Třetí dítě a bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.9.12 20:44

Třetí dítě a bydlení

Ahoj holky,
jdu se k vám vypsat.Jsem na RD s dvěmi dětmi. Momentálně jsme chtěli řešit s manželem bydlení, vzít si hypotéku, ale zjistila jsem, že čekáme další neplánované dítě. A já te´d nevím, co dál. Jsem v šoku. Bydlíme v baráku s manželovými rodiči, máme tady svůj byt..Další dítě a hypotéku bychom do budoucna neutáhli a žít celý život s tchýní si taky představit nedovedu..Je to začarovaný kruh. Nevím jak to vyřešit. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
14.9.12 20:49

Tak život s tchýní snad nebude navždy. Pokud si dítě necháte, tak se plány zkrátka posunou o pár let, ale ne o zbytek života ;)
Chápu, že nečekané těhotenství je opravdu šílený šok, tak nějak doteď mívám stavy, kdy jakoby nejsem srovnaná s tím, že jsem těhotná. Ale dítě je dar a darovanému koni na zuby nekoukám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 20:51

Nápodobně…Akorát ne 3. ale 2.

• Citovat
  • Upravit
jancik.150
14.9.12 20:51

Já ted řeším to samé, mám jedno mimčo, hypotéku máme a asi čekáme dalsi :-/

• Citovat
  • Upravit
181
14.9.12 20:55

Bydlet kde máte, takže já bych nepřemýšlela. :lol: Sice budete muset teda s hypo asi tři roky počkat, ale zase pak budete mít mrňouse a za pár let by jste toho litovali. Nevím jaká je jinak vaše situace, ale za mě jak říkám není o čem přemýšlet. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.9.12 20:56

Co ti na to říct. Já vyrůstala s dvěma sourozenci v panelákovém bytě dva plus jedna. Kluci to zvládali v pohodě, vadilo to mně. Takže co s etýče vašich dětí, a jak to budou zvládat ony, to je prostě věc jejich osobností a charakterů. Táta jak to šlo a jak byly peníze a materiál (tehdy se nedalo zajet do stavebnin a koupit :nevim: ), tak stavěl. Stěhovali jsme se, když mi bylo… 15??? Takže prakticky po prázdninách jsem šla stejně na intr a pak na kolej. A dnes je situace taková, že sice my děti jsme pryč (a máme své bydlení a rodiny), ALE v našich pokojích bydlí jedna nemohoucí babička a vypadá to, že tam asi přibude i druhá :nevim:. Takže tvoje situace dneska vyadá nějak, ale netroufám si říct, že tchýně se postavením vlastního domu zbavíš :mrgreen:. Ale jinak jak píše Gladys, život ještě zdaleka nekončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 20:59

Právě že pokud bychom si dítě nechali, tak bychom už pak hypotéku neutáhli a museli bychom zůstat žít tady s tchánovci 8o :roll: :roll: Tři děti v dnešní době nebude sranda, náklady porostou, nároky dětí taktéž. Jsme bohužel jen průměrná rodina. Takže je to buď a nebo. Bydlení nebo dítě. Což zní hrozně já vím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.12 21:06

@Emilie a co ti vadilo, že máš dva sourozence nebo to bydlení?

• Citovat
  • Upravit
31594
14.9.12 21:09
@Anonymní píše:
Právě že pokud bychom si dítě nechali, tak bychom už pak hypotéku neutáhli a museli bychom zůstat žít tady s tchánovci 8o :roll: :roll: Tři děti v dnešní době nebude sranda, náklady porostou, nároky dětí taktéž. Jsme bohužel jen průměrná rodina. Takže je to buď a nebo. Bydlení nebo dítě. Což zní hrozně já vím.

já osobně si nemyslím, že třetí dítě udělá tak šílenou díru do rozpočtu. :nevim: Samozřejmě záleží na tom, co musíš podle sebe nutně dětem poskytnout. Já jim poskytnu stravu, ošacení a zábavu - to třetí se naštěstí dá udělat za naprostý pakatel 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
14.9.12 21:21

Ahojda nejsi sama ja mam sice jen jedno mimco ale ted jsem asi tehotna. s manzelem bydlime u jeho rodicu a mame zatim jen dva mistnosti ktere mame jen pro sebe ostatni mame snima dohromady. chceme si s manzelem vzit uver a udelat si byt z pudy ale taky to bude tezke protoze ja jsem na MD a vydelava jen manzel a prijem ma jen v sezone jelikoz dela sezoni prace. prez zimu na pracaku. taky ted resime co budem delat a jak to vyresime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
14.9.12 21:21

@Gladys Taky myslím. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
14.9.12 21:23

Ahoj @Vladka23 furt držím ty palečky. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.9.12 21:23
@Gladys píše:
já osobně si nemyslím, že třetí dítě udělá tak šílenou díru do rozpočtu. :nevim: Samozřejmě záleží na tom, co musíš podle sebe nutně dětem poskytnout. Já jim poskytnu stravu, ošacení a zábavu - to třetí se naštěstí dá udělat za naprostý pakatel 8)

Jaktože ne? To jsou takové řeči :zed: Ještě není konec září a synova škola(5.třída) mi už spolkla 2.700. Nejsou v tom ještě kroužky. A je rozdíl 2.700 nebo 5.400 nebo 8.100. Nebo zimní boty. 800 nebo 1600 nebo 2400? Je to sakra rozdíl a zakladatelčiny obavy chápu. Chápu, že ví, že si hypotéku se třema dětma nebudou moci dovolit, pokud se výrazně nezmění finanční situace a rozhodování jí nezávidím.

• Citovat
  • Upravit
20518
14.9.12 21:24

Že mám dva bráchy? Vůbec ne. teda my se řezali jak koně, do určité doby jsem vítězila já (než mně bráchové přerostli - jsem prvorozenná) a bráchové kdyby si oholili hlavu, tak mají slušnou sbírku jizev ode mně. Taky mám na tváři jednu, která při dobré vůli je vidět. Jo a jednou jsem tomu druhýmu u dědy na statku semlela prst v drtičce kukuřice. Ale to schválně nebylo. A prst mu naštěstí zachránili. Takže my si spolu vyhráli. :nevim: :mrgreen:

Ale mně by vadilo, i kdybych byla jedináček. Já potřebuju prostor. Mnoho prostoru. Mně vadil ten kotec s výhledem na další králíkárny. Už tehdy. A nezachránilo to paradoxně ani to, že skoro doma jsme nebyli - díky tátovi mám prolezlou půlku Šumavy (bydleli jsme v Pošumaví). Přes týden po práci aspoň na nejbližší kopečky, o víkendu teda většinou stavba. Pokud se nejelo na stavbu (cca 70 km), tak celodenní výlety. Ale já jsem zápecník domácí, já ten prostor potřebuju mít hlavně doma a s jistotou, že je i okolo domu.

Jinak u moře jsem byla snad pořádně až letos s mamkou. Teda ne že bych na tom byla tak špatně a že bychom si to nemohli s mou rodinou moře dopřát. (Ale dáváme přednost Čechám. A mamka mi nabídla výlet… no, dost daleko. A za draho. A v zimě.) Ale spíš se mi zdá být takové pěkně vrácené na začátek, že v době dětství jsme byli jednou na dovolené na Lipně v kempu (připomínám, bydleli jsme v Pošumaví, takže cca hodina autem), a jinak snad veškeré peníze, čas, prostor, to šlo na stavbu. Máma šila, táta opravoval. Jako Jugoška nebo NDR ani smykem. Na to prostě nebylo. (A ani devizový přílib, tehdy to ani nebylo tak jednoduchý. ) A nemohu říct, že bych nějak tou stavbou trpěla a měla nějaký echt zkažený dětství :nevim:… (kromě tý potřeby veeeeeelkého soukromí)… jo, leda tím, že jsem se zařekla, a tak jsme i učinili - že nejdřív NAŠE střecha nad hlavou, a pak až rodina a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 21:25

@Gladys to já si myslím, že třetí dítě bude v dnešní době sakra v rozpoču znát. Třeba tři děti v pubertě uživit, zaplatit jim koníčky a pak do budoucna taky nějaké vzdělání nebude sranda. Nechci aby děti měli vše na co si ukáží, ale nějaký standart, aby nebyly mezi vrstevníky jako chudí příbuzní a taky aby mohly studovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max