Vlastní levné bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1309
15.9.12 10:05

Ano, byl to jen příklad.. záleží jakou chatu by si zakladatelka našla.. přes zimu je to prostě naprd.. topení dřevem v nezateplené chatě ještě se starýma oknama není asi zrovna super nápad, ale pokud se bavíme o co nejlevnějším bydlení, tak ji nic jinýho nezbude.. ale myslím si, že pokud by sehnala, nebo předělala chatu tak, že ji zateplí, vymění okna, dá tam nějaký lepší kamna, tak se dá v tomto pěkně žít, holt to chce ale peníze.. zakladatelka by měla najít slušnou práci, bydlet rok- dva někde v bytě s někým, jak to dneska dělaj študáci, no a šetřit každou korunu a pak si třeba koupit garsonku.. někde na pěkným místě, dneska se dá ukecat i kupní cena… osobně bych do chaty nešel, protže ty náklady jsou velké a chaty jsou na letní provoz, jak jsi správně podotkla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
15.9.12 10:09

@lopata Jojo, když je předělaná, tak je to něco jiného :-) ale to zas naráží na problém, že si to sama ženská neudělá (tedy jsou vyjímky, ale moc jich nebude), takže to jsou zas peníze navíc, nebo fakt ten chlap, jak tu někdo doporučoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
15.9.12 12:25

@j.a.n.i1 no jo, ale když chce ty stromečky a travičku :roll:

A bez úprav se to na zimu fakt asi nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
15.9.12 12:33
@tessy píše:
@j.a.n.i1 no jo, ale když chce ty stromečky a travičku :roll:A bez úprav se to na zimu fakt asi nedá.

ok na to musí mít finance.. ono sen je to hezký, kdo by to nechtěl- pasivní dům se zahradou, mimo sousedy, kousek od lesa, 600m2 zahrada s jezírkem, 15 minut pěšky do práce, na střeše foto elektrárnu… ale realita je většinou bytovka a když dobře tak bez dluhů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.9.12 14:33

Máme postavený dům v chatové oblasti, takže mám přehled o tom, jak se tu kdo chová, aniž vím, v jakém stavu kdo tu chatu má. No, kdyby zakladatelku napadlo si koupit chatu. V létě je to tu plný, dělají se ohníčky na zahradě a tak. Jakmile teď přijdou podzimní plískanice, jezdí se sem už jen na víkend a je vidět kouř z komína v době, kdy my ještě topnou sezonu nezahájii. Jakmile napadne sníh, už jsou tu jen „trvalí“, kteří mají zateplené chaty a teplou vodu z bojleru. Asi čtyři chaty. Drtivá většina těch, co tu byli na letní byt, jsou dávno doma v paneláku ve mětě. A ve chvíli, kdy jde teplota pod mínus patnáct, tak je tu přes týden totálně vymeteno - to odjíždějí i ti „trvalí“, protože to už je prostě moc zima. Na Silvestra to tu trochu ožívá - ale hlavně mládí. Kolikrát na jaře, kdyžpak opadne sníh a jdu na procházku, vidím, že prostě od podzima na chatě nikdo nebyl. Další věc, chataři s moc pochvalují, že zde máme trvalé bydlení my, tudíž že obec má povinnost protahovat - jinak by si museli příjezdovou cestu proházet sami. Obec povinnost směrem k chatařům nemá. Což ostatně ti, co bydlí dál od cesty, musí dělat, a nebo nechat odstavené auto a odnášet věci v závějích pešmo. Běžně se stává, že k nám chodí, zda manžel není doma, páč prostě někdo neodjel a chtějí, abychom je vytáhli, odtáhli a tak. Co dál - máme dvě auta, páč na autobus dvacet minut pěšky a tahat se ještě s nákupama z města, to fakt jsem líná. Co se týče cen, občas se tu na nějaké opuštěné objeví cedulka s telefonem a cenou k jednání. A za sto tisíc by možná byla tak ta zahrádka okolo. A moc dlouho tam ta cedulka nevisí. Vodovod, plyn tu neexistuje - my máme studni, řada chatařů chodí pro vodu s nádržkama ke studánce. Vím tu v okolí o dvou veřejných studních, přesto drtivá většina lidí dává přednost tý studánce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.9.12 02:03

Ahojky, dík:) To už mi taky někdo říkal. koukala jsem na ty domky, ale píší, že mají omezenou životnost.. a zas dávat peníze do něčeho, co ztratí během 10 let na hodnotě?? Barák ani byt na ceně neztrácí, bohužel na něj ale zdalekoa nemám (a nevím zda mít budu :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.9.12 02:21

Nu tak tedy díky všem za připojení k diskuzi.. Vím, že můj sen je trochu naivní, přesto jsem to zkusila, poněvadž za vlastní bydlení bych dala opravdu cokoliv! Jsem docela přírodní tvor, takže si dokážu představit i tu studni, vaření na ohni a topení v kamnech.. Auto mám, ale chci prodat:-P
Ty unimo buňky jsem ještě neviděla.. zajímavý napád:-P Narazila jsem fakt jen na karavany a maringotky:) Ju a pak ještě juty:-P Ale původně jsem si myslela, že bych šla opravdu do chatky v zahr. kolonii, jen jsem nevěděla jak s tím zateplením..Ale pokud se to dá, proč ne?:-) Jen asi sama okna nevyměním a hledat chlapa-sponzora.. No, kdybych to chtěla udělat, už jsem to udělala, ale to radši budu bydlet v té jutě, než ve zlaté kleci:-P
Tak tedy ještě jednou díky, snad se mi to podaří nějak vyřešit k mé spokojenosti.
Jinak na otázku: co s bydlením, když nemá člověk práci? Jednoduchá odpověď: bydlení je základ, pokud je člověk bezdomovec, práci těžko sežene..:-))
Přeji všem diskutujícím hezký týden!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.9.12 02:39

P. S.: Ještě mám dotaz: kolim stojí třeba taková malá zateplená roubenka? Bývalý přítel na ně nedal dopustit, sám si 2 postavil.. Bohužel jsem na něj už jaksi ztratila kontakt :? Dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.9.12 10:40

@Kamilaplz
když ti stačí malý prostor, krásné a útulné bydlení z unimo uděláš do té stovky i s vybavením. do karavanu ani mobilheimu bych neša. asi příští týden budu jednat s firmou, která dělá unimo na bydlení, tak můžu dát info.
oni lidi co bydlí v domech si to představit nedokáží a hned odsuzují, což je škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.9.12 10:46

Bácha prodává mobilhaimy, takže z princpu odsoudit nemůžu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.9.12 11:03
@Emilie píše:
Bácha prodává mobilhaimy, takže z princpu odsoudit nemůžu. :mrgreen:

no mě přijde, že mobilheim je takový provizorní…ale ty drahý asi iž jsou o něčem jiném…nevím no. pořád je to na kolech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.9.12 11:10

@Granda Když mě to přijde, že mobilheim je sice levný bydlení, ale ne úplně bezproblémový. jakože přivezou - a bydlíš. Musíš mít ho kam přivézt - tzn. buď někam do kempu, a nebo na vlastní parcelu. To se nedá je tak odstavit na parkovišti nebo u lesa. Dále - odpady, přívod vody, elektrika. Voda ještě budiž, když je poblíž studánka, ale tak elektrika třeba. Ledaže by to fakt bylo žití bez elektriky - což si osobně nedovedu představit, ale budiž. Takže nějaký oficiální přípoj. A pak ten odpad. Leda si zřídit poblíž kadibudku a mýt se v potoce. Přehnané teda, ale opět - životní standard si osobně představuju jinak než se mýt v lavoru a chodit čůrat za maringotku. Takže levný bydlení v případě, že si někdo nechce postavit dům. Ale přivézt ihned k nastěhování, to nee. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.9.12 11:20

@Emilie no to je pravda, já jsem byla chvíli v karavanu a fakt to byl mazec…prostě jsi pořád v autě :-) proto jsem se rozhodla pro ty unimo, z toho prostě člověk dokáže udělat baráček (krásný baráček). ten mobilheim je jednoduchý, prostě přivezeš, připojíš sítě a bydlíš…ale ty luxusní mají srovnatelnou cenu s domem, což nevím, jestli se vyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.9.12 11:30

Netvrdím, že musím mít vanu a televizi. Ale ráda bych se umyla večer v teplé vodě a pak si třeba pustila na noťasu net. A nebo si u lampičky přečetla knížku.

A s rodinou a dětma teda vůůůůbec. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.9.12 12:25

@Emilie tak myslím, že tvé požadavky nejsou problém ani v karavanu, ani v unimo. už se těším na svůj útulný byteček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí