěhovat a nejraději bych konečně vlastí bydlení (přjde mi to jako jediný možný krok kupředu, a ne zpět). Mám ale jen něco málo přes 100 tisíc a jsem momentálně nezaměstnaná, takže úvěr nepřipadá v úvahu - navíc se půjček dost bojím.
Mám několik kritérií: Chtěla bych bydlet blízko přírody (tzn. s možností jít na zahradu, mít tam pár ovocných stromů a malou zahrádku, klidně i nějaké to malé zvířátko..) Možná si to představuji jak Hurvínek válku, dosud jsem vždy žila ve městě, ale civilizace a věčný spěch už mi lezou na nervy:( A taky předražené ovoce a zelenina bez chuti v supermarketech. Přesto bych ale nějraději, aby nové bydlení bylo na okraji města (nejlépe v Jžních Čechách, okolí ČB. Přemýšlím ale též o Brně, záleží na práci).
Nevíte, zda je s mým malým finančním obnosem něco takového realizovatelné? Na internetu jsem našla jen karavany a maringotky:-P
Pokud ne, tak kde se dá sehnat nějaký levný pronájem na vesnici blízko města v jižních Čechách?
Snad si o mně nebudete myslet, že jsem extrémní naivka - myslím, že něco se dát sehnat musí:)
Dík, Kamila
Já řešila něco téměř stejného a už vyřešila. nebaví mě pořád cpát penízky do nájmů, kde si nemůžu udělat nic podle sebe. Neumím si tam ani vytvořit domov, když mám pořád pocit, že je to jen provizorní. Proto jsem se rozhodla jít do něčeho vlastního. Na jaro plánuji pořídit něco takového
http://nemovitosti.megainzerce.cz/…y-186163.htm
v zahraničí se z toho běžně staví baráky, ale u nás už taky začínají být dost oblíbené. už je několik firem, které staví takovéto domky na klíč a musím říct, že vypadají dost luxusně. jen cena je trošku jinde, ale stejně se to nedá srovnat s cenou domu. přitom vlastnosti jsou stejné, tohle má ještě výhodu, že je to mobilní, dá se kdykoliv rozebrat a odstěhovat se například za prací ![]()
já se moc těším, až si udělám vlastní bydleníčko. konečně nic provizorního. byla jsem se už podívat i na nějaké domky a fakt super.
jinak třeba tady je firma, která se tím zabývá, tak můžeš načerpat inspiraci. kdyby jsi šla do už použitých, tak je cena taky úplně jinde.
Bez hypoteky asi sotva, za 100 poridis sotva pomezemk
Tedy samozrejme ano, muzes zacit setrit a za 20 let na to mas.
Hele hypoteku musis brat tak, ze bydlis v najmu s bonusem, ze po letech bude dum tvuj.
jinak pozemky na vesnicich zejmena dale od vetsich mest jsou levne. V manzelove rodisti prodavali zasitovane pozemky 100 kc/m2, chteji nalakat lidi. S velkym pozemkem nebudes mit problem. barak ale stoji vsude stejne, barak je proste draha vec.
@Granda píše:
Já řešila něco téměř stejného a už vyřešila. nebaví mě pořád cpát penízky do nájmů, kde si nemůžu udělat nic podle sebe. Neumím si tam ani vytvořit domov, když mám pořád pocit, že je to jen provizorní. Proto jsem se rozhodla jít do něčeho vlastního. Na jaro plánuji pořídit něco takového
http://nemovitosti.megainzerce.cz/…y-186163.htmv zahraničí se z toho běžně staví baráky, ale u nás už taky začínají být dost oblíbené. už je několik firem, které staví takovéto domky na klíč a musím říct, že vypadají dost luxusně. jen cena je trošku jinde, ale stejně se to nedá srovnat s cenou domu. přitom vlastnosti jsou stejné, tohle má ještě výhodu, že je to mobilní, dá se kdykoliv rozebrat a odstěhovat se například za prací
já se moc těším, až si udělám vlastní bydleníčko. konečně nic provizorního. byla jsem se už podívat i na nějaké domky a fakt super.jinak třeba tady je firma, která se tím zabývá, tak můžeš načerpat inspiraci. kdyby jsi šla do už použitých, tak je cena taky úplně jinde.
http://bydlim-levne.cz/…unimo-bunka/
Jako jaro, léto dobré, ale zimu si v něčem takovém fakt představit neumím
Jinak zakladatelko, koupě domu to je velký závazek a to chce hlavně práci, stabilní a dobře placenou ![]()
Podle mne si to jak ten Hurvínek představuješ.
Najdi si na netu ceny pozemků v lokalitách, kde by jsi chtěla bydlet, o cenách bytů, natož domů už je zbytečné psát.
Až budeš mít stabilní práci a příjem cca 50 tis. tak o tom můžeš začít uvažovat.
Nebo potom bohatý milenec… ![]()
Pronájem -v Brně jedině jako spolubydlící na pokoji s někým za min. 2600.
Prestavujes si to jako jak?? Kdyz mas sto tisic promin ale dost ji me pobavila
![]()
Sice je hezke ze mas nasetreno ale bez mensi hypoteky uveru se neobejdes i pokud by u vas stal pozemek 100tisic nejaky vetsi…Tak na nejaky obycejny dum stejne potrebujes uver byt treba 300tisic nebo ty uniobunky v te hodnote delaji jeste nejake podobne a ted nevim jak se to jmenuje vypada to hezky a je to levne…
A jeste k tomu Brnu hele my byt kupovali jeste za Brnem za 1,8 coz znamenalo se upsat na 25 let po 12000 takze nam s inkasem a dojizdenim odejde 20tisic.
.Nepotrebujes 50tisic ale 28 000 ale pojedes uplne do mrte jo mozna z toho 1000kc bokem das…
Příspěvek upraven 15.09.12 v 07:54
Taky si myslím, že těch sto na účtu je dobrý pro banku při žádání hypotéky, že „něco“ máš. zasí´tovanou parcelu koupíš jen v „akci“, tzn. ve vsi, která shání nové obyvatele a ten pozemek vlastně dotuje. Nezasí´tovaný pozemek koupíš, ale počítej s tím, že jen za elektriku dáš tak 50 000. Ne za odběr. Ale za zřízení přípojky, a bude to tvat minimálně rok. A tak dále. Sto tisíc není málo. Ale na vlastní bydlení jo.
No holky to uz napsaly - za 100 tisic a bez prace se ani neuprdnes. Takže najít stabilní dobrou práci, na těch 100 tisic nešahat a az budes mít po zkušebce tak oběhnout banky a zkusil si vyžádat jakou dostaneš nabídku hypotéky.
Jinak neporadim, jedine najít si chlapa s bytem/barákem nebo nějakého sponzora. A ta buňka jako dobry od jara do podzimu misto chaty, krom toho, že tohle by mi domov nepřipomínalo ani náhodou…
zakladatelko.. za 100 t u Brna nekoupíš vůbec nic, maximálně zahradu… pokud chceš nějaké levné bydlení, dám ti tip- kup si chatu v zahradkařske kolonii, nebo prostě chatu někde na pěkném místě, aby tam byla elektrika, voda, odpad.. oprav si ji a je to.. to je nejlepší co můžeš udělat.. prvně si sežen práci a podle toho si vyber bydlení.. na co ti bude bydlení, když nebudeš mít prácci, to je trošku mimo mísu.. ty unimo bunky jako dobry, ale jak tam je vyřešena voda, záchod, odpady, elektrika..
Zahradní domek nebo chatku v zahrádkářské oblasti. Ale doporučuje se na zimu zateplení, musí tam být kamna a většinou to nemá vodu a sociální zařízení ![]()
@tessy píše:
Zahradní domek nebo chatku v zahrádkářské oblasti. Ale doporučuje se na zimu zateplení, musí tam být kamna a většinou to nemá vodu a sociální zařízení
může to mít, záleží na co narazí.. jsou kolonie, které mají kanalizaci- tratovod, může tam ýt provizorní koupelna.. záleží kolik má zakladatelka penez… a topení?? když si nechá navest cca 4 metry dřeva, za 4000 korun, tak s tím může pohodlně zimu topit, když nebude doma, může mít zapnutí elektrický topení, aby chata moc nevymrzla a pak, až přijde z práce, zatopí si v kamnech.. není to nic extra, ale pokud hledáme to nejlevnější, tak to jinak nejde..
tady máš třeba v Brně chatu za 300t korun- není to nic extra, ale vše je jen a pouze o penězích…
http://www.sreality.cz/…y-/226456156
Zakladatelko prvně bych si našla chlapa
. Protože ve dvou se to lépe táhne. Koupit samostatné bydlení si dnes může dovolit jen ten, kdo dobře vydělává. Ty nejenže nevyděláváš dobře, ale momentálně vůbec.
Ahoj zakladatelko,
bohužel máš zatím dost naivní představu a málo peněz. To, co máš je hezký start na přestěhování se a jako záloha, než si najdeš práci v novém místě. Pak tak rok šetřit a pracovat a můžeš začít uvažovat o vlastním bydlení.
Chata je super nápad, jenže budeš muset počítat s tím, že většina chat není zateplená, nemá soc. zařízení, některé nemají ani zavedenou pitnou vodu
a doprava z chatových osad se většinou řeší autem, které předpokládám nemáš.
Takže napřed hledej práci ve vysněném místě, pak šetři a nakonec můžeš začít uvažovat o bydlení ve svém.
@sieta.m píše:
Zakladatelko prvně bych si našla chlapa.
Není nad dobrou radu…
@lopata píše:
ma topení?? když si nechá navest cca 4 metry dřeva, za 4000 korun, tak s tím může pohodlně zimu topit, když nebude doma, může mít zapnutí elektrický topení, aby chata moc nevymrzla a pak, až přijde z práce, zatopí si v kamnech..
Chvíli jsme takhle v chatě bydleli a 4 metry dřeva na zimu jsou dost naivní… i v kombinaci s elektrikou to rozhodně nestačí a celkově se v takové chatě protopí jak v celkem slušně velkém baráku, protože se nikdy nepočítalo se zimním užíváním a tudíž pojem izolace je v těchto případech neznámý. Plus tedy kamna na dřevo nevydrží do rána, takže buď v noci vstávat nebo brikety či kombinace opět s elektrikou… jako dá se, taky jsme tak několik let bydleli, ale levný provoz to zrovna nemá ![]()
Plus si tedy nejsem jistá, zda člověk, který žil pouze v bytě ví, co to všechno obnáší ![]()